Drugi športi

Čech zablestel že na prvi tekmi kot hokejski vratar in bil 'MVP'

Guildford, 14. 10. 2019 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji vratar londonskih Chelseaja in Arsenala ter češke nogometne reprezentance, Petr Čech, je z izvrstno predstavo debitiral na prvi hokejski tekmi kot član ekipe Guilford Phoenix in bil po kazenskih strelih izbran za najboljšega posameznika dvoboja.

Več videovsebin
  • Nekdanji nogometni vratar Petr Čech odigral prvo hokejsko tekmo kot član ekipe Guilford Phoenix
    02:57
    Nekdanji nogometni vratar Petr Čech odigral prvo hokejsko tekmo kot član ekipe Guilford Phoenix
  • Iz 24UR: Petr Čech kopačke zamenjal za drsalke
    02:07
    Iz 24UR: Petr Čech kopačke zamenjal za drsalke

Petr Čech, ki se je po nedavno končani igralski karieri v vrstah londonskega Arsenala vrnil k mestnemu tekmecu "topničarjev" Chelseaju in zasedel enega od direktorskih oziroma svetovalskih položajev, je bil najboljši posameznik že na svoji prvi tekmi kot vratar hokejske ekipe Guildford Phoenix, potem ko je s klubom iz jugozahodnega predmestja Londona po rednem delu tekme remiziral s Swindon Wildcatsi (2:2).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

37-letni Čech se je nato izkazal pri kazenskih strelih in svoji ekipi pomagal do zmage, izbrali so ga celo za najboljšega posameznika obračuna, ki ga je odigral s številko 39 in s čelado, na kateri se je bleščala zastava Združenega kraljestva in moder lev Chelseajevega grba. Češki vratar je ubranil dva kazenska strela za končno zmago s 3:2. 

Čech (na fotografiji), ko je še nosil nogometni dres Arsenala.
Čech (na fotografiji), ko je še nosil nogometni dres Arsenala. FOTO: AP

'Zaradi tekem v Naganu nisem šel v šolo'
Čech se je sicer v mladosti kot številni njegovi rojaki navduševal tudi nad hokejem in se pri 13 letih odločil, da se bo raje kot na ledenih ploskvah udejstvoval na zelenicah, kjer je kariero začel pri Viktorii Plzen. Kako ga že od malih nog navdušuje hokej priča tudi dejstvo, da je bil za ogled tekem češke reprezentance v olimpijskem Naganu na prelomu tisočletja pripravljen izpuščati tudi pouk.

"Četrtfinalna, polfinalna in finalna tekma na olimpijskih igrah v Naganu leta 1998 so bile na sporedu čez dan, tako da nisem šel v šolo. Vsi smo poskušali poiskati načine, da tekem ne bi zamudil," je o turnirju, na katerem so Čehi v finalu premagali tradicionalne rivale Ruse (1:0), po poročanju uradne spletne strani Chelseaja povedal Čech.

"Tisto leto je liga NHL prvič dovolila nastopiti svojim igralcem, številni so to poimenovali 'Turnir stoletja', saj je lahko vsaka država izbrala katerega koli igralca iz katere koli lige. Zdaj je enako in to je navdušujoče. Zelo sem vesel, da imam to priložnost, da igram s Phoenixom in še dobim nekaj izkušenj. Upam, da bom lahko pomagal tej mladi ekipi pri doseganju njenih ciljev v tej sezoni, in da bomo, ko bom dobil priložnost za igro, zmagali na čim več tekmah, kolikor bomo lahko. Po 20 letih kot profesionalni nogometaš je to zame izjemna izkušnja, ko lahko zaigram v športu, ki mi je všeč in ki sem ga spremljal in igral, ko sem bil majhen."

Trener je shranil dva posebna ploščka
Po tekmi mu je na nenavadno dobro obiskani novinarski konferenci slovaški trener Miloš Melicherik s pomočjo enega od varovancev izročil tudi spominski plošček.

"Imam darilo zanj. Ne vem, če to počnete v nogometu, toda v hokeju na ledu imamo po takšni tekmi neko posebno vez, veste," se je pošalil Melicherik. "Torej ... Andy (Andrew Hemmings, hokejist Guildford Phoenixov, op. .a) mu bo izročil tole, ta plošček s tekme, jaz pa imam tega – to je plošček od njegove prve današnje obrambe. Ni bil lahek strel, veste! Vratar pa je pod velikim pritiskom: prvi strel, prva obramba je vedno pomembna za  vratarja in za moštvo. To je torej od njegove prve današnje obrambe. Dobro opravljeno."

Odločilna obramba Čecha in slavje njegovih Feniksov:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badMF
15. 10. 2019 09.13
-1
a čelado je isto obdržal
Malo_sutra
14. 10. 2019 14.48
+0
Kaj pa se trenira Roglič?
blef
14. 10. 2019 10.51
+7
Najmlajša dva sta hecna...super za vse.
flamengo
14. 10. 2019 10.34
+24
kapo dol, bravo
09ZarMan10
14. 10. 2019 10.12
+43
Športni multipraktik, kot npr. naš Roglič...
Malo_sutra
14. 10. 2019 17.20
+1
AtleticoSLO
14. 10. 2019 20.14
+2
AtleticoSLO
14. 10. 2019 10.04
+42
VSA čast...naj mu rata in naj uživa