Drugi športi

Cicipas bo v četrtfinalu izzval Nadala, Pegula še naprej preseneča

Melbourne, 15. 02. 2021 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, A.V., J.K.
Komentarji
5

Španec Rafael Nadal, drugi igralec svetovne teniške lestvice, je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu s 6:3, 6:4 in 6:2 premagal Italijana Fabia Fogninija ter bo 43. zaigral v četrtfinalu grand slamov. Naslov na uvodnem turnirju sezone velike četverice čaka od leta 2009. Za uvrstitev v polfinale bo igral z Grkom Stefanosom Cicipasom.

Več videovsebin
  • Vrhunci dvoboja Rafael Nadal - Fabio Fognini
    00:48
    Vrhunci dvoboja Rafael Nadal - Fabio Fognini
  • Vrhunci dvoboja Jessica Pegula - Elina Svitolina
    00:51
    Vrhunci dvoboja Jessica Pegula - Elina Svitolina
  • Vrhunci dvoboja Ashleigh Barty - Shelby Rogers
    00:56
    Vrhunci dvoboja Ashleigh Barty - Shelby Rogers
  • Vrhunci dvoboja Danil Medvedev - Mackenzie McDonald
    00:34
    Vrhunci dvoboja Danil Medvedev - Mackenzie McDonald

 

Grk Stefanos Cicipas, peti nosilec, se je v nadaljevanje turnirja uvrstil brez boja, ker je nekaj ur pred začetkom njunega obračuna deveto postavljeni Italijan Matteo Berrettini zaradi poškodbe trebušne predpone dvoboj predal.

Rafael Nadal bo v Melbournu igral trinajstič med zadnjo osmerico in je sedaj tretji na večni lestvici, pred njim sta le Roger Federer (15) in John Newcombe (14). Če bo šlo vse po predvidevanjih, ga bo lahko v finalu čakal Srb Novak Đoković, ki se je iz osmine finala prebil že v nedeljo za svoj dvanajsti četrtfinale na OP Avstralije."Vesel sem preboja v četrtfinale, dober začetek turnirja je za menoj. Ko ti to uspe proti takemu igralcu, kot je Fabio, šteje še nekaj več. Dolga leta dvobojev z njim so za mano, saj vedno, ko greš na igrišče s takim nasprotnikom, lahko pričakuješ težave," je po dokaj lahko dobljeni tekmi povedal Nadal.

Španec je 33-letnega Foginija premagal trinajstič, ob tem ima štiri poraze v medsebojnih dvobojih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rubljov in Medvedjev za polfinale
Na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije sta znana tretja para četrtfinala za moške in ženske. V moškem se bosta pričakovano pomerila Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov, medtem ko se bosta za polfinale Melbourna udarili Američanki Jessica Pegula in Jennifer Brady.

V moški konkurenci tokrat večjih težav ni imel četrti nosilec Medvedjev, ki je po 92 minutah napredoval v svoj prvi četrtfinale na OP Avstralije. S 6:4, 6:2, 6:3 je premagal eno večjih presenečenj tega turnirja, Američana Mackenzieja McDonalda. Potem ko je v tretjem krogu po dolgem dvoboju s Srbom Filipom Krajinovićem s tribun nagnal svojega trenerja Gillesa Cervaro, je bil tokrat bolj miren. "Zame je to navdušujoč trenutek. Prvič sem v četrtfinalu na OP Avstralije in to je zame velik dosežek," je po tekmi dejal 25-letni Moskovčan.

Še pred koncem drugega današnjega obračuna je dodal, da bo vsekakor navijal za svojega rojaka Rubljova, saj bi s tem Rusija imela vsaj enega predstavnika v polfinalu prvega turnirja velike četverice v sezoni. Želja se je finalistu OP ZDA leta 2019 uresničila, saj je Rubljov po predaji Norvežana Casperja Ruuda napredoval med najboljših osem. Sedmi nosilec je zanesljivo dobil prvi niz s 6:2, v drugem pa je imel prednost "breaka", nato pa je moral Ruud zahtevati zdravniško pomoč. Po koncu le te je zaigral kot prerojen, dobil štiri igre zapovrstjo za vodstvo 5:3, a se je 23-letni Moskovčan vrnil in dobil podaljšano igro s 7:3. Dvaindvajsetletni Ruud, prvi Norvežan v osmini finala turnirja za grand slam po svojem očetu Christianu, je nato zaradi bolečin v trebuhu dvoboj predal. Rubljev bo tako kot Medvedjev prvič igral v četrtfinalu OP Avstralije, skupaj pa četrtič. Doslej se v polfinale še ni prebil, v medsebojnih dvobojih pa je uspešnejši Medvedjev, ki je dobil vse štiri obračune.

Jessica Pegula še naprej preseneča in obenem navdušuje z igrami na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.
Jessica Pegula še naprej preseneča in obenem navdušuje z igrami na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. FOTO: AP

Pegula še naprej navdušuje, naprej tudi Bartyjeva
Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty se je zanesljivo uvrstila v četrtfinale domačega odprtega prvenstva v Melbournu. V osmini finala je v dveh nizih s 6:3, 6:4 ugnala Američanko Shelby Rogers in bo tretjič nastopila med najboljšimi osmimi na tem turnirju.

