Drugi športi

Caroline Wozniacki napovedala, da se bo januarja upokojila

Melbourne, 06. 12. 2019 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja prva dama svetovnega tenisa Danka Caroline Wozniacki je sporočila, da bo po odprtem prvenstvu Avstralije končala športno kariero. "Na teniških igriščih sem dosegla vse, o čemer sem sanjala, zdaj pa spoznavam, da je v življenju še veliko drugih stvari, ki se jim želim posvetiti," je med drugim zapisala Danka.

Devetindvajsetletna Danka je bila 71 tednov na vrhu lestvice WTA, v karieri je osvojila 30 naslovov na turnirjih WTA, 2018 pa je postala tudi zmagovalka grand slama v Avstraliji, kar je njen edini osvojeni turnir iz velike četverice. Ob tem je v sezoni 2017 slavila na zaključnem turnirju v Singapurju, trikrat pa je nastopila tudi na olimpijskih igrah.

Wozniackijeva je v dolgem zapisu navijačem na Instagramu zapisala še, da se bo v prihodnje posvetila družinskemu življenju. Pred kratkim se je poročila z nekdanjim prvakom lige NBA Davidom Leejem, ter širjenju zavednosti o avtoimunskih boleznih, med njimi revmatoidnemu artritisu, ki je tudi njej delal preglavice tekom štirinajstletne teniške kariere. "Tenis profesionalno igram od 15. leta. V zadnjih mesecih sem ugotovila, da je veliko stvari, ki jih želim uresničiti tudi izven igrišč. Tako sem se odločila, da napovem svoj umik iz teniških igrišč januarja. A to ni pravo slovo, veselim se, da bom lahko delila mojo izkušnjo z vsemi vami," je med drugim zapisala 29-letna igralka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.