Drugi športi

Slovenke brez možnosti proti gostiteljicam EP

Herning, 04. 12. 2020 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je odigrala prvo tekmo skupinskega dela na evropskem prvenstvu na Danskem. Uvodoma jo je čakala gostiteljica zaključnega turnirja. Skandinavke so bile v dvorani Jyske Bank Boxen v Herningu boljše s 30:23. Slovenke so nazadnje vodile pri rezultatu 3:2, nato pa so bile ves čas v prednosti Danke.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

Slovenske rokometašice so izgubile uvodno tekmo v danskem mehurčku. Gostiteljice zaključnega turnirja so bile premočne za njih, priložnost za napredovanje v glavni del turnirja bodo morale poiskati na nedeljski tekmi proti Francozinjam in torkovi proti Črnogorkam. Iz skupine A bodo napredovale tri od štirih reprezentanc. Slovenija je nazadnje v drugem delu nastopila na Madžarskem 2004, ko je osvojila deveto mesto, kar je tudi njena najboljša uvrstitev na dosedanjih šestih evropskih prvenstvih. Slovenski selektor Uroš Bregar je v pomanjkanju kakovostnih krilnih igralk na desno stran postavil Barbaro Lazović, po rokometni izobrazbi sicer zunanjo igralko, poleg izkušene povratnice v slovensko reprezentanco pa še "prvo violino" Ano Gros ter Tjašo Stanko, Nino Zulić, Majo Svetik, Natašo Ljepojo in vratarko Amro Pandžić.

Slovenske rokometašice so bile v uvodnih sedmih minutah povsem enakovredne papirnatim favoritinjam. Po izidu 4:4 so se v slovenski ekipi pojavile prve razpoke, kar so Danke pridoma izkoristile in jim tri minute kasneje za štiri gole (4:8). Slovenska zadrega je bila kratkotrajna, po delnem izidu 3:0 so po dveh golih Ljepoje in enem Lazovićeve povsem zadihale za ovratnik gostiteljicam zaključnega turnirja (7:8). V nadaljevanju so malenkostno padle, v 20. minuti so znova zaostajale za štiri gole (8:12), dve minuti kasneje pa prvič na dvoboju za pet golov (9:14). V končnici prvega polčasa so se vendarle zbrale in ga končale z zaostankom dveh golov (12:14).

Barbara Lazović
Barbara Lazović FOTO: Miro Majcen

Bregarjeve varovanke so do 38. minute držale korak s trikratnimi evropskimi prvakinjami. Po izidu 17:19 niso bile kos visokemu ritmu, ki so ga vseskozi narekovale Danke. V 47. minuti je zaostanek narasel na sedem golov (18:25), tega primanjkljaja pa kljub nekaterim dobrim obdobjem v svoji igri do konca tekme niso nadoknadile.

V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Barbara Lazović in Nataša Ljepoja, ki sta dosegli po pet golov, enega manj je prispevala Tjaša Stanko.

Francozinje po hudem boju premagale Črnogorke
Francoska ženska rokometna reprezentanca je na uvodni tekmi skupine A na evropskem prvenstvu v danskem Herningu premagala Črno goro s 24:23. Francozinje, sicer branilke naslova iz leta 2018, so v zadnjih desetih minutah strle odpor trdoživih Črnogork. Pri Francozinjah so Chloe Valentini, Aissatou Kouyate, Kalidiatou Niakate in Laura Flippes dosegle po tri gole, pri Črnogorkah sta bili najbolj učinkoviti Jovanka Radičević in Majda Mehmedović, obe sta dosegli po pet zadetkov.

Izida:
Danska - Slovenija 30:23 (14:12)

Francija - Črna gora 24:23 (11:12)

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.