Prva nosilka in številka ena ženskega tenisa je po skoraj enoletnem premoru znova v formi, s katero je osvojila OP Francije leta 2019. Tokrat je dobro začela in zanesljivo osvojila prvi niz. V drugem je hitro prišla do prednosti 5:1, nato pa se ji je malce zatresla roka. Vseeno je nato v drugem poskusu zanesljivo servirala in se tretjič zapovrstjo uvrstila med osem najboljših. "Vzhičena sem, da lahko znova igram tukaj. Če bi me pred nekaj meseci vprašali, bi z nasmeškom na obrazu sprejela tak scenarij. Tukaj sem odraščala in zelo dobro sem počutim doma kot Avstralka na teh igriščih," je po tekmi razložila 24-letnica. "Vedela sem, da bom morala dobro servirati, saj te lahko tekmica, kot je Shelby, hitro kaznuje z močnimi udarci. Želela sem ji vzeti čas za razmislek, pripravljena pa sem bila tudi teči za vsako žogico," je še dodala številka ena ženskega tenisa.

Za preboj v polfinale se bo pomerila s Čehinjo Karolino Muchovo, ki je izločila Belgijko Elise Mertens s 7:6 (5), 7:5. Bolje je začela Mertensova, ki je bila ena skritih favoritinj. Povedla je z dvema "breakoma" prednosti, vendar je Muchova z raznovrstno igro omejila močne udarce Belgijke in se po skoraj dveh urah uvrstila v svoj prvi četrtfinale na OP Avstralije. Pred tem je igrala v četrtfinalu Wimbledona 2019.

Drugi četrtfinale je v ženski konkurenci bolj presenetljiv. Poslovila se je namreč peta nosilka Ukrajinka Jelina Svitolina. S 6:4, 3:6, 6:3 jo je premagala nepostavljena Američanka Jessica Pegula, ki nadaljuje sanjski niz na igriščih Melbourne Parka. Prvič v karieri je premagala igralko iz 'top 10' in se prvič uvrstila v četrtfinale. Pred tem turnirjem je najdlje posegla do tretjega kroga na lanskem OP ZDA.

Za polfinalno vstopnico se bo pomerila z rojakinjo Jennifer Brady, ki je v tretjem krogu premagala slovensko predstavnico Kajo Juvan, v osmini finala pa je bila boljša še od Hrvatice Donne Vekić s 6:1, 7:5. Bradyjeva, 22. nosilka turnirja, je lani na OP ZDA prvič zaigrala v polfinalu turnirjev velike četverice.

Izidi OP Avstralije:
- moški, osmina finala:
Rafael Nadal (Špa/2) - Fabio Fognini (Ita/16) 6:3, 6:4, 6:2;
Stefanos Cicipas (Grč/5) - Matteo Berrettini (Ita/9) brez boja;
Andrej Rubljov (Rus/7) - Casper Ruud (Nor/24) 6:2, 7:6 (3), predaja;
Danil Medvedjev (Rus/4) - Mackenzie McDonald (ZDA) 6:4, 6:2, 6:3.

- ženske, osmina finala:
Ashleigh Barty (Avs/1) - Shelby Rogers (ZDA) 6:3, 6:4;
Karolina Muchova (Češ/25) - Elise Mertens (Bel/18) 7:6 (5), 7:5;
Jennifer Brady (ZDA/22) - Donna Vekić (Hrv/28) 6:1, 7:5;
Jessica Pegula (ZDA) - Jelina Svitolina (Ukr/5) 6:4, 3:6, 6:3.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
15. 02. 2021 14.02
+2
Beeretini predal zaradi trebušne mišice, Zverev ima obliž za trebušno mišico, zanimivo,ko pa bi naj samo nole simuliral,tak da so očitno poškodbe pri vseh prisotne,Nadal ima težave z križem ......
DaDo77
15. 02. 2021 12.17
-2
Tenis na moški strani izredno "zanimiv"... Dimitrov bo premagu Karatseva in Djokovic Zvereva in potem bo v polfinalu Djoko premagu Dimitrova... Na drugi strani pa Medvedev Rubleva in Nadal Cicija in potem v polfinalu Nadal Medota... Finale pa Djoko Nadal..... Na ženski strani pa zmaga Osaka ki je v nizu 18 zaporednih zmag
Karantaniija
15. 02. 2021 12.21
+0
Če bo Medvedev 100%, ga bo Nadal težko premagal..
DaDo77
15. 02. 2021 12.31
-1
Težka tekma bo v vsakem primeru, iskreno nisem Medvedeva skoraj nič spremlju na tem turnirju, ker roko na srce še ni imel prave preizkušnje, no vsaj sam McDonalda in Krajinovica ne štejem med "prave preizkušnje"... Res je da je zadnji dvoboj med Medvedevim in Nadalom dobil Medo pa vseeno se mi zdi da ima morda Nadal več možnosti za zmago (v kolikor premaga Tsitsipasa 😂, kar tud ne bo ravno lahko)
Uporabnik1544939
15. 02. 2021 13.03
+0
Morda bi bilo tako, ampak glede na to , da je Đoković zdravstveno načet, ne bo vzdržal. Sicer pa mislim, da tudi ni nemogoče, da bosta v finalu igrala Medvedev in Karatsev...