Drugi športi

Tudi tokrat ni šlo: Celjani ostajajo brez točk na evropski sceni

Celje, 29. 11. 2023 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ko ima hudič mlade, jih ima veliko. To so še enkrat več na lastni koži občutili rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki ostajajo brez zmage v novi sezoni Lige prvakov. V devetem krogu so pred svojimi navijači izgubili z Wislo iz Plocka, ki je vodila večji del tekme. Na koncu je bilo 25:30. Zanimivo, da se je že prva tekma med tema nasprotnikoma končala z identičnim izidom.

Več videovsebin
  • Miha Zarabec po zmagi Wisle v Zlatorogu
    02:13
    Miha Zarabec po zmagi Wisle v Zlatorogu
  • Mitja Janc po tekmi z Wislo
    02:02
    Mitja Janc po tekmi z Wislo

Celjani so na prvi medsebojni tekmi vse možnosti zapravili že na samem začetku, ko so se hitro znašli v zaostanku petih golov, potem ko kar deset minut niso dosegli zadetka. Tokrat so na krilih domačih navijačev začeli bolje. Ante Ivanković je izkoristil luknjo v poljski obrambi za 1:1, drugi gol za Celjane pa je s sedmih metrov dosegel Tim Cokan, ki je spretno ukanil izkušenega Mirka Alilovića

Cokan je svoj drugi zadetek prav tako dosegel s sedemmetrovke, Wisla pa se kljub prvi številčni prednosti na tekmi ni odlepila, saj se je dvakrat izvrstno izkazal domači vratar Rok Zaponšek. V osmi minuti so Celjani prvič na tekmi povedli, ko je za 4:3 zadel Grega Krečič

Potem se je razigral tudi gostujoči vratar Alilović, ki je nanizal štiri obrambe. Na drugem koncu parketa je za izenačenje na 6:6 že četrtič v polno meril Tin Lučin, za katerega Celjani niso imeli pravega odgovora. Gostje so kmalu zatem prvič povedli za dva gola (6:8), ko je sijajno "cepelin" podajo Mihe Zarabca kronal Gonzalo Perez Arce

Kljub zaostanku četa Alema Toskića ni izgubila stika z nasprotnikom. V pravem trenutku se je razigral najboljši celjski strelec Mitja Janc, ki je s svojim tretjim golom na tekmi izenačil na 10:10. V končnici prvega polčasa je Janc zadel še dvakrat, a obramba domačih ni bila več na ravni z začetka tekme. Poljaki so to izkoristili in po pol ure igre vodili s 15:13.

Mitja Janc je proti Wisli dosegel devet zadetkov, vendar je bilo to premalo za (prvi) uspeh njegovega moštva.
Mitja Janc je proti Wisli dosegel devet zadetkov, vendar je bilo to premalo za (prvi) uspeh njegovega moštva. FOTO: Aljoša Kravanja

Začetek drugega dela ni bil obetaven, saj so Poljaki najprej hitro povedli za tri, potem pa pri izidu 17:21 prvič na tekmi tudi za štiri. Še dobro, da je celjski voz v napadu vlekel Janc, ki je s svojim sedmim golom znižal na 18:21. Wisla je nato odgovorila z dvema zadetkoma za novo najvišjo prednost. 

Celjani so se zdeli v izgubljenem položaju, a je sledil nov hiter odgovor. Janc je za svoj deveti gol izkoristil sedemmetrovko, ki jo je priboril Cokan. Prav slednji pa je v naslednjem napadu z desnega krila sam meril v polno, po čemer je bila prednost Wisle le še dva zadetka. 

Potem pa je sledil trenutek, ki so se ga v domačem taboru še kako bali. Stefan Žabić je bil namreč že v prvem polčasu dvakrat izključen, po tretji izključitvi na sredini drugega pa je moral predčasno na tribuno. Pri izidu 22:25 je izjemno obrambo na svojem debiju v Ligi prvakov uprizoril 19-letni Ian Mesarec, ki je dobil priložnost, potem ko je Zaponšek v drugem delu še čakal na svojo prvo obrambo. 

Celje Pivovarna Laško – Wisla Plock
Celje Pivovarna Laško – Wisla Plock FOTO: Sofascore.com

Na drugi strani je po hitrem protinapadu zadel Ivanković za 23. gol domačih. Pri 23:26 je imel Janc priložnost za deseti zadetek, a je njegovo namero s sedemmetrovke prebral Alilović. V naslednjem napadu je Lovro Mihić znova povišal na štiri zadetke. Ker je bilo do konca še pet minut, je bilo bolj ali manj jasno, da Celjani za vsaj točko potrebujejo pravi mali čudež. 

V Zlatorogu ga sicer glasni navijači tokrat niso videli. Wisla je srečanje relativno mirno pripeljala do konca in slavila s 30:25. Lučin je za goste zadel osemkrat, deset obramb je prispeval Alilović. Pri Celjanih je bil z devetimi goli najučinkovitejši Janc, šest jih je dodal Ivanković, Cokan pet, Krečič pa štiri, a vse v prvem polčasu. V naslednjem krogu bo Celje gostovalo v Barceloni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
30. 11. 2023 20.55
+0
In postali ste en povprečen slo kljub
Nimiuseen
01. 12. 2023 08.59
+1
ANDRO2004
29. 11. 2023 21.22
+3
Najslabši trener in najslabša ekipa. Niso odigrali NIČ. In za to ni kriva mladost in neizkušenost. Kriv je Toskič, ker niso odigrali niti ene akcije. Čas je da pospravi kovčke in neha uničevati še bolj kot je uničeno.
spoštovanje
29. 11. 2023 21.06
+6
dragi celjani - postali ste negledljivi....Požun so obrača v grobu
Nevs
29. 11. 2023 20.34
+5
Trenutno so še zravem na Evropski sceni. Vendar se bojim, da bodo nekdanji zmagovalci LP zgubili stik z Evropo in povratka več ne bo.
moare
29. 11. 2023 20.26
+4
Katastrofa, kakšni kekci so ti Celjani. Z sedem metrov živi ne zadenejo gola. Sramota velika sramota, bruka bi rekli naši južni bratje. Bo treba nekaj močno spremeniti.
zmerni pesimist
29. 11. 2023 20.24
+4
To ne vodi nikamor da vse kar je dobrega čimprej prodate
Monster_Cat
29. 11. 2023 18.51
Barbarezo
29. 11. 2023 17.08
+8
zmotejte kable pa nehejte igrat LP...Celje je samo se bleda senca tistega Celja , ki je nekoč bil, ki je bil strah in trepet ... padala je Barcelona, Ademar Leon , magdeburg , kiel , flensburg , zagreb , veszprem , pick in lahko bi se nasteval... kako mi je takrat bilo z uzitkom gledat vsako tekmo celja...sploh drzavno...derbi z Prulam ... takrat se je igral najboljsi rokomet v sloveniji ... vsaj za moje pojme... TAKRAT SO BILI CELJANI NEPREMAGLJIVI.... DRGAC PA ITAK , DA NAVIJAM ZA CELJE OD KADAR VEM ZA ROKOMET... ENKRAT CELE VEDNO CELE!!!