Drugi športi

Cehte prejel poziv v reprezentanco in bo v kadru proti Italiji

Celje, 04. 01. 2022 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometna reprezentanca Slovenije se bo v Trbovljah na drugi pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom pomerila z Italijani. Naši sosedi bodo na dveh prijateljskih preizkušnjah generalka pred nastopom na prihajajočem EP. V reprezentanco se vračata Miha Zarabec in Urh Kastelic, ki sta imela še klubske obveznosti v nemški Bundesligi.

Miha Zarabec
Miha Zarabec FOTO: Damjan Žibert

Slovenija se bo z rokometaši Italije pomerila na preostalih dveh pripravljalnih dvobojih pred odhodom v Debrecen, kjer jo 13., 15. in 17. januarja čakajo tekme skupinskega dela proti Severni Makedoniji, Danski in Črni Gori. Prvič si bodo Slovenci in Italijani nasproti stali v Trbovljah. 

Rezultati PCR testa so potrdili sum okužbe Urbana Lesjaka z virusom Covid-19. Po dveh pozitivnih rezultatih hitrih antigenskih testov je bil Lesjak umaknjen v izolacijo, rezultati PCR testiranja pa so znova pokazali pozitiven rezultat. 

Slovensko moštvo, ki je s pripravami začelo dan po božiču, od 2. januarja trenira v številčnejši postavi. V Zrečah sta se reprezentančni zasedbi po novem letu priključila slovenska predstavnika v nemškem državnem prvenstvu, Miha Zarabec in Urh Kastelic. Reprezentančni tabor je zaradi poškodbe dlani na tekmi proti Hrvaški, ki jo je naša izbrana vrsta dobila s 33:28, zapustil Tadej Kljun, na položaju desnega zunanjega pa je praznino zapolnil Nejc Cehte. 29-letni Posavec, ki brani barve TSV Hannovra, je v dresu z državnim grbom do sedaj zbral 37 nastopov.

 Za nastop na tekmi z zahodnimi sosedi bodo kandidirali krilni rokometaši Tilen KodrinTilen SokoličBlaž Janc in Gašper Marguč, zunanji rokometaši Nik HenigmanBorut MačkovšekVid LevcJure DolenecMatic GrošeljRok Ovniček in Nejc Cehte, srednji zunanji Staš Skube, Miha Zarabec in Domen Makuc, krožni napadalci Blaž BlagotinšekMatic Suholežnik in Vid Poteko ter vratarji Urh Kastelic, Jože Baznik in Aljaž Panjtar. "Vabilo v reprezentanco me je razveselilo. V čast mi je zastopati svojo državo. Upam, da se bomo držali načrtov in dosegli rezultat, ki si ga želimo. Imel sem nekaj več dopusta kot ostali, a moram to nadoknaditi v naslednjih dneh. Predvsem moram z ekipo priti v stik v taktičnem smislu. Od tekme z Italijo pričakujem borbo in zmago," je bil v izjavi za uradno spletno stran RZS vesel Nejc Cehte.

Ljubomir Vranješ
Ljubomir Vranješ FOTO: Damjan Žibert

Preizkušnja z Italijo bo slovenski ekipi služila za piljenje forme in preizkušanje selektorjevih taktičnih zamisli. Italijanska reprezentanca, ki se na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem ne bo predstavila, je kvalifikacije za zaključni turnir stare celine končala kot tretja v skupini z Norveško, Belorusijo in Latvijo. Zadnji obračun slovenske in italijanske izbrane vrste sega v leto 2005, ko je bilo naše moštvo na sredozemskih igrah v Almerii boljše s 30:27.

Ekipa Slovenije se bo po preizkusu proti Italiji vrnila v Zreče, nato pa se z istimi tekmeci znova spopadla na petkovi tekmi v Kopru. Na skrajni vzhod Madžarske bodo rokometaši in člani strokovnega štaba odpotovali 11. januarja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.