Drugi športi

Nemci ob koncu tekme strli žilave Celjane in jim zadali še 12. poraz v Ligi prvakov

Celje, 21. 02. 2024 23.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.M., A.V.
Komentarji
6

Rokometaši Celja Pivovarne Laško tudi v 12. poskusu elitnega tekmovanja Lige prvakov niso bili uspešni. Na domačem terenu so se sicer aktualnim evropskim prvakom dobro upirali, toda ob koncu tekme so ti le strli odpor žilavih Celjanov in zmagali z desetimi zadetki prednosti. Po prvem polčasu je bil rezultat 12:18, na koncu pa 27:37 v korist Magdeburga. Varovanci srbskega strokovnjaka Alema Toskića so kljub vnovičnemu porazu sicer prikazali dobro igro, po polovici drugega polčasa so se uspeli približati le na dva zadetka zaostanka. Tim Cokan je bil z osmimi zadetki najboljši strelec domačih, pet jih je prispeval Mitja Janc. Celjani bodo naslednjo tekmo odigrali 28. februarja proti Portu.

Več videovsebin
  • Pogovor s Timom Cokanom po porazu proti Magdeburgu
    01:10
    Pogovor s Timom Cokanom po porazu proti Magdeburgu
  • Izjava Alema Toskića po porazu proti Magdeburgu
    01:00
    Izjava Alema Toskića po porazu proti Magdeburgu

 

Začetek tekme v Celju je bil ravno takšen, kot so domači napovedovali. Da se tekmeca ne bodo ustrašili. Po 10. minutah srečanja je bilo sicer zadetkov malo, rezultat pa 3:4 za goste. Tadej Mazej je v nadaljevanju izenačil, zdelo pa se je, da se Celjani tekmecu dobro upirajo. V nadaljevanju tekme so nekaj zapravljenih žog v napadu domačih rokometašev tekmeci takoj kaznovali. Nekje na polovici prvega polčasa je bila prednost Nemcev tako tri zadetke. Deset minut do konca prvega dela so Celjani zaostajali še za dva (10:12), toda v nadaljevanju so gostje zopet stopili na plin in pobegnili na štiri zadetke prednosti (10:14). Do izteka prvega polčasa se je sicer prednost gostov še povečala, končni rezultat pa je bil 12:18. Pred nadaljevanjem tekme je bila sicer spodbudna novica ta, da Nemci Slovencev v prvem delu niso povsem nadigrali.

Po dobrem vstopu v drugi polčas se je Celjanom nekoliko ustavilo v napadu. V nadaljevanju je bil nato Tim Cokan uspešen za 16. zadetek na tekmi (16:21). Po 10. minutah igre v drugem polčasu so Celjani prepolovili zaostanek, ki so si ga nabrali po prvem delu, vratar Rok Zaponšek je uspešno zaprl svoja vrata (19:22). Produktivne minute celjskih rokometašev so se še naprej obrestovale, naredili so priključek in tekmo povsem odprli. Na polovici drugega polčasa je bilo za domačo ekipo tako še vse mogoče, saj so se uspešno kosali z evropskimi prvaki. Ko se je tekma prevešala v zadnji del, je bil zaostanek Celjanov še vedno tri zadetke (24:27), izključen pa je bil Mazej. V nadaljevanju se je zdelo, kot da so Celjanom ob koncu tekme pošle moči, saj so se gostje zopet močno oddaljili. Dobrih pet minut pred koncem tekme so tako imeli neulovljivo prednost, ki je znašala osem zadetkov. Do konca Nemci razumljivo niso imeli večjih težav, slavili so z rezultatom 27:37.

EHF Liga prvakov: Celje Pivovarna Laško - Magdeburg
EHF Liga prvakov: Celje Pivovarna Laško - Magdeburg FOTO:

Kaj so v domačem taboru napovedovali pred tekmo?

Kako zahteven tekmec je Magdeburg, dovolj zgovorno priča izjava celjskega trenerja Alema Toskića, ki je pred tekmo napovedal, da je Nemce trenutno skorajda nemogoče ustaviti. "Magdburg igra po mojem mnenju najlepši in najhitrejši rokomet v Ligi prvakov. Toda to ne pomeni, da bomo mi že pred prvim zvokom sirene izobesili belo zastavo. Ravno nasprotno, prepričan sem, da bodo naši fantje v tekmo vstopili odločno in z željo, da čim dražje prodajo svojo kožo."

Največji primanjkljaj v primerjavi z nemškim predstavnikom za mlade celjske rokometaše predstavlja pomanjkanje izkušenj, ki so bile močno na strani nocojšnjega tekmeca. "To je nekaj, čemur ne moremo ubežati. Dejstvo je, da razpolagamo z mladimi močmi, kar pa je v določeni meri lahko tudi prednost. Stavili bomo na hitrost in energijo, zdaj, ali bo to dovolj za kaj več, bomo videli po koncu obračuna,"  je še dodal nekdanji odlični krožni napadalec Celja in srbske izbrane vrste.

Trener Celja Alem Toskić se zaveda, da njegove varovance na nocojšnji tekmi Lige prvakov proti Magdeburgu čaka vražje zahtevna naloga.
Trener Celja Alem Toskić se zaveda, da njegove varovance na nocojšnji tekmi Lige prvakov proti Magdeburgu čaka vražje zahtevna naloga. FOTO: Aljoša Kravanja

Celjski klub je pred časom ostal brez prvega organizatorja igre Anteja Ivankovića, ki je okrepil vrste Stuttgarta. Nastalo vrzel pa je zapolnil Uroš Milićević, ki je na druženju s predstavniki sedme sile med drugim priznal, da je že kot otrok sanjal, da bi (za)igral v najelitnejšem rokometnem klubskem tekmovanju v Evropi.

"Osebno se ne bojim prevzeti večje odgovornosti na lastna pleča. To mi ne predstavlja dodatnega pritiska, ravno nasprotno, da lahko igram proti najboljšim ekipam na stari celini, dojemam kot nekaj pozitivnega. Ne glede na kakovost tokratnega tekmeca, verjamem, da se bomo pokazali v dobri luči," je bil pred tekmo prepričan nadarjeni organizator igre.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slavko BabIč
21. 02. 2024 20.33
+4
za en razred razlike- najmanj!
testosteron
21. 02. 2024 20.44
+3
Denarni vložek ene ali druge ekipe pove svoje !...kljub temu so se dobro upirali,...ampak izkušnje naredijo svoje,...fantje so pa še mladi in naj nabirajo izkušnje,...
SlepiSlovenc
21. 02. 2024 19.30
-1
In izgubili bodo s tako igro.
spoštovanje
21. 02. 2024 19.20
+3
celje je še daleč od tistega kar so že bili, menjava generacij pa traja nekaj časa, seveda če je vodstvo sposobno najti prave talente
gullit
21. 02. 2024 19.52
+2
testosteron
21. 02. 2024 15.14
+6
Zmagati ne morejo - naj pa pokažejo, da se jih ne bojijo - pa razlika naj ne bo več, kot recimo ene 6-8 golov !..vodstvo kluba pa je itak nesposobno,...izkušeni igralci odhajajo, z mladinci pa je težko zmagovati.