Drugi športi

Cicipas, Nadal in Collinsova v polfinalu OP Avstralije

Melbourne, 22. 01. 2019 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi grški teniški zvezdnik Stefanos Cicipas, ki je v osmini finala izločil branilca naslova Švicarja Rogerja Federerja, se je na odprtem prvenstvu Avstralije prebil do svojega prvega polfinala na turnirjih velike četverice. Dvajsetletnik, sicer 15. igralec sveta, je v četrtfinalu s 7 : 5, 4 : 6, 6 : 4 in 7 : 6 (2) premagal Španca Roberta Bautisto Aguta.

Stefanos Cicipas, ki je postal najmlajši polfinalist grand slama po Srbu Novaku Đokoviću na OP ZDA leta 2007, se bo v polfinalu letošnjega Australian Opna pomeril ali s 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za veliki slam Špancem Rafaelom Nadalom ali Američanom Francesom Tiafoejem.

"Kdorkoli bo moj tekmec, pripravljen sem tudi na naslednjo bitko," je samozavesten Grk, ki je po zmagi priznal, da se mu vse skupaj zdi kot pravljica.

"Kot da nastopam v pravljici s srečnim koncem," je dejal 14. nosilec v pogovoru po dvoboju: "Živim svoje sanje, uživam v sadovih trdega dela. Vesel sem, da zmaga nad Rogerjem Federerjem ni bila osamljena, kar kaže, da se ni zgodila naključno."

"Živim svoje sanje," je po četrtfinalni zmagi na OP Avstralije dejal presrečni grški teniški igralec Stefanos Cicipas.
"Živim svoje sanje," je po četrtfinalni zmagi na OP Avstralije dejal presrečni grški teniški igralec Stefanos Cicipas. FOTO: AP

Klepačeva in Srebotnikova izpadli v dvojicah
Srebotnikova, ki je bila skupaj z Američanko Raquel Atawo deveta nosilka, sta se nekoliko bolje upirali drugima nosilkama prvega letošnjega turnirja za grand slam, Madžarki Timei Babos in Francozinji Kristini Mladenović. A na koncu je madžarsko-francoska naveza zmagala s 6 : 4 in 7 : 5.

Peti nosilki Klepačeva in Španka Maria Jose Martinez Sanchez sta s 4 : 6 in 4 : 6 gladko izgubili proti nepostavljenima Čehinjama Barbori Strycovi in Marketi Vondroušovi.

Presenečenje Collinsove za polfinale Melbourna
Američanka Danielle Collins je pripravila veliko presenečenje na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije in v četrtfinalu po nizu zaostanka na koncu z 2:6, 7:5, 6:1 ugnala Rusinjo Anastazijo Pavljučenko ter si priigrala prvi polfinale v karieri. Osma nosilka Čehinja Petra Kvitova pa je gladko s 6:1 in 6:4 premagala domačo junakinjo, Ash Barty.

OP Avstralije, izidi:
- moški, četrtfinale:
Stefanos Cicipas (Grč/14) - Roberto Bautista (Špa/22) 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (2);

- ženske, četrtfinale:
Danielle Collins (ZDA) - Anastazija Pavljučenko (Rus) 2:6, 7:5, 6:1;

- ženske dvojice, četrtfinale:
Barbora Strycova/Marketa Vondroušova (Češ) - Andreja Klepač/Maria Jose Martinez Sanchez (Slo/Špa/5) 6:4, 6:4;

Timea Babos/Kristina Mladenović (Mad/Fra/2) - Katarina Srebotnik/Raquel Atawa (Slo/ZDA/9) 6:4, 7:5.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.