Drugi športi

Celjani izgubili s favoriziranimi Madžari, a zopet pustili dober vtis

Celje, 11. 02. 2021 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
3

Rokometaši Celja Pivovarne Laško nadaljujejo z natrpanim urnikom v Ligi prvakov. Po dveh zaporednih zmagah proti Nantesu in Zagrebu so tokrat moral priznati premoč madžarskemu Veszpremu, ki je v dvorani Zlatorog slavil z 29:25.

Miljan Vujović je znova pokazal, zakaj velja za prihodnost slovenskih rokometnih vratarjev.
Miljan Vujović je znova pokazal, zakaj velja za prihodnost slovenskih rokometnih vratarjev. FOTO: Damjan Žibert

Rokometni velikan iz Veszprema je končal zmagoviti niz Celja v ligi prvakov, ki je po polnih izkupičkih na dvobojih proti Nantesu in Zagrebu doživel osmi poraz in je na sedmem mestu v skupini B.

Zasedbi iz mesta ob Savinji trenutni položaj na razpredelnici ne bi zagotavljal nastopa na izločilnih tekmah, a bo Evropska rokometna zveza (EHF) zaradi številnih neodigranih in prestavljenih tekem, ki jih je povzročila pandemija novega koronavirusa, bržkone spremenila tekmovalni sistem in vsem klubom iz skupinskega dela omogočila nastop v osmini finala. To spremembo je EHF že vpeljal v ligo prvakinj, kjer igrajo rokometašice Krima Mercatorja, podobna odločitev o ligi prvakov pa bo bržkone padla tudi na zasedanju, ki bo 26. februarja na Dunaju.

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so bili uvodoma povsem enakovredni tradicionalnim tekmecem iz Veszprema. Po izidu 7:7 so izgubili rdečo nit v svoji igri, kar je izkušena in mednarodna pisana madžarska zasedba, kjer že vrsto let igrata otroka celjskega kluba Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, izkoristila in ji v 14. minuti ušla za tri gole (7:10).

Pri Celjanih je bil tokrat najbolj razpoložen Matic Grošelj
Pri Celjanih je bil tokrat najbolj razpoložen Matic Grošelj FOTO: Sofascore.com

Zdesetkani in oslabljeni Celjani, ki na dvoboju niso mogli računati na svojo prvo violino v tej sezoni Josipa Šarca ter Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljuna, so si najvišji zaostanek v prvi polovici tekme pridelali v 27. minuti, po zaostanku 11:15 pa so strnili svoje vrste in po delnem izidu 3:0 povsem zadihali za ovratnik vzhodnim sosedom (14:15).

Celjani so se v drugem polčasu trudili po svojih najboljših močeh, a močne tekmece, ki v zadnjem času niso ravno najbolje pripravljeni in so pred prihodom v Zlatorog izgubil kar pet tekem, niso mogli ogroziti. Vseskozi so bili v zaostanku, nekajkrat so se približali na dva gola zaostanka (15:17, 16:18, 21:23), nato pa so gosti malce odločneje pohodili svojo stopalko na plin in si znova priigrali neulovljivo prednost.

V celjski zasedbi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Grošelj s šestimi in Kristjan Horžen s štirimi goli. V madžarski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Marguč s petimi zadeti, Blagotinšek je prispeval dva gola.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
12. 02. 2021 15.27
+2
Nepomembna tekma itak se vsi uvrstijo naprej.
giovanni2
12. 02. 2021 08.01
+0
"Nogometaši Celja Pivovarne Laško nadaljujejo z natrpanim urnikom v Ligi prvakov" Mogoče bi zmagali, če bi igrali rokometaši.
realmadrid the best
12. 02. 2021 08.07
+2