Drugi športi

Črnogorci ugnali tudi Hrvate, Španci boljši od Nemcev

Budimpešta, 20. 01. 2022 22.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na moškem rokometnem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem reprezentance igrajo tekme 1. kroga drugega dela. V skupini 1 je Črna gora, ki je bila v skupinskem delu usodna za Slovenijo, tokrat na kolena položila Hrvaško z 32:26. Branilci naslova Španci so v skupini 2 premagali Nemčijo z 29:23.

V skupini 1 so Črnogorci večji del posla opravili že v prvem polčasu, ki so ga dobili za šest golov, nato pa v drugem delu tudi na varni razdalji držali rokometno uglednejše tekmece. Branko in Miloš Vujović sta bila s po sedmimi goli najboljša pri Črni gori, Ivan Čupić pa jih je toliko dosegel za Hrvaško.

Francija je na drugi tekmi skupine brez večjih težav odpravila Nizozemsko s 34:24, čeprav je slednja v prvem polčasu še držala korak s favoriziranimi tekmeci. Pri Franciji je bil najboljši strelec Aymeric Minne z osmimi goli.

Obračun Danske in Islandije je dobila prva z 28:24, Mathias Gidsel je devetkrat zadel za zmagovalce, Omar Ingi Magnusson pa osemkrat za poražence.

V skupini 2 pa so na prvi tekmi Švedi odpravili Ruse z 29:23, pri čemer je Hampus Wanne devetkrat zadel za zmagovalce. Branilci naslova Španci pa so z enakim izidom premagali Nemce, Joge Maqueda Peno je bil s šestimi goli najboljši strelec tekme.

Na zadnji tekmi so Norvežani zlahka odpravili Poljake, končni izid je bil 42:31, Sebastian Barthold je dosegel deset golov za Skandinavce, Sander Sagosen jih je dodal devet. Pri Poljakih je desetkrat zadel Arkadiusz Moryto.

Prvi dve ekipi iz vsake skupine se bosta prebili v polfinale, tretjeuvrščeni pa bosta igrali tekmo za peto mesto. Slednja bo, tako kot polfinalna obračuna, 28. januarja, finale in tekma za tretje mesto pa dva dni pozneje.

Črnogorci so premagali Slovence, v drugem delu EP pa so bili boljši tudi od Hrvatov.
Črnogorci so premagali Slovence, v drugem delu EP pa so bili boljši tudi od Hrvatov. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomvojo
22. 01. 2022 18.45
Naši bi moral za kazen gledat vsaj 12 ur na dan igro Islandcev, vsi elementi igre so prisotni.