Drugi športi

Čehinje tekmice po meri, čas je za prvo evropsko zmago Krimovk

Ljubljana, 22. 09. 2022 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prvi zapravljeni priložnosti v Bukarešti in po drugem neuspelem poskusu pred domačimi navijači proti norveškemu Vipersu bodo rokometašice Krima Mercatorja prvi dve točki v tej sezoni EHF Lige prvakinj lovile v tretjem krogu tekmovanja. V soboto bodo gostovale pri češki ekipi DHK Banik Most.

Ljubljančanke so imele s tekmicami romunske CSM Bucuresti in norveškega Vipersa precej bogato zgodovino medsebojnih dvobojev, tokrat pa je drugače. Z zasedbo češkega Banika Mosta so se srečale le dvakrat, obakrat v sezoni 2019/20. Čehinje so takrat sploh prvič nastopale v EHF Ligi prvakinj in prav nad tigricami zabeležile svojo prvo zmago v tem tekmovanju. Kljub izjemni Alji Varagić, ki je takrat za domačo zasedbo prispevala dvanajst zadetkov, so bile v športni dvorani Kodeljevo gostje boljše z 31:29. Devetkratne češke državne prvakinje vse od svoje prve evropske tekme niso okusile slasti zmage. V tej sezoni so na dveh obračunih zabeležile dva visoka poraza. Proti ekipi SG BBM Bietigheim so izgubile s 23:46, proti zasedbi Odense Håndbold pa z 22:41. Zaradi velike razlike v zadetkih zasedajo osmo mesto v skupini A.

Spomin na sezono 2019/2020, ko so se češke in slovenske prvakinje srečale v skupinskem delu. Senzacionalno je takrat dvoboj na Kodeljevem dobila češka zasedba.
Spomin na sezono 2019/2020, ko so se češke in slovenske prvakinje srečale v skupinskem delu. Senzacionalno je takrat dvoboj na Kodeljevem dobila češka zasedba. FOTO: Aljoša Kravanja

Za Ljubljančankami je kar naporno obdobje, saj jih v soboto čaka že četrta tekma v manj kot enem tednu po nedeljski tekmi Lige prvakinj s Kristiansandom, ponedeljkovi državnega prvenstva v Izoli in sredini pokalni v Litiji. "Na pot se odpravljamo z dobro energijo. Rokometašice imajo profesionalen odnos. Domači tekmi sta bili morda za nekatere koristni in želim si, da se to pokaže v soboto," je glede napornega ritma dejal trener Krima Dragan Adžić, ki tokrat zaradi težav z levo ramo ne bo mogel računati na Alisson Pineau. Črnogorec na klopi serijskih slovenskih prvakinj se je še enkrat spomnil na dvoboj z norveškim Vipersom, ki so ga Ljubljančanke odigrale po principu toplo-hladno. "Ekipa Vipersa Kristiansanda je pokazala, da je kakovostnejša. Vseeno sem zadovoljen, da smo jih v delih tekme uspeli zaustaviti in jim konkurirati. Veliko stvari moramo še popraviti in jih nadgraditi. Upam, da bomo nekaj od stvari, na katere smo med tednom opozarjali, pokazali tudi na tekmi s Čehinjami." Kot pravijo v Krimovem taboru, kljub dvema visokima porazoma Čehinj ne gre jemati zlahka. "Češka igra ni tako hitra. Igrajo bolj na moč, kar je podobno nemškemu načinu. Tekmice so mlade in motivirane, zato se moramo dobro pripraviti," pa je na novinarski konferenci dejala Sara Kovarova, ki tokratne tekmice dobro pozna, saj je bila članica Banika še pred dvema letoma.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: RK Krim Mercator
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.