Drugi športi

Buffalo Bills in Tampa Bay Buccaneers v konferenčni polfinale

New York, 16. 01. 2024 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Buffalo Bills in Tampa Bay Buccaneers sta si kot zadnji ekipi zagotovili uvrstitev v konferenčni polfinale ameriškega nogometa NFL. Tampa je z 32:9 ugnala Philadelphio Eagles, Buffalo pa z 31:17 Pittsburgh Steelers. Kar pet od šestih ekip je v odločilnih bojih izkoristilo prednost domačega terena in si zagotovilo nadaljevanje tekmovanja, ki se bo začelo ta vikend.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V konferenci AFC se bosta najprej pomerila Baltimore in Houston ter nato Buffalo in Kansas City Chiefs, slednji so branilci naslova prvaka, v NFC pa San Francisco in Green Bay ter Detroit in Tampa. Podajalec Josh Allen je vodil Buffalo do zmage, še največ dela pa so imeli s pripravo stadiona Highmark, saj je zapadlo skoraj pol metra snega in so dva dneva porabili za čiščenje. Nato je tekma potekala v ledenih vremenskih razmerah pri –18 stopinjah Celzija. Dvoboj so prestavili za en dan, igrišče je bilo sicer pravočasno nared, zato pa so imeli veliko za postoriti pri odstranjevanju snežne odeje s sedišč za gledalce.

Allen je podal trikrat za touchdown in ga nato dosegel še sam, ko je pred tem opravil tek, dolg 52 jardov. Po vodstvu domačih z 21:0 so gostje le še omilili poraz. Billse sedaj čaka dvoboj z ekipo Patricka Mahomesa, njegov Kansas City je dobil prejšnji Super Bowl. Buffalo je izgubil tekmi končnice v Kansas Cityju leta 2022 in 2021.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tampa je še bolj prepričljivo ugnala Philadelphio, trikrat je podal Baker Mayfield za skupaj 337 jardov, obenem njegovih podaj tekmeci niso niti enkrat prestregli. Osemindvajsetletni Mayfield je v NFL prišel leta 2018, ko ga je kot prvega na naboru novincev izbrala ekipa Cleveland Browns, a se mu potem nikakor ni uspelo dokončno uveljaviti in je lani prišel v Tampo.

Tokrat je v velikem slogu vodil Buccaneerse do prepričljive zmage. Tako so udeleženci Super Bowla v minuli sezoni izpadli z veliko razliko ter po dobrem začetku te sezone, dobili so deset od 11 uvodnih tekem, zelo slabo končali, s šestim porazom na zadnjih sedmih tekmah. Tampa, ki je leta 2021 do naslova prvaka prišla z legendarnim Tomom Bradyjem na mestu podajalca, se bo sedaj pomerila z Detroitom.

Štirje tedni izločilnih bojev se bodo končali z velikim finalom, Super Bowlom, ki bo 11. februarja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.