Drugi športi

Če si ne ogleda vsaj štirih ur posnetkov tekem na teden, bo ob 227 milijonov evrov

Arizona, 26. 07. 2022 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
2

Podajalec NFL moštva Arizona Cardinals Kyler Murray je s svojim moštvom podpisal novo pogodbo, ki bi v njegove kovčke v naslednjih petih letih morala dodati zajetnih 227 milijonov evrov. A prvi izbor na naboru leta 2019 bo moral vseh pet let trepetati za obljubljen denar. Če ne bo štiri ure na teden pozorno spremljal posnetkov, ki ga bodo zanj pripravili njegovi trenerji, bi lahko njegov klub pogodbo enostransko predčasno prekinil.

Pogodbe v ligi NFL so vse bolj zapletene. Pogoji, klavzule in kazni v njih so vse bolj številčne in v nekaterih primerih nenavadne. Prvi izbor na naboru in prvi podajalec moštva je po navadi tudi najbolj vreden igralec v moštvu. Posledično je podajalec Arizona Cardinalsov Kyler Murray nedavno podpisal petletno pogodbo v vrednosti 227 milijonov evrov. Omenjenega zneska pa ne bo prejel v primeru, da si vsak teden v sezoni, ko bo njegovo moštvo odigralo tekmo, ne bo individualno ogledal vsaj štirih ur posnetkov, ki mu jih bo zagotovilo njegovo moštvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako se bodo vodilni možje v moštvu prepričali, da je Murray to zares storil, še ni znano, saj med obveznimi ogledi niso vključeni skupinski ogledi posnetkov tekem in akcij. Če bo Murray med predvajanem posnetkov bil pozoren na druge stvari, igral računalniške igrice, brskal po spletu ali gledal televizijo, ta čas ne bo vštet v obvezne štiri ure. Številna moštva v ligi NFL razumljivo v pogodbe redno vključujejo pogoje v povezavi s težo in telesno pripravljenostjo svojih igralcev. Tudi kazni zaradi zamujanja ali odsotnosti na skupinskih dejavnostih moštva so v svetu športa zelo pogoste. Kljub temu pa je klavzula v Murrayevi pogodbi po poročanju angleškega časnika The Guardian prva te vrste v zgodovini lige.

Murray sicer svojih delodajalcev v prvih treh sezonah ni razočaral, saj je bil dvakrat član Pro Bowl moštev (tekma vseh zvezd), leta 2019 pa je bil tudi izbran za najboljšega novinca v napadu. Lani se je s svojim moštvom tudi uvrstil v končnico. Kljub temu so vodilni možje v Arizoni želeli, da podajalec postane bolj vpliven vodja v moštvu in pokaže večjo zrelost. 

Kyler Murray je s svojim moštvom podpisal donosno petletno pogodbo, ki pa vključuje veliko kazen.
Kyler Murray je s svojim moštvom podpisal donosno petletno pogodbo, ki pa vključuje veliko kazen. FOTO: AP

Decembra lani je igralec tudi sam priznal, da ne preživi veliko časa pred ekranom, ki bi predvajal posnetke minulih tekem. "Mislim, da sem blagoslovljen s kognitivnimi spretnostmi, ki mi omogočajo, da stopim na igrišče in predvidevam dogodke, preden se zgodijo," je priznal New York Timesu. "Nisem eden tistih igralcev, ki se bo 'ubijal' z ogledi posnetkov. Ne sedim 24 ur na dan in preučujem igre drugih moštev, ker v svoji glavi vidim veliko," je dodal. Po podpisu donosne pogodbe je jasno, da se njegovo moštvo z njegovim dosedanjim pristopom ne strinja popolnoma.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matjaz1000
26. 07. 2022 20.46
+3
Ker neki...kaka novica....polna rit...vsega
Zelenadezela
26. 07. 2022 19.34
+8
Ljudje bi za takšen denar marsikaj več delali kot pa gledali posnetke poleg treninga ....