Drugi športi

Dalila Jakupović brez polfinala v New Yorku v igri dvojic

New York, 04. 09. 2018 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović se ni prebila v polfinale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku z nagradnim skladom 53 milijonov dolarjev. Na četrtfinalnem dvoboju je v paru z Rusinjo Irino Hromačevo po uri in 12 minutah morala priznati premoč avstralsko-ameriški navezi Ashleigh Barty-CoCo Vandeweghe, ki je slavila v dveh nizih.

Dalila Jakupović
Dalila Jakupović FOTO: AP

Slovensko-ruska teniška kombinacija je v prvem krogu letošnjega četrtega turnirja za grand slam premagala špansko navezo Anabel Medina-Arantxa Parra s 6 : 4 in 6 : 0, v drugem je bila boljša od ameriškega para Jennifer Brady-Asio Muhammad s 7 : 5 in 6 : 4, v osmini finala pa je na betonskem teniškem igrišču v Flushing Meadowsu na kolena položila japonsko-gruzijsko teniško kombinacijo Nao Hibino-Oksana Kalašikova s 6 : 4 in 6 : 1.

Jakupovićeva in Hromačeva bi se v primeru četrtfinalne zmage v polfinalu pomerili z zmagovalkami dvoboja Barbora Krejčikova-Katerina Siniakova (Češ/1) - Elise Mertens-Demi Schuurs (Bel-Niz/7).

* Izid:
- New York, grand slam (53 milijonov dolarjev):
- ženske dvojice:
- četrtfinale:
Ashleigh Barty-CoCo Vandeweghe (Avs-ZDA/13) - Dalila Jakupović/Irina Kromačeva (Slo/Rus) 6 : 2, 6 : 3.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.