Drugi športi

Carlos Sainz: Čas je, da stvari pospešimo, ekipe vedo, da sem prost!

Ljubljana, 07. 04. 2024 16.27 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za zdaj še dirkaču Ferrarija, Carlosu Sainzu, gre trenutno vse kot po maslu. Na nedeljski dirki za VN Japonske je že tretjič v tej sezoni stopil na zmagovalni oder. Odlična forma gre Špancu precej na roko, saj v prihodnji sezoni še nima svojega mesta v karavani formule 1. Sedež pri italijanskem moštvu je namreč predal Lewisu Hamiltonu, sam pa je trenutno v iskanju svoje prihodnosti. 29-letnik je mnenja, da je sedaj idealen čas, da začrta cilje za prihodnjo sezono in si zagotovi primernega delodajalca.

Kje bo dirkaško kariero nadaljeval Carlos Sainz?
Kje bo dirkaško kariero nadaljeval Carlos Sainz? FOTO: AP

Po novici, ki je karavano formule 1 zajela v začetku februarja, da se Lewis Hamilton po koncu aktualne sezone iz Mercedesa seli k Ferrariju, je postalo jasno, da je za Carlosa Sainza to zadnja sezona pri italijanskem moštvu. Po zmagi v Avstraliji pred dvema tednoma, ki je bila njegova tretja v karieri, je Španec stopil pred novinarje in spregovoril tudi o svoji prihodnosti: "Seveda se pogovarjam z ekipami, ker je seveda vsem znano, da še nimam službe za naslednje leto," je pojasnil 29-letnik. "Pogovarjamo se s skoraj vsemi. Gre pa za to, da grem sam bolj v podrobnosti in tako lahko dobro vidim, kaj bi bilo najbolje zame in seveda za mojo prihodnost. Nimam pa še ničesar konkretnega za povedati."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Edino, kar bi lahko rekel, je, da je očitno zdaj pravi čas, da vse skupaj nekoliko pospešimo in upam, da bomo to lahko uredili slej kot prej," je še poudaril. "Ekipe vedo, da sem prost in da sem na voljo. In da se lahko vse skupaj precej hitro zaključi." Slednje potrjujejo tudi dobri rezultati v letošnji sezoni. Na dirkališču v japonski Suzuki je v nedeljo dosegel tretje mesto: "Zelo sem zadovoljen s tremi stopničkami na treh dirkah v letošnji sezoni, ki vključujejo tudi eno prvo mesto. Na Japonskem je bilo sicer zelo težko, prehiteti sem moral številne dirkače na stezi, toda na koncu je naša strategija delovala."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sainz je v svoji karieri zbral že 21 uvrstitev na zmagovalni oder. "Pozitivna stvar v letošnjem letu je ta, da smo na težkih dirkališčih, kot je ta na Japonskem, bližje najboljšim, kot pa na primer lansko sezono. Tako lahko dirkamo, to je bil naš cilj. Izboljšujemo se, sedaj pa moramo izboljšati še dirkalnik."  Dirkač ve, da je sedaj čas za biti ali ne biti, in da je to njegova priložnost, da lahko sklene "veliko" pogodbo. "Na vse skupaj sicer lahko gledam na dva načina, z žalostjo, ker ne morem nadaljevati pri Ferrariju, zdaj, ko vsi opravljamo odlično delo, ali pa kot priložnost, ker vem, da to odpira nova vrata zame in za možnost boja z drugo ekipo. Čas je torej za pomembne odločitve," še poudari.

V zadnjih dneh so se pojavile govorice, da naj bi se Španec morebiti pridružil ekipi Red Bulla, kjer naj bi zamenjal Sergia Pereza. Dejstvo, da je svojo kariero leta 2015 začel prav pri Toro Rossu (zdaj RB), vse skupaj še bolj poveličuje. Postal bi lahko resen kandidat. Vodja ekipe Christian Horner je v Avstraliji namreč priznal, da Red Bull ne more izključiti možnosti prestopa njihovega nekdanjega mladinskega zvezdnika. "Želimo dobiti najboljši par, ki ga lahko ustvarimo, zato je treba včasih pogledati tudi zunaj svojega bazena," je povedal v Melbournu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jutri bolje bo
07. 04. 2024 21.58
Sailer2
07. 04. 2024 20.47
+3
zakva mate tok radi tega Charlesa vsi?? 🫠😂 tip je še dobil ''driver of the day'', zakaj, a zato, ker ga je Carlos že spet pojedu, tip je še naredil dost velko napako med dirko no...