Drugi športi

De Minaur povratek Nadala ustavil že v drugem krogu

Barcelona, 17. 04. 2024 18.57 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralski teniški igralec Alex de Minaur je v drugem krogu turnirja serije ATP 500 v Barceloni z denarnim skladom 2,94 milijona evrov premagal Španca Rafaela Nadala s 7:5, 6:1. Sedemintridesetletnik