Drugi športi

Celjani bili blizu, a se z Danske vračajo brez točk

Alborg, 16. 02. 2020 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 12. kroga evropske Lige prvakov v gosteh izgubili proti danskemu Aalborgu s 24:28 (9:13).

Celjani še naprej ohranjajo lepe možnosti za preboj v osmino finala.
Celjani še naprej ohranjajo lepe možnosti za preboj v osmino finala. FOTO: Damjan Žibert

Celjani v odsotnosti Klemna Ferlina, Gala Marguča in Tilna Kodrina niso bili kos danskim prvakom. V Hamletovi deželi so kljub dobri predstavi v drugi polovici tekme doživeli deveti poraz v elitni skupini A, zavoljo poraza Elveruma proti Flensburgu ter Zagreba proti Barceloni pa imajo še vedno tri točke naskoka pred norveškimi in hrvaškimi prvaki ter so na lepi poti, da se prebijejo v osmino finala.

V prihodnjem krogu bodo v nedeljo, 23. februarja, gostili tekmece iz Barcelone. V celjskem klubu so v preprodaji že prodali štiri tisoč vstopnic, tri dni po obračunu s katalonskim velikanom, kjer igra Jure Dolenec, od prihodnje sezone naprej bo tam tudi Blaž Janc, pa bo slovenski prvak v zadnjem krogu gostoval v Flensburgu.

Izbranci Tomaža Ocvirka so zelo nezbrano in zmedeno začeli obračun v Aalborgu. Prvi gol so prek Domna Novaka dosegli šele v 12. minuti in po osmem poskusu, pred tem sta po dvakrat zgrešila Josip Šarac in Diogo Silva, po enkrat pa David Razgor, Vid Poteko in Novak.

Nezadovoljni Ocvirk je v 15. minuti – pri zaostanku 1:5 – zahteval minuto odmora, a tudi v nadaljevanju so vse niti v svojih rokah imeli gostitelji, ki so jim v 21. minuti že ušli na šest golov (3:9). V končnici prvega polčasa so Celjani vendarle zaigrali nekoliko bolje, pri zaostanku 6:12 so naredili delni izid 3:0 ter po dveh golih Kristjana Horžena ter Patrika Lebana prepolovili visok primanjkljaj v zadetkih (9:12).

Dober drugi polčas ni bil dovolj
Slovenski prvaki so v drugi polovici tekme prikazali lepši obraz in bili veliko bolj enakovredni gostiteljem. Obramba je bila na veliko višji ravni kot v prvi polovici tekme, tudi igra v napadu veliko bolj tekoča in učinkovita.

Predvsem sijajno so zaigrali med 46. in 48. minuto, ko je bil izključen Benjamin Jakobsen, v tem obdobju igre so po golih Lebana, Šarca in vratarja Miljana Vujovića naredili delni izid 3:0 ter povsem zadihali za ovratnik gostiteljev (22:23). Izključitev Šarca v 53. minuti tekme je zaustavila njihov nalet, gostitelji so jim minuto kasneje znova ušli na tri gole (23:26), tega primanjkljaja pa do konca tekme niso mogli nadoknaditi.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Kristjan Horžen in Patrik Leban, ki sta dosegla po pet golov, Josip Šarac je dosegel štiri zadetke.

* Jutlander Bank Arena, sodnika: Pichon in Reveret (oba Francija).
* Aalborg: Saeveraas, Aggefors, Jakobsen, Smarason 4, Sönnichsen, Barthold 5, Liaba, Magnusson 1, Saugstrup 2, Aggefors, Ellebaek 4, Marcher 5, Christiansen 2, Mollgaard 2, Antonsen, Juul-Lassen 3.
* Celje Pivovarna Laško: Gaberšek, Vujović 1, Cvetko, Cokan, Razgor, Šarac 4, Grošelj 3, Poteko, Žabić, Silva, Horžen 5, Grebenc 2, Makuc 3, Leban 5, Novak 1.
* Sedemmetrovke: Aalborg 4 (3), Celje Pivovarna Laško 6 (4).
* Izključitve: Aalborg 6, Celje Pivovarna Laško 12 minut.
* Rdeči karton: /.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
16. 02. 2020 20.09
+3
napaka je bila ze ko so odlosvili Tamšeta!!!
lorina
16. 02. 2020 20.05
+2
Mislim, da je skrajni čas, da se zamenja trenerja Ocvirka. Zakaj ne bi Celjanov vodil Uroš Šerbec, ki je strokovno prav gotovo dovolj podkovan, njegovo srce pa po mojem mnenju še vedno bije za Celje?
poserjemsenavas
17. 02. 2020 07.25
-2
Andree
16. 02. 2020 19.45
+5
kje so časi,ko je Celje bilo trepet vseh evropskih rokometnih velikanov
poserjemsenavas
16. 02. 2020 19.52
+6