Drugi športi

Svetovni klubski prvaki in Klemen Čebulj z roko v roki

Trento, 08. 05. 2019 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sprejemalec slovenske odbojkarske reprezentance Klemen Čebulj bo v novem tekmovalnem letu nosil dres ambicioznega Trentina. To pomeni, da bo tudi v prihodnji sezoni nastopal v najmočnejši ligi na svetu.

Slovenski odbojkarski reprezentant Klemen Čebulj med domačim evropskim prvenstvom – tekme bomo neposredno prenašali na Kanalu A – ne bo trepetal za klub, pri katerem si bo v prihodnji sezoni služil kruh. Čeprav je tekmovalno leto sklenil v dresu Powervolleyja iz Milana, pred tem pa igral za kitajski Šanghaj, je bilo hitro po koncu sezone jasno, da v prestolnici Lombardije iščejo menjavo zanj.

A s tem si ni belil glave. Razmišljal je o počitku, o začetku priprav s slovensko izbrano vrsto, v obdobju krajšega oddiha pa rešil vprašanje statusa za naslednjo sezono. Dogovoril se je za sodelovanje z ambicioznim Trentinom, ki je letošnjo sezono v italijanskem prvenstvu sklenil v polfinalu. Kot Modena kapetana slovenske izbrane vrste Tineta Urnauta. "Klemen Čebulj je igralec, ki v ključnih trenutkih pomeni ogromno na igrišču. Fizično dobro pripravljen, kar nam je manjkalo v zaključku letošnjega prvenstva," je prihod Korošca komentiral trener moštva Angelo Lorenzetti.

Klemen Čebulj
Klemen Čebulj FOTO: Aljoša Kravanja

Statistično gledano je na 140 tekmah med italijansko elito dosegel 1552 točk, 124 z začetnim udarcem, 141 z blokom,  v povprečju pa je 48 odstoten v napadu. Čebulj je bil zanimiv tudi poljskim prvoligašem, a njegova velika želja je bila ostati na Apeninskem polotoku.

Nosil bo dres s številko 18
Čebulj je tretji slovenski odbojkar, ki bo oblekel dres Trentina. Pred njim sta bila del ambicioznega kluba, ki bo v prihodnji sezoni igral Ligo prvakov, Tine Urnaut in Jan Kozamernik. Slovenski reprezentant bo pri svetovnih klubskih prvakih nosil dres s številko 18. Ob tem dodajmo, da bo zapolnil vrzel po slovesu Nizozemca Maartena van Garderena.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.