Drugi športi

Prvi mož EHF: Težko si predstavljam LP brez Celjanov

Celje, 14. 05. 2020 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

RK Celje Pivovarna Laško je nekaj časa pripravljal trajnostno poročilo, ta je prvi ali eden prvih v rokometu, ki ga zaradi epidemije koronavirusa predstavlja z zamikom, a je prav ta kriza pokazala še večjo pomembnost tega dokumenta. Celjski klub je stalnica v evropskih tekmovanjih, v Ligi prvakov je nastopal 25 sezon, kar ga uvršča med tri najbolj tradicionalne klube tega tekmovanja.

Trajnostno poročilo z imenom "Inovacija v imenu tradicije" je, kot piše v uradnem sporočilu celjskega kluba, dokument, ki pooseblja vizijo in filozofijo delovanja kluba, ki je trajnostno naravnana, to pa je v časih, kot jih doživljamo sedaj, še toliko bolj pomembno za obstoj. Klub je tradicionalno povezan z lokalno skupnostjo, močno pa se zaveda svoje družbene odgovornosti in posledice svojih dejanj. Celjski klub, dodajajo na klubski spletni strani, želi biti odgovoren igralec na nacionalni in mednarodni ravni ter tako utrditi svoj vodilni položaj v rokometu ‒ na igrišču in izven njega. V ta namen je to trajnostno poročilo osrednji komunikacijski instrument, ki obravnava najpomembnejše teme, za katere je klub odgovoren. Cilj poročila je, kot piše na spletni strani kluba, ustvariti preglednost in pomagati bralcem razumeti razvojne korake, ki jih klub izvaja.

Jernej Smisl (desno)
Jernej Smisl (desno) FOTO: Celje Pivovarna Laško

Da gre za izjemno pomemben in edinstven dokument, pričajo tudi posamezniki in vodilne osebe posameznih organizacij, ki so prispevale k nastanku tega poročila. Predsednik kluba, Jernej Smisl, je ob tem dejal: "Svet se spreminja s svetlobno hitrostjo, prav tako se spreminja odnos okolja in sponzorjev do športa, zato moramo vsi akterji iskati in delovati v dolgoročnem skupnem interesu. Športne organizacije se morajo ukvarjati z različnimi perspektivami, če hočejo biti konkurenčne in izboljšati šport za vse posameznike. Sposobnost inoviranja je tisto, kar nas je vedno naredilo drugačne. Ravno zaradi tega smo se v Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško odločili narediti korak naprej, da odpremo vrata prihodnosti ter se lotimo novih izzivov, ne da bi pozabili na svojo tričetrtstoletno zgodovino. Povezovanje osnovne dejavnosti in trajnostnega razvoja je vsakodnevni proces, naša želja pa je vsakodnevno prizadevanje za ta cilj. To je maraton, ne šprint; teči pa moramo začeti zdaj!"

Celjani so stalnica v evropskem rokometu.
Celjani so stalnica v evropskem rokometu. FOTO: Aljoša Kravanja

Tek kluba na dolge proge in njegov nenehni razvoj, še piše na uradni spletni strani, krepi tudi dolgoročno partnerstvo, več kot tridesetletno sodelovanje s Pivovarno Laško Union. Ob tem, da je trajnostni razvoj prava smer tudi v športu, je Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union, še povedal: "V Pivovarni Laško Union verjamemo, da lahko z našo iniciativo Varimo boljši svet pozitivno prispevamo v okolja, v katerih delujemo. Predani smo vračanju družbi. V tem duhu smo še posebej ponosni na več kot tridesetletno sodelovanje in podporo rokometu v Sloveniji. Naše partnerstvo z Rokometnim klubom Celje Pivovarna Laško je bistveno doprineslo k timskemu delu, pošteni igri in višjim standardom ‒ od klubske do mednarodne ravni. Danes lahko z navdušenjem rečemo, da je tudi zaradi tega ta klub postal sinonim odličnosti tako doma kot v Evropi ter odlična spodbuda mladim."

Celjski klub je stalnica v evropskih tekmovanjih, v Ligi prvakov je nastopal že kar 25 sezon, kar ga uvršča med tri najbolj tradicionalne klube tega tekmovanja. Tega se, kot piše na uradni celjski spletni strani, zavedajo tudi pri Evropski rokometni zvezi, katere predsednik, Michael Wiederer, je ob tem dejal: "Težko bi si bilo zamisliti sezone EHF Lige prvakov brez celjskega kluba, saj je ta stalnica tega prestižnega tekmovanja. Trenutno vodstvo kluba se je izkazalo tudi izven rokometnega igrišča ‒ od vključevanja deležnikov pa vse do upravljanja z okoljem in poročanja o svojih aktivnostih, kar priča o klubski predanosti trajnosti in športu."

RK Celje Pivovarna Laško se, navajajo na uradni klubski spletni strani, zaveda, da njegove osnove izhajajo in vselej izvirajo iz lokalnega okolja ter domačih tekmovanj, kjer se ves ta čas trudi delovati v korist celotne rokometne družine, kot tudi okolja iz katerega izhaja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.