Drugi športi

Celjani pred tekmo z večnimi rivali iz Zagreba: Za nas je to derbi

Celje, 08. 02. 2021 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Celjske rokometaše po pomembni zmagi na gostovanju v Franciji proti Nantesu, s katero ostajajo v igri za napredovanje v izločilni del rokometne Lige prvakov, čaka nov velik izziv. Pivovarji bodo v domačem Zlatorogu gostili večne tekmece iz Zagreba in vnovič lovili nov par točk.

Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk FOTO: Damjan Žibert

Celjani se seveda zavedajo, da je pred njimi zahtevna tekma, z ekipo, ki zasleduje podobne cilje kot celjski klub, in z ekipo, ki si želi prve zmage v Ligi prvakov v tej sezoni. 

"Balkanski El classico" je v prejšnji sezoni obakrat dobilo Celje, ki je slavilo na zadnjih štirih obračunih. Ocvirk se je z ekipo podpisal pod najvišji zmagi v medsebojnih dvobojih, ko je bilo v sezoni 2018/19 v Celju +9, letos pa torej še gostujoča zmaga pivovarjev s +8. Sicer pod vodstvom Ocvirka celjski rokometaši dvoboje dobivajo s 4:1.

Te, sicer svoje tretje, si seveda želijo tudi sami, po uspehu v Franciji sta točki namreč potrebni za ohranjanje možnosti za zasedbo šestega mesta. Zmago v torek zvečer v domačem Zlatorogu bo možno doseči le s popolno koncentracijo v igri, željo, borbenostjo in tudi nekaj sreče, na kar je pred tekmo za uradno spletno stran kluba opozoril Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Vsekakor smo v Zagrebu odigrali na zelo visokem nivoju, na voljo pa smo imeli tudi vse igralce, kar je v tej sezoni redkost, in žal bo tako tudi na tekmi v torek. A tudi v Nantesu jih nismo imeli, pa so fantje pokazali, da zmorejo. Ne smemo se ozirati na tisto srečanje v Zagrebu, ker razlika ni bila povsem realna, gostje pa bodo vsekakor iskali priložnost, da se oddolžijo za poraz pri njih. Naša naloga je, da se maksimalno pripravimo na tekmo in da smo nanjo in na naloge popolnoma osredotočeni. Dobro delamo, smo v napornem ritmu in narediti moramo vse, da tekmo jutri dobimo. Zagreb bo gotovo prišel bolj svež in spočit. Prišli bodo polni želje po uspehu, zato se ne smemo obremenjevati z njimi, kdo bo prišel in kdo ne ali kdo bo igral pri njih ali pri nas. Osredotočeni moramo biti nase, na svojo igro, fantje so pokazali, česa so sposobni, in verjamem, da bodo tudi tokrat. Za nas mora to biti derbi in k tekmi moramo pristopiti na takšen način. Torej maksimalna koncentracija in maksimalen pristop ter velika želja po zmagi."

Kapetan David Razgor
Kapetan David Razgor FOTO: POP TV

Za napoved tako pomembne torkove tekme je gotovo najprimernejši kapetan David Razgor, ki se v izjavi za spletno stran Celjanov zaveda pomembnosti naloge, ki je pred njim in ekipo: "Na domači obračun z Zagrebom se pripravljamo že tretjič. Tokrat imamo časa za pripravo manj, a zmaga v Nantesu nam daje dodatno samozavest. Ne gledamo preveč na lestvico, seveda pa si želimo nabrati čim več točk. Čaka nas naporen ritem tekem in zmaga proti Zagrebu bi nam veliko pomenila, pričakujemo pa zelo trd boj. Ekipa Zagreba ima namreč širok kader, ki se je po premoru stabiliziral in ima na voljo skoraj vse igralce. Bolj kot na njih pa se bomo usmerili na svojo igro, ki se, upam, iz tekme v tekmo dviguje na višji nivo. Za nas je pomemben prav vsak člen ekipe in homogenost nas lahko pripelje do uspehov."

Josip Šarac je na tekmah z Zagrebom vedno zelo motiviran. V začetku letošnje sezone se je nekoliko lovil v formi, a na zadnjih tekmah pred premorom in sedaj po njem nakazuje dvig. V torek si v Zlatorogu želi podobne predstave, kot so jo s soigralci pokazali na gostovanju: "Verjamem, da bomo tudi na tej tekmi prikazali podobno predstavo kot v četrtek v Nantesu oziroma v Zagrebu na svoji prvi tekmi. Če se spomnimo prve tekme, smo takrat igrali disciplinirano, fantastično obrambo, Vid Poteko nam je odlično poveljeval in vlival dodatno energijo, podobno mora biti tokrat. Podobno kot v četrtek v Franciji mora vsak od nas dati svoj delež, saj je ritem naporen. Motivacije nam ne manjka, dobro treniramo, sicer ni veliko časa za pripravo, a jasno je, da bomo morali še enkrat prikazati odlično obrambo, v napadu pa igrati pametno in potrpežljivo. Malo časa, ki nam ostaja, moramo izkoristiti za dobro pripravo, sedaj ko ni gledalcev, si moramo pomagati med sabo in se bodriti ter dvigovati in odigrati tudi za vse tiste, ki nas bodo bodrili od doma."

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dinho8O
08. 02. 2021 10.19
Tale trener je pa dobro napumpan. Impresivno.
Stinger
08. 02. 2021 10.18
+5
Bognedaj napisat kdaj je tekma ane?! Vsi mediii ste isti egoisti. Če vaše mreže dogodka ne prenašajo, potem se ta podatek ne objavi. Na ta način je folk pozabil, da obstaja Olimpija v basketu, ki igra odlično po dolgih letih, šikanirate rokomet in vse ostalo.
mr_cat
08. 02. 2021 09.57
+8
in kdaj je tekma ?? danes ? jutri? petek ?? soboto ?? čez 14 dni ? 3 tedne ?? polovičarji....
hirajem
08. 02. 2021 11.08
+0
1944
08. 02. 2021 11.11
gremolevo
08. 02. 2021 11.42
mister-cat pogledaš tv spored bo šlo? to si najbrže jemal v šoli kako kaj poiskati eni res ne znate drugega kot kretizirat OMG
urib1
08. 02. 2021 16.09
gremolevo, če je članek o tekmi, je skoraj obvezno, da bi napisali kdaj je tekma.
gremolevo
08. 02. 2021 16.21
URIB1 NE TRDIM DA JE TAKO VENDAR DELATI TAKO DRAMO IZ TEGA NO TO PA VERJETNO TUDI NI POTREBNO GLEDE NA VSO TEHNOLOGIJO KI TI DANES OMOGOČA TAKOREKOČ VSE JAZ SEM SE SPOTAKNIL OB NEPRESTANO KRITIZIRANJE IN ISKANJE NAPAK POVSOD NIČ NI V REDU ČE NAPIŠEJO ZAKAJ PIŠEJO NPR. PRISPEVKI O DONČIČU ČE NE NAPIŠEJO ZAKAJ NE ITD NIKOLI NIČ PRAV ENI SO NA PORTALIH SAMO ZATO DA KRITIZIRAJO IN TAKIM NE BOŠ NIKOLI USTREGEL ŽAL.