Drugi športi

Danica Patrick: Ko bi vsaj prej vedela, da zaradi umetnih prsi ne bom bolj popolna

Miami, 06. 05. 2022 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja dirkačica prvenstev Nascar in IndyCar Danica Patrick je zaradi zdravstvenih težav odstranila prsne vsadke. "Ko bi vsaj lahko rekla tej 32-letnici, da je večje prsi ne bodo naredile bolj popolne in da zaradi tega ne bom postala nič bolj ženstvena," je v objavi s svojimi sledilci na družbenih omrežjih zapisal dolgoleten avtomoto obraz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danica Patrick se je po skoraj osmih letih nošenja prsnih vsadkov odločila, da jih bo odstranila. Konec aprila je šla pod nož zaradi vseh težav, ki so jih povzročili vsadki. Priznala je, da je – ko se je odločala za vsadke – imela svoje razloge oz. svoje težave in pri vsem skupaj so bile umetne prsi del te težave. "Tudi kultura in družbeni mediji so del tega. Prav tako filtri. Nezdravljene travme prav tako," je v čustvenem zapisu napisala nekdanja dirkačica serij IndyCar in Nascar, ki je bila svoj čas med najbolj bogatimi športnicami na svetu.

Patrickova, ki je marca dopolnila 40 let, je poslala sporočilo svojim sledilcem v upanju, da se bodo pri podobnih odločitvah odločali drugače. "Vedno je treba delati na sebi. Resnično vprašanje je, kako lahko opravim čustveno delo tako, da sebe vidim kot popolno, da imam vse in da sem ženstvena. Ko to naredimo, ne bomo iskali zunanje potrditve oz. načina, da bi jo dobili," je zapisala Danica Patrick. 

Kot je pojasnila, je ob koncu leta 2020 nastradalo njeno zdravje, kar je – tako je prepričana – bilo povezano z vsadki. "Imela sem neregularne menstruacije, pridobila sem na teži, lasje niso več izgledali zdravi in moj obraz je bil drugačne oblike čudno, vem," je zapisala, nato pa razkrila ostale simptome, ki so jih potrdile različne preiskave: hipotiroidizem, zastrupitev s težkimi kovinami, hudo prepuščanje črevesja, utrujenost nadledvične žleze, temperaturna občutljivost, otekanje obraza, povečanje telesne mase in izpadanje las.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dodala je, da je opazila izboljšanje počutja že nekaj ur po operaciji, zapis pa da je delila z javnostjo, saj si želi pomagati tistim, ki so pri sprejemanju takšnih odločitev ranljivi. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
06. 05. 2022 19.30
-1
Zakaj pa hoce bit ženstvena? Ker ji brez kajle živeti ni?
oježeš
06. 05. 2022 18.29
+1
Ženske, ženske. Tlačite tiste vsadke, da zgledate kot, da vam rastejo baloni. Pa tako lepe ste z naravnimi prsmi četudi so nekaj manjše. So pa naravne.
kwa.dugaja
06. 05. 2022 17.19
+6
to bi ti lahko mi povedali, ce bi vprasala pred operacijo. ali pa enostavno uporabila mozgane, ugasnila neumna socialna omrezja z se bolj plitkimi in neumnimi “vplivnezi” in pogledala v realni svet.
fedr?k
06. 05. 2022 16.47
+13
Tako je ženske. Večina moških ima rada bio prsa pa ni važna velikost. Zapomnite si to. Lepe ste take naravne kot ste.
Amasakul
06. 05. 2022 16.15
+7
Dr. nujna pomoć ... tukaj je potrebna operacija možgano freser-a.
mr_cat
06. 05. 2022 15.36
+3
Nbene slike z silikonom??