Drugi športi

Cicipas in Zverev v finalu Acapulca, dvoboj Nemcev 'zmotil' potres

Acapulco, 20. 03. 2021 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Grk Stefanos Cicipas, prvi nosilec teniškega turnirja v mehiškem Acapulcu z nagradnim skladom 881.455 evrov, je v polfinalu izločil Italijana Lorenza Musettija s 6:1 in 6:3, drugi nosilec Alexander Zverev pa je v nemškem polfinalu ugnal Dominika Koepferja s 6:4 in 7:6 (5). Za lovoriko se bosta tako pomerila peti in sedmi igralec sveta.

Triindvajsetletni Alexander Zverev se je po dveh urah in devetih minutah triindvajsetič uvrstil v finale turnirjev ATP, doslej je v finalu slavil štirinajst zmag. Leto dni mlajši Grk Stefanos Cicipas je gladko po vsega 79 minutah premagal italijanskega kvalifikanta Lorenza Musettija. Ta je šele na 120. mestu svetovne lestvice, četrtič je zaigral na glavnem turnirju ATP in se že drugič prebil vse do polfinala. Cicipas bo trinajstič zaigral v finalu ATP, petkrat doslej je dvignil pokal za zmagovalca. Leta 2019 je slavil tudi na zaključnem turnirju sezone v Londonu.

Zverev (na fotografiji) se bo za naslov udaril s prvim nosilcem turnirja Cicipasom.
Zverev (na fotografiji) se bo za naslov udaril s prvim nosilcem turnirja Cicipasom. FOTO: AP

Nemški obračun Zvereva z Dominikom Koepferjem je v drugem nizu "zmotil" celo potres. Po začetnem udarcu Koepferja so se tla začela tresti, kar je bilo jasno razvidno tudi po zaslugi TV-kamer. A igra se je nadaljevala, točke pa se je razveselil Zverev. Mehiški državni seizmološki institut je sporočil, da je šlo za potres z magnitudo 5,7 po Richterjevi lestvici z epicentrom 60 kilometrov jugovzhodno od San Marcosa.

"Nisem vedel, kaj se je zgodilo. Vedel ni niti Dominik," je po tekmi dejal dobro razpoloženi Zverev. "Samo slišala sva občinstvo. Najbrž so se luči začele tresti in je občinstvo vse skupaj bolj začutilo od naju. Tečeva po igrišču, tako da sva dejansko odigrala točko med potresom. Nisva veliko občutila, a še vedno se je to zgodilo tu v Acapulcu. Temu sem bil priča že prej. Očitno je to nekaj običajnega za Acapulco (smeh)," je dodal.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zaraella
20. 03. 2021 11.24
nehajte že posiljevati z cicipas.. napišite kot je treba
Generacija56
20. 03. 2021 10.02
+3
Berete kaj, kako je Federerju prilagojeno rangiranje v moškem tenisu zaščitilo "zahodno legendo", ki leto dni ni igral tenisa, a je še vedno na 6. mestu? Hahahahahaha... Je iz "prave" države.