Drugi športi

Celjani in Krimovke dobili nasprotnike v rokometni Ligi prvakov

Dunaj, 01. 07. 2020 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
3

Znani so tekmeci Celja Pivovarne Laško in Krima Mercatorja v prenovljeni Ligi prvakov oziroma prvakinj, kjer bo v obeh najmočnejših evropskih tekmovanjih v sezoni 2020/21 nastopilo po 16 najboljših rokometnih moških in ženskih ekip na stari celini.

Prizor s tekme v prejšnji sezoni Krim Mercator - Brest
Prizor s tekme v prejšnji sezoni Krim Mercator - Brest FOTO: Damjan Žibert

Celjska ekipa bo v prvem delu tekmovanja nastopila v skupini B, v njej so tudi Barcelona, Veszprem, Kiel, Aalborg, Nantes, Motor Zaporožje in Zagreb.

V skupini A bodo nastopili Vardar Skopje, PSG, Kielce, Porto, Pick Szeged, Meškov Brest, Elverum in Flensburg-Handewitt.

Krimovke bodo igrale v skupini A. V njej so še Metz, Rostov-Don, Kristiansand, Esbjerg, Ferencvaros, Bukarešta in Bietigheim.

V skupini B ženske edicije pa bodo nastopili Valcea, Györ, Budućnost, Borussia Dortmund, CSKA Moskva, Brest, Odense in Koprivnica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupinskem delu tekmovanja bo v vsaki skupini nastopilo po osem ekip. Najboljši dve ekipi po prvem delu tekmovanja se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa si bodo prek dodatnih tekem skušale izboriti mesto med osem najboljših ekip. Zadnjeuvrščeni ekipi bosta izpadli iz elitnega tekmovanja.

Liga prvakov se bo pričela 13. septembra. Do 4. marca prihodnje leto bodo na sporedu tekme skupinskega dela, tekme za preboj v četrtfinale bodo med 31. marcem in 8. aprilom. Prve četrtfinalne tekme so na sporedu 12. in 13., povratne pa 19. in 20. maja. Zaključni turnir četverice bo 12. in 13. junija v Kölnu.

Tekme skupinskega dela lige prvakinj bodo med 13. septembrom in 14. februarjem prihodnje leto. Prve tekme za razvrstitev v četrtfinale bodo 6. in 7., povratne pa 13. in 14. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo 3. in 4., povratne pa 10. in 11. aprila. Zaključni turnir bo 29. in 30. maja v Budimpešti.

Cilj so izločilni boji in poln Zlatorog
"Že pred žrebom smo vedeli, da nas čakajo zahtevni tekmeci. Naša filozofija je znana. Prisegamo na delo, trening in garanje, ki edino prinaša rezultate, kar smo videli že v minuli sezoni. Seveda si želimo uvrstitve v izločilne boje, za katere smo bili letos zaradi korone prikrajšani, a se zavedamo, da nas čaka še težje delo kot v prejšnji sezoni. Sposobni smo premagati tudi kakšnega velikana, pri tem pa seveda ne smemo delati napak na tekmah s tekmeci, s katerimi se bomo borili za napredovanje. Smo leto bolj izkušeni, ogrodje ekipe je ostalo enako in to moramo izkoristiti ter nadgraditi," je po dunajskem žrebu uvodoma dejal trener celjske ekipe Tomaž Ocvirk.

"Favoriti skupine so Barcelona, Veszprem in Kiel, močan je Nantes, prav tako Aalborg. Zaporožje je trenutno največja neznanka glede kadra, Zagreb pa bo po naših zmagah v prejšnji sezoni gotovo še dodatno motiviran. Ne bo lahkih tekem, a nikomur tudi ne bo lahko proti nam. Rad bi dejal, da so vse to ekipe, ki bodo napolnile Zlatorog," je še dodal Ocvirk.

* Liga prvakov:
- skupina A:
Vardar Skopje, PSG, Vive Kielce, Porto, Pick Szeged, Meškov Brest, Elverum, Flensburg-Handewitt

- skupina B:
Barcelona, Veszprem, Kiel, Aalborg, Nantes, Motor Zaporožje, Celje Pivovarna Laško, Zagreb

* Liga prvakinj:
- skupina A:
Metz, Rostov-Don, Kristiansand, Esbjerg, Ferencvaros, Bukarešta, Bietigheim, Krim Mercator

- skupina B:, 
Valcea, Györ, Budućnost, Borussia Dortmund, CSKA Moskva, Brest, Odense, Koprivnica

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
02. 07. 2020 08.17
+1
in zopet so nam podtaknili zagreb
BITINOVINAR
02. 07. 2020 16.49
+1
Lisec7
06. 07. 2020 11.30