Drugi športi

Celjani za slovo od Evrope poraženi v Parizu

Pariz, 08. 04. 2021 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na povratni tekmi osmine finala evropske Lige prvakov izgubili proti francoskemu PSG s 24:31. S tem je celjsko moštvo sklenilo nastope v Evropi, potem ko so Francozi dobili tudi prvo tekmo s 37:24. Pivovarji so pred izločilnima tekmama s PSG v skupinskem delu tekmovanja dvakrat premagali Zagreb in enkrat Nantes, po odločitvi Evropske rokometne zveze pa so slavili tudi na neodigranem dvoboju proti Aalborgu.

Tomaž Ocvirk je lahko veliko bolj zadovoljen s celjsko predstavo v Parizu.
Tomaž Ocvirk je lahko veliko bolj zadovoljen s celjsko predstavo v Parizu. FOTO: Damjan Žibert

Kljub temu, da so bili Celjani na drugi tekmi precej bližje francoskim tekmecem, so na koncu prevladale pariške izkušnje in predvsem kakovost. Dvoboj po prvi tekmi, ki jo je PSG dobil za 13 golov, ni imel pretiranega tekmovalnega naboja, so se pa slovenski rokometaši večji del tekme pogumno borili proti velikanu svetovnega rokometa in vknjižili poraz za sedem golov.

Celjsko moštvo je lahko za povratno tekmo znova računalo na Vida Poteka in Tilna Kodrina. Je pa prvi hitro naletel na težave z izključitvami, saj je imel po 11 minutah na računu že dve. Francozi so imeli ves čas majhno prednost, četudi so nekajkrat pred vrati nonšalantno zapravljali stoodstotne priložnosti. Celjani so se na podlagi tega po 17 minutah približali na vsega gol razlike (7:8). Kasneje so domači malce stopili na plin, si priigrali nekaj golov prednosti, a so sproščeni Celjani ohranjali stik s slovito zasedbo iz francoske prestolnice. Po 30 minutah je zaostanek znašal le dva gola (12:14).

Dvakrat so se v drugem polčasu Celjani približali le na gol zaostanka, po 16:17 pa so Parižani hitro pobegnili in s petimi zaporednimi zadetki povedli za osem golov (25:17). V zaključku dvoboja se tudi pariški zvezdniki niso več pretirano naprezali za visoko prednost, Celjani pa so evropsko sezono sklenili s častnim porazom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri slovenskih državnih prvakih se je s šestimi zadetki najbolj izkazal Kristjan Horžen, Matic Grošelj jih je dodal pet. Pri domačih je bil s sedmimi najbolj učinkovit Dylan Nahi.

Celjani so v tej sezoni lige prvkov dosegli štiri zmage in vpisali deset porazov v skupinskem delu tekmovanja, kar je zadoščalo za sedmo mesto, od osmine finala pa so se poslovili s skupnim porazom 48:68. Varovance Tomaža Ocvirka v preostanku sezone čakajo le še boji na domačih tleh.

Pari četrtfinala lige prvakov so Nantes - Veszprem, Kiel - PSG, Meškov Brest - Barcelona in Aalborg - Flensburg.

Izid, povratna tekma:
PSG - Celje Pivovarna Laško 31:24 (14:12)  37:24*
-* izid prve tekme

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User2062886
09. 04. 2021 09.41
-2