Drugi športi

Brez vrhunskega slovenskega 'divjevodaškega' rezultata v Augsburgu

Augsburg, 03. 06. 2023 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sobotni del svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu je bil namenjen polfinalnim in finalnim vožnjam kanuistk in kanuistov. V finalu sta od Slovencev nastopila Benjamin Savšek in Luka Božič ter se uvrstila na sedmo oziroma deveto mesto. Eva Alina Hočevar je bila med kanuistkami 11.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Kajakaška zveza Slovenije

Benjamin Savšek in Luka Božič, vodilna na svetovni jakostni lestvici, Augsburga ne bosta zapustila z največjim nasmeškom. Oba sta se sicer prebila v finale in bila v boju za kolajne, a se jima odločilna nastopa dneva nista izšla po željah in pričakovanjih. Za oba je bila usodna kombinacija vrat 8 in 9. Savšek je na tem delu proge izgubil nekaj dragocenih sekund, a se izvlekel brez kazenskih sekund, medtem ko je Božič, ki je bil po polfinalu tretji, s špico čolna na padcu nesrečno zadel količek vrat, da se je ta odbil tako, da sodnikom ni preostalo drugega, kot da Božiču pripišejo kazen 50 sekund. Na poti do cilja je Savšek prejel še dve kazenski sekundi v 18. vratih, Božič pa je imel dotik v 16. "Polfinale se mi je lepo izšel, sicer s kazenskimi pribitki. Danes je precej zahtevna proga. Nekaj kombinacij je takšnih, da jih je težko odpeljati. Ni se mi povsem izšlo. Delal sem napake in na koncu je rezultat temu primeren. Škoda, da nisem odpeljal boljše, ampak sedaj ne morem spremeniti ničesar. Lahko le usmerim misli proti naslednjemu svetovnemu pokalu, ki nas čaka čez en teden v Pragi. Tam bom poskušal doseči višjo uvrstitev," je dejal Savšek za KZS.

V moški konkurenci je zmagal nemški slalomist Sideris Tasiadis. Ta je na domači progi Slovaka Mateja Benuša prehitel za tri sekunde. Na tretje mesto se je uvrstil Čeh Jiri Prskavec. Nekaj športne sreče je zmanjkalo Evi Alini Hočevar, ki je bila, tako kot pogosto v lanski sezoni, 11. S tem je za eno mesto zgrešila uvrstitev v finale, tokrat ji je zmanjkalo 34 stotink sekunde.

Eva Alina Hočevar
Eva Alina Hočevar FOTO: Kajakaška zveza Slovenije

V kvalifikacijah je odlično veslala Alja Kozorog in bila četrta, tako da je v polfinalu startala med zadnjimi. Toda nastop se ji je precej ponesrečil, s štirimi dotiki pa je končala na 20. mestu. Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox, najboljša slalomistka vseh časov, ki se ji v petek v kajaku ni uspelo uvrstiti v finale. Tekmice je ugnala za kar šest sekund in pol. Druga je bila Francozinja Angele Hug, tretja pa Nemka Elena Lilik, ki je včeraj slavila zmago v kajaku.

Nedeljski del sporeda na reki Lech bo namenjen tekmam v kajakaškem krosu, kjer bodo slovenske barve zastopali Eva Terčelj, Ajda Novak, Tine Kancler in Vid Kuder Marušič.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.