Drugi športi

Celjani po dvomesečnem premoru najprej v Franciji

Montpellier, 13. 02. 2024 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaše Celja Pivovarne Laško po dvomesečnem premoru zaradi evropskega prvenstva v Nemčiji v sredo čaka nova tekma v skupinskem delu Lige prvakov. V 11. krogu bodo gostovali v Franciji, tekma v Montpellierju se bo začela ob 20.45. Prenos na VOYO.

Več videovsebin
  • Žiga Mlakar pred povratkom Celja v Ligo prvakov
    02:28
    Žiga Mlakar pred povratkom Celja v Ligo prvakov
  • Alem Toskić pred srečanjem Lige prvakov z Montpellierjem
    03:32
    Alem Toskić pred srečanjem Lige prvakov z Montpellierjem

 

Najmlajša ekipa v ligi prvakov iz Celja na dosedanjih tekmah ni dosegla nobene zmage proti Barceloni, Veszpremu, Magdeburgu, GOG Gudmeju, Portu in Wisli iz Plocka, jeseni je na prvem medsebojnem dvoboju v domačem Zlatorogu izgubila tudi proti Montpellierju z 29:31.

Nekoč slovensko obarvani Montpellier – v tem klubu so igrali Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek, Jure Dolenec, Matej Gaber, Dragan Gajić, Primož Prošt in Miha Žvižej – je trenutno na tretjem mestu v močnem francoskem prvenstvu.

Varovanci Alema Toskića še čakajo na prvo zmago v tej sezoni.
Varovanci Alema Toskića še čakajo na prvo zmago v tej sezoni. FOTO: Aljoša Kravanja

Član dvakratnih zmagovalcev Lige prvakov v sezonah 2002/03 in 2017/18 je tudi Staš Skube, za Montpellier pa igra tudi nekdanji krožni napadalec Celja, Hrvat Veron Načinović. V tej kakovostni ekipi so tudi Šveda Sebastian Karlsson in Lucas Pellas in Brazilec Dos Santos ter nekaj imenitnih Francozov, kot so Valentin Porte, Yanis Lenne in vratar Remi Desbonnet.

"Gre za zelo močno ekipo in vemo, kaj lahko pričakujemo. Na tej tekmi nimamo kaj izgubiti, lahko samo veliko pridobimo. Predvsem so pomembne izkušnje, ki jih ta mlada ekipa pridobi na evropskih tekmah in nam lahko potem pomagajo v nadaljevanju sezone. Montpellier je zelo dobra domača ekipa, imajo zveste privržence in zagotovo nam ne bo lahko. Mi bomo dali vse od sebe in se odločno postavili na igrišču," pred tekmo v Franciji pravi trener Alem Toskić.

Drugi pari 10. kroga skupine B so GOG Gudme - Barcelona, Magdeburg - Wisla Plock in Porto - Veszprem.

"Vrača se Liga prvakov. Vsi vemo, kaj v evropskem rokometu pomeni Montpellier. Gre za izredno močno in uigrano ekipo, ki ima vedno visoke ambicije v Evropi. Še pred nekaj leti so osvojili Ligo prvakov. Mi gremo na tekmo neobremenjeni z željo prikazati čim boljšo predstavo. Dali bomo svoj maksimum in se borili za vsako žogo. Bomo videli, kaj bo to na koncu pomenilo," je dodal vratar Rok Zaponšek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Orange_cat
13. 02. 2024 14.56
+1
spet boo kanon futer francozom🤷
BlackLight
13. 02. 2024 14.27
-1
Nažalost tole trenutno ni niti vredno imena Celje Pivovarna Laško v Evropi, nekdaj prvaki sedaj pa dobesedna razprodaja uglednega imena nekoč...
gullit
13. 02. 2024 15.02
+1
Res je to žalostno. Danes samo prodajajo talente za drobiž namesto da bi malo vložili in bi bili spet konkurenčni v Evropi, in s tem bi služili na kartah, več sponzorjev bi privabili in bi bili vsi veseli. Ta Slovak pa pojma nima v rokometu. Žalostno