Drugi športi

Correa se po grozljivi nesreči vrača v dirkalnik

New York, 01. 02. 2021 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriško-ekvadorski dirkač Juan Manuel Correa se leto in pol po grozljivi nesreči v formuli 2, v kateri je umrl Francoz Anthoine Hubert, vrača na dirkališča, so potrdili na spletni strani formule 1. Enaindvajsetletnik je podpisal pogodbo z ART GP v formuli 3.

Smrt Anthoina Huberta (na fotografiji) je pretresla dirkaško karavano.
Smrt Anthoina Huberta (na fotografiji) je pretresla dirkaško karavano. FOTO: AP

Juan Manuel Correa je bil 31. avgusta leta 2019 udeležen v nesreči s smrtnim izidom v belgijskem Spa-Francorchampsu, potem ko je v prvem krogu po silovitem trčenju umrl Anthoine Hubert.

Mladi ekvadorsko-ameriški dirkač je bil dlje časa v smrtni nevarnosti, hudo pa si je poškodoval desno nogo, zaradi česar je bila njegova nadaljnja kariera pod vprašajem. Toda 17 mesecev kasneje je po dolgotrajni rehabilitaciji in številnih operacijah Correa znova nared za dirkanje v najnižjem razredu pod okriljem F1.

"Zelo sem vesel, da se lahko po vsem, kar sem preživel, vrnem na dirkališča. Hvaležen sem za izkazano zaupanje. Sezona 2021 v formuli 3 zame predstavlja leto tranzicije, saj je moj poglavitni cilj še vedno priboriti si mesto v F1. To je le nov korak na poti do popolne vrnitve ," je dejal 21-letnik.

Correa je bil v F2 v krstni sezoni 2019 dvakrat drugi, in sicer v Bakuju ter Le Castelletu, preden je bil udeležen v grozljivi nesreči v znamenitih ovinkih Eau Rouge in Raidillon.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.