Drugi športi

'Če ne popravimo igre v obrambi, na naslednjih tekmah nimamo možnosti'

Ljubljana, 07. 02. 2022 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja so po prepričljivi zmagi nad turškimi prvakinjami vsaj malo izboljšale vtis po seriji slabih rezultatov v Evropi. Če želijo nastopiti v izločilnih bojih Lige prvakinj, potem v zadnjih treh krogih nujno potrebujejo še kakšno zmago. V prihajajočih dneh se bodo Ljubljančanke evropskemu avditoriju predstavile kar dvakrat. Najprej bodo sredi tedna gostovale v Franciji, sledi še obračun v Skandinaviji proti aktualnim prvakinjam, igralkam norveškega Kristiansanda.

Prvo tekmo teh dveh nasprotnic so v Stožicah tesno dobile Francozinje.
Prvo tekmo teh dveh nasprotnic so v Stožicah tesno dobile Francozinje. FOTO: Aljoša Kravanja

V skupini B je Györ stoodstoten po 12 tekmah, Kristiansand in Metz imata 16 točk, Odense 13, CSKA Moskva 12, Krim sedem, Sävehof šest, Kastamonu pa je še brez točke. 

Krimovke so konec tedna drugič v tej sezoni na kolena položile Kastamonu, po zmagi v Turčiji s 24:23 so v Sloveniji slavile s 36:28. Po zadnjih dveh točkah so Ljubljančanke šeste v skupini B, kar še vodi v dodatne boje za četrtfinale, v katerem je iz te skupine sicer že Györ, iz skupine A pa Esbjerg.

Metz in Krim imata tekmo v dobrem. Ljubljančanke, ki so konec tedna vpisale tretjo zmago v tej sezoni, bodo v sredo na zaostali tekmi 11. kroga gostovale v francoskem Metzu, tri dni zatem pa na zaostali tekmi 9. kroga še pri branilkah naslova, igralkah norveškega Kristiansanda. Po besedah prve trenerke Natalije Derepasko, ki je pred dvema mesecema zamenjala Uroša Bregarja, bo treba v prihodnjih tekmah precej bolje igrati v obrambi kot v drugem polčasu tekme s Kastamonujem, a dodaja, da pred zahtevnima obračunoma ni nobenega pritiska, takisto ne kakšnih zdravstvenih težav v ekipi. "Proti Turkinjam smo odigrali zelo dober prvi polčas, po natančnejši analizi pa sem ugotovila, da je bilo nadaljevanje z naše strani zelo slabo. Če ne popravimo igre v obrambi, potem v Franciji in na Norveškem nimamo kaj iskati," je na novinarski konferenci dejala trenerka Ljubljančank. Da je Metz trenutno v boljši formi kot Kristiansand, je potrdila tudi Derepaskova, a poudarila, da kakšne posebne razlike med tekmama ne bo. "Nobeno od teh gostovanj ne bo lažje, obe ekipi se borita do zadnje minute, to pa bomo poskusili narediti tudi mi. Naša taktika je predvsem disciplina oziroma držanje dogovorov."

Natalija Derepasko
Natalija Derepasko FOTO: Damjan Žibert

Krim v zadnjem krogu skupinskega dela nato čaka še domača tekma proti neposrednemu tekmecu za šesto mesto Sävehofu, ki bo pred tem igral še proti Györu. "Upam, da se bo ta boj za šesto mesto rešil že prej, ampak če nam ne bo uspelo, potem nam pač ostane le še ta tekma proti Sävehofu. Res pa upamo, da ta ne bo odločilna," je zaključila Derepaskova, ki bo skupaj z ekipo na gostovanji odpotovala v torek zjutraj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.