Drugi športi

Čas za spremembo na klopi? V Velenju se ne bodo zaletavali!

Velenje, 22. 03. 2018 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Gorenja iz Velenja ne bodo zaigrali na zaključnem turnirju slovenskega pokala, kar je nov velik udarec za člansko moštvo. Direktor kluba Rok Bizjak se bo še danes sestal z odgovornimi za zadnji spodrsljaj.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v letošnji sezoni močno zaostali za zastavljenimi cilji. Četudi so jim bili povsem blizu. Vsaj trem od štirih, ki so jih zapisali v strategijo. Niso se uvrstili v nadaljevanje Lige prvakov, ne bodo zaigrali na zaključnem turnirju najboljše četverice lige SEHA in komaj verjetno, ne bo jih na zaključnem turnirju slovenskega pokala!

"Res nismo dosegli nekaterih zastavljenih ciljev, čeprav smo bili zelo blizu. Tu mislim na Ligo prvakov in ligo SEHA. Škoda. Pokalno slovo je tudi nas močno presenetilo, a je, kar je. Ostaja nam boj za državni naslov, ki je tudi osrednji cilj," je za 24ur.com povedal direktor kluba Rok Bizjak, ki mu je povsem jasno, da četudi je kratek čas na tako odgovornem položaju, se stvari ne odvijajo v želeni smeri.

Željko Babić (levo) bo moral pred zaključkom sezone, nekaj korenito spremeniti.
Željko Babić (levo) bo moral pred zaključkom sezone, nekaj korenito spremeniti. FOTO: SEHA

Vse sile v državno prvenstvo
Le pri mladih t. i. akademija deluje dobro, igralci se razvijajo, v prihodnji sezoni bodo mnogi med njimi, četudi še kakšno leto premladi, priključeni članskemu moštvu. Povprečna starost članske zasedbe bo od 22 do 24 let, kakšni bodo cilji, pa ta hip v Rdeči dvorani še ne vedo. Kot tudi ne, kako bodo rešili trenutne težave, ki nikakor niso nerešljive, a uvod v končnico državnega prvenstva je bil katastrofalen, pokalno slovo pa je velik šok za vse v klubu.

"Vse sile bomo usmerili v državno prvenstvo, menim, da ni še prav nič izgubljeno in verjamem, da bo naša članska zasedba pokazala, česa je sposobna. Še vedno je cilj naslov prvaka," dodaja Bizjak, ki je na položaju direktorja kluba nasledil Mateja Avanza.

Ne bomo se zaletavali
Zdaj se je Bizjak prvič znašel v zares zahtevnem položaju, saj se zaveda, da je treba nekaj narediti, da se ne bi zgodil še kakšen spodrsljaj, morda celo poseči po nepopularni menjavi trenerja.

"Zaletavali se ne bomo. Vsekakor pa se bomo danes usedli z odgovornimi. Vedno so odprte vse možnosti, ampak kot sem že dejal, ne mislimo se zaletavati. Drugih komentarjev pa na to temo ne bi dajali, dokler se ne usedemo z odgovornimi. Menim, da danes lažje prediskutiramo stvari kot takoj po sinočnji tekmi pokala, ko so bile glave razgrete," je zaključil Bizjak.

Velenjčani so v končnico domačega prvenstva in boj za naslov državnih prvakov krenili s spodrsljajem pred domačimi gledalci, ko jih je premagal Koper 2013, a prepričani so, da s tem še niso zapravili možnosti za lovoriko.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.