Drugi športi

Chambers želi v Peking

London, 18. 05. 2008 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdaj sloviti atlet Chambers je bil zaradi dopinga leta 2003 kaznovan, sedaj pa želi nastopiti na letošnjih OI.

Dwain Chambers
Dwain Chambers FOTO: Reuters

Sloviti tekač Dwain Chambers je dolgo časa zanikal, da bi jemal prepovedana poživila, čeprav so ga ujeli na dopinškem testu leta 2003. Takrat je bil Britanec kaznovan z dveletno prepovedjo nastopanja na vseh tekmovanjih, britanska atletska zveza pa ga je kaznovala celo z doživljenjsko prepovedjo nastopa na olimpijskih igrah.

Nekdanji šprinter je priznal jemanje nedovoljenih poživil in dejal, da je vzel tako imenovani »koktejl«, v katerem je bilo kar sedem nedovojenih substanc, med njimi tudi steroid THC.

Nekdanji evropski prvak na 100 metrov se je skesal, ker želi na vsak način nastopiti na OI v Pekingu. Britanec je že odsedel kazen in se je nato leta 2006 že prvič poizkušal vrniti v atletiko, ko je nastopil na nekaj mitingih in evropskem prvenstvu.

30-letni tekač želi še enkrat poizkusiti nastopiti na največjem dogodku letošnjega leta, saj leta 2004 na OI v Atenah zaradi kazni ni smel tekmovati. Prepoved britanske zveze je še vedno aktualna, zato je odločen, da se bo pritožil na vrhovno sodišče.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gables1
18. 05. 2008 09.10
Ah nč mu ni treba spet na OI hodit. bo spet hotu na hitr ful dobre rezultate met in bo zato spet kakšne "koktejle" pil. tko da jz se kr strinjam z Angleško zvezo in naj Peking kar lepo iz naslonjača gleda. Lp