Drugi športi

Bayern in Borussia Dortmund skupaj na vrhu po porazu Leipziga

Ljubljana, 31. 10. 2020 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bayern je v 6. krogu nemške Bundeslige slavil v Kölnu (2:1), Borussia Dortmund pa je prišla do zmage v Bielefeldu pri tamkajšnji Arminii (2:0). V zadnji sobotni tekmi 6. kroga je Borussia Mönchengladbach porazila zasedbo RB Leipziga (1:0), kar pomeni, da rdeči biki niso več vodilna ekipa lige.

Nogometaši Bayerna so v 6. krogu nemške Bundeslige brez Roberta Lewandowskega, ki mu je trener Hans-Dieter Flick namenil počitek, premagali zasedbo Kölna v gosteh (2:1). Pod gola Bavarcev sta se podpisala Thomas Müller in Serge Gnabry, častni zadetek za domačo zasedbo kozličkov, člana katere sta nekoč bila tudi Milivoje Novaković in Mišo Brečko, pa je prispeval Dominick Drexler.

Thomas Müller je zadel z bele točke.
Thomas Müller je zadel z bele točke. FOTO: AP

Borussia Dortmund je v 6. krogu gostovala pri Arminii Bielefeld in slavila z 2:0, oba zadetka pa je dosegel – zanimivo – branilec Mats Hummels. Obakrat je bil natančen v drugem polčasu, prvič z desnico, drugič z glavo. Borussia z zmago ostaja na drugem mestu, a z enakim točkovnim izkupičkom kot Bayern. 

Drugi zaporedni poraz Leipziga
Na zadnji sobotni tekmi med Borussio Mönchengladbach in do sedmega kroga vodilnim RB Leipzigom so se domače zmage veselili prvi. Tekmo je odločil gol 21-letnega avstrijskega vezista Hannesa Wolfa. Varovanci Marca Rosea so se po remiju z Realom med tednom (2:2) v Ligi prvakov tako veselili novega dobrega rezultata, saj so premagali polfinalista Lige prvakov iz lanske sezone. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je v dresu Leipziga tekmo začel, zelenico pa zapustil v 66. minuti, ko ga je zamenjal 22-letni Amadou Haidara. Rdeči biki so po odličnem začetku sezone očitno zapadli v manjšo krizo, saj so med tednom visoko izgubili pri Manchester Unitedu (0:5), to pa je bil še njihov drugi zaporedni poraz in sploh drugi poraz v aktualni sezoni. 

Bundesliga, 6. krog, sobotne tekme:
Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund 0:2 (0:0)
Hummels 53., 71.

Augsburg - Mainz 3:1 (1:0)
Vargas 40., Hahn 80., 90+1.; Onisiwo 64.

Eintracht Frankfurt - Werder Bremen 1:1 (0:0)
Silva 65.; Sargent 51.

FC Köln - Bayern München 1:2 (0:2)
Drexler 82.; Müller 13./11-m, Gnabry 45+1.

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig 1:0 (0:0)
Wolf 60.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chaparral
31. 10. 2020 21.56
+2
Kampl? Kaj se dogaja s tem "zvezdnikom"?
puspan
01. 11. 2020 08.41
+0
Kakšen zvezdnik neki. Res, da je malo zablestel v Leipzigu, potem je pa njegova napihnjena vreča izpustila veš zrak v njej. Bolj malo vemo o njegovih bombastičnih izjavah, ko so ga tam še kovali med zvezde. On nikoli ni bil Slovenec, je izjavil in, da bo ostal vedno v Nemčiji. Spomnimo se njegove ignorance do slovenske reprezentance. No sedaj je vreča prazna in pozornost do njega popustila. Jaz ga ne smirglam niti za pet para. Če je pač nemškega rodu, naj bo, saj to ne bi bilo nič negativnega, a je preveč oblatil svojo nekdanjo domovino. Naj kar tam ostane med svojimi ossiji.