Drugi športi

Čeh in Mišmaš Zrimškova zmagala v skupnem seštevku slovenske atletske lige

Novo mesto, 02. 09. 2020 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kristjan Čeh in Maruša Mišmaš Zrimšek sta zmagala v skupnem seštevku slovenske atletske lige v tej sezoni. Ptujčan Čeh je na šesti, zadnji tekmi v Novem mestu v metu diska zmagal z 61,97 m, Mišmaš Zrimšek pa v dolenjski prestolnici ni nastopila, ker bo na 1500 m tekla v četrtek v Franciji. Oba sta imela že pred tem praktično nedosegljivo prednost.

Kristjan Čeh
Kristjan Čeh FOTO: Ervin Čurlič

Na 31. mitingu v Novem mestu so nastopili predstavniki sedmih držav, najbolj zadovoljna pa je zaradi doseženega stadion zapuščala Maja Mihalinec (Mass). Najboljša slovenska atletinja lanskega leta je zmagala tako v teku na 100 (11,50) kot na 200 m (23,18), kjer je bila v cilju pred Agato Zupin (Velenje, 23,91). Neja Filipič (Mass) kljub zmagi v skoku v daljino ni bila zadovoljna s 6,22 m. Lia Apostolovski (Mass) je v skoku v višino zmagala s 1,84 m, tako kot pri atletih pa je zmaga v metu diska atletinj pričakovano odšla v ptujski klub z Veroniko Domjan (53,81 m). Jure Grkman (Kamnik) je na 400 m s 46,58 sekunde na 400 m ugnal Lovra Meseca Koširja (Mass, 46,94), med atletinjami pa je bila na stadionski krog prva Maja Pogorevc (Slovenj Gradec, 56,08). Jan Kokalj (Kladivar) je na 1500 m prepričljivo slavil z osebnim rekordom 3:47,55, Robert Renner (Kladivar) pa v skoku s palico ni imel konkurence (5,22 m).

Prvi imeni mitinga sta bila Čeh in Mihalinčeva, a je bila druga veliko bolj zadovoljna. "Na 100 m sem upala na boljši veter, a je bil to vseeno moj najboljši tek sezone in kljub temu, da sem bila brez prave tekmice. Posebej pa sem zadovoljna s še enkrat daljšo razdaljo. Že na treningih je kazalo, da prihajam v dobro formo. Vse se sestavlja v pravo smer, kot je bilo načrtovano. Po težavah s poškodbo sem namreč malo pozneje začela tekmovati."

Enaindvajsetletni in 2,06 m visoki Čeh tokrat ni zmogel meta, s katerim bi lahko izboljšal tudi rekord stadiona Portoval, ki ga je z 65,40 m pred desetimi leti dosegel Madžar Robert Fazekas. Ptujčan je imel je dva veljavna poskusa, v tretji seriji 61,97 m, v zadnjem, šestem pa 61,33 m. "Se zgodi, nisem bil dobro razpoložen danes, bil sem tudi malo utrujen. A vseeno sem vrgel skoraj 62 m. Malo sem imel težav v tehniki, večinoma sem vrgel izven sektorja za pristanek orodja in tega med tekmo nisem mogel tako hitro popraviti," je pojasnil Čeh.

Maja Mihalinec
Maja Mihalinec FOTO: Ervin Čurlič

Nekoliko je za svojimi izidi sezone zaostala tudi Apostolovska, ki je povedala: "Po prvi tekmi po kratkem premoru sem s tehniko kar zadovoljna, malo manj z izidom. Vse občutke moram še sestaviti. A to še ni konec sezone, že v nedeljo bom tekmovala v močni konkurenci na Češkem, potem pa še na ekipnem DP v Celju."

Filipičeva je bila letos izjemno dobra v troskoku z izidi visoke mednarodne vrednosti. "Nastopila sem nekako za trening, v soboto me čaka tekma v Innsbrucku, kjer bom tudi nastopala v daljini. Žal bom v troskoku nastopila le še na ekipnem DP, zato sem se odločila, da bom v zaključku sezone tekmovala še v svoji drugi disciplini," je dejala Filipičeva. Atletska zveza Slovenije bo naslednji teden na posebnem dogodku najboljših pet v moški in ženski konkurenci nagradila z 2000, 1500, 1000, 750 in 500 evri bruto, to pa bo tudi najava dogodkov ob letošnjem obeleževanju stoletnice slovenske atletika.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.