Drugi športi

Celjski rokometaši nemočni proti madžarskemu Szegedu

Celje, 30. 11. 2022 21.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v osmem krogu skupinskega dela evropske lige prvakov izgubili proti madžarskemu Picku iz Szegeda z 28:36 (13:20). Celjska ekipa bo 7. decembra gostila norveški Elverum.

Slovenski prvak iz mesta grofov je v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini doživel sedmi poraz in je še vedno na predzadnjem mestu v skupini B. Po nepopolnem osmem krogu so v vodstvu Kielce s 14 točkami, za poljskim prvakom pa so Barcelona s 13, Nantes z desetimi, Aalborg s sedmimi, Kiel (vsi tekma manj) in Pick Szeged s šestimi, Celje in Elverum pa sta zbrala po dve točki.

Izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Alema Toskića, ki so pred tednom dni v Szegedu klonili s 27:36, so že v zgodnjem delu tekme zašli v težave. V osmi minuti je njihov zaostanek že znašal tri gole (3:6), pet minut kasneje pa je primanjkljaj narasel na pet (4:9).

Po celjski minuti odmora so gostitelji zaigrali precej bolje, slovensko obarvanemu Szegedu – od štirih rokometašev je v mestu v Savinji manjkal Borut Mačkovšek, medtem ko so Dean Bombač, Mario Šoštarić in Matej Gaber bili v kadru španskega strokovnjaka Juana Carlosa Pastorja – so se približali na dva gola (8:10 in 9:11). V končnici prvega polčasa so znova zagospodarili gosti in z enostavnimi akcijami gostitelje pahnili v nove težave, saj so se na veliki odmor odpravili z zaostankom sedmih golov (13:20).

Celjski rokometaši so zabeležili še sedmi evropski poraz.
Celjski rokometaši so zabeležili še sedmi evropski poraz. FOTO: Luka Kotnik

Domači rokometaši so se v drugi polovici tekme trudili po svojih najboljših močeh, visokega zaostanka pa zaradi kakovostnega igralskega kadra na madžarski strani niso mogli nadoknaditi. Sredi polčasa so se jim približali na štiri gole (23:27 in 24:28), a nato so gosti znova nekoliko bolj odločno pohodili stopalko za plin in osvojili načrtovani točki.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tilen Strmljan in Tim Cokan, ki sta dosegla po pet golov.

Liga prvakov, skupina B, 8. krog, izid:
Celje Pivovarna Laško - Pick Szeged 28:36 (13:20)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.