Drugi športi

Cokan je celjska rokometna prihodnost

, 11. 07. 2020 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

RK Celje Pivovarna Laško se je dogovoril za sodelovanje s Timom Cokanom, produktom celjske rokometne šole. Cokan je z matičnim klubom sklenil pogodbo do leta 2024. Iz kluba so pred dnevi sporočili, da je njihov nadarjeni igralec Domen Makuc po uspešnih zdravniških pregledih sklenil štiriletno pogodbo z Barcelono. Člana slovite katalonske ekipe sta tudi slovenska reprezentanta Jure Dolenec in Blaž Janc.

RK Celje Pivovarna Laško nadaljuje gradnjo igralskega mozaika za daljše obdobje, katerega okostje predstavljajo in bodo tudi v prihodnje predstavljali mladi ter talentirani igralci. S tem namenom je klub sklenil dolgoročno sodelovanje z 19-letnim Timom Cokanom, ki se je širši slovenski in evropski rokometni javnosti na najboljši možen način predstavil na tekmi evropske Lige prvakov v Flensburgu, kjer je brez zgrešenega strela dosegel šest zadetkov. 

Domen Makuc, ki je imel s Celjem pogodbo še za dve sezoni, bo v Barceloni igral naslednja štiri leta. Za člansko moštvo Celja Pivovarne Laško je zbral 92 nastopov, se štirikrat veselil naslova državnega prvaka, dvakrat pokalnega zmagovalca, s soigralci pa so osvojili tudi dve domači superpokalni lovoriki.

Cokan se je v prejšnji, skrajšani sezoni pridružil članski ekipi ob poškodbi Gala Marguča in odlično izkoristil priložnost. Blestel je predvsem z neverjetno natančnostjo, saj je dosegel 21 zadetkov ob le 25 strelih (84-odstotna uspešnost). Pred tem je bil del mladinske ekipe, za katero je na 14 tekmah dosegel 106 zadetkov (7,6 zadetka na tekmo). V novi sezoni bo tako dodatno zaostril konkurenco na položaju desnega krila, kjer mu bosta družbo delala že omenjeni Marguč in Domen Novak. "Zelo vesel in ponosen sem na priložnost, ki sta mi jo zaupala klub in strokovno vodstvo. Podpis pogodbe do leta 2024 je zame potrditev dobrega dela v preteklih letih in motivacija za prihodnost. Trudil se bom na vsakem koraku, na in zunaj rokometnih igrišč, da upravičim ponujeno zaupanje ter da bom zgled vsem mladim, ki prihajajo za menoj. Čaka me še veliko trdega dela in dokazovanja, da pridem na najvišjo možno raven. Z nestrpnostjo pričakujem začetek treningov in novo sezono, ki bo zagotovo zelo zanimiva," je ob sklenitvi sodelovanja za uradno spletno stran povedal Cokan.

Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk FOTO: Damjan Žibert

S komplimenti na račun svojega mladega varovanca ni skoparil niti Tomaž Ocvirk. "Veseli me, da se je klubu uspelo dogovoriti s Timom za dolgoročno sodelovanje. Je odličen, marljiv, poslušen fant, ki še ima prostor za dodaten napredek. Gre za visoko, moderno krilo, ki bo zaostril konkurenco na svojem položaju. Ima vse karakteristike, da ob trdem delu postane vrhunsko krilo. Gre za lepo priznanje za doma vzgojenega fanta, ki stopa na pot profesionalnega športnika," pa je za klubsko spletno stran dejal trener slovenskih prvakov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.