Drugi športi

Celjani s številnimi težavami na ključno gostovanje v LP

Celje, 02. 12. 2020 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je verjetno z vidika točkovnega izkupička eno najpomembnejših gostovanj letošnje EHF Lige prvakov. Motor Zaporožje je namreč v 6. krogu v Zlatorogu tesno osvojil obe točki, s še eno zmago pa bi si priigral težko ulovljivo prednost. Za Celjane sicer tekma ne prihaja v najboljšem obdobju, saj imajo kar nekaj težav z zdravstvenim kartonom.

Gal Marguč
Gal Marguč FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Motor Zaporožje je namreč v 6. krogu v Zlatorogu tesno osvojil obe točki, s še eno zmago pa bi si priigral težko ulovljivo prednost. Za Celjane sicer tekma ne prihaja v najboljšem obdobju, saj imajo, kot piše na uradni spletni strani, kar nekaj težav z zdravstvenim kartonom. 

V skupini B brez izgubljene točke vodi Barcelona (14 točk), sledita Veszprem (11) in Aalborg (10). Pred Nantesom, Motorjem in Celjani so še rokometaši Kiela (7). Na dnu lestvice je brez točke Zagreb.

Že v petek je bil na koronavirus pozitiven Gal Marguč, ki tako v Ukrajino ne potuje. V ekipo se je sicer po prebolelem virusu vrnil Vid Poteko, ki pa se mu pozna daljša odsotnost in se je na prvem treningu poškodoval, tako da ne bo nastopil. Prav tako je vprašljiv nastop Patrika Lebana, ki je zbolel, dobra novica je le ta, da tako kot tudi vsi ostali ni pozitiven na novi koronavirus, za katerega so se znova testirali (PCR) v ponedeljek. Na mestu obolelega Marguča bi tako prednost dobil mladi Cokan, ki pa si je na ponedeljkovem treningu močneje zvil gleženj in je tudi njegov nastop vprašljiv. V celjskem taboru se torej ubadajo s kar nekaj težavami, zaradi slabšega počutja posameznikov so v minulih dneh opravili kar nekaj testiranj, ki pa so z izjemo Marguča prejšnji teden pri vseh ostalih pokazali negativen rezultat. Nekaj težav je tudi s poškodbami, zato je jasno, da v ekipi ne bo Poteka: "Imamo nekaj smole. Marguča ni in Cokan, ki bi dobil priložnost, si je zvil gleženj, zato bomo videli, koliko bo pripravljen za igro. Poteko se je vrnil po koroni, si močno želel igre, v tej želji pa se mu je obnovila poškodba, ki jo je že imel, in gotovo ne bo igral, današnji pregled pa bo pokazal več in povedal, kako dolgo bo okrevanje trajalo. Leban je zbolel, a kot kaže gre na srečo le za sezonsko bolezen in ne korono, saj je bil njegov test negativen, enako kot pri vseh ostalih v ekipi, kar nas vseeno navdaja z optimizmom," je z zdravstvenimi informacijami za uradno spletno stran kluba postregel trener Tomaž Ocvirk

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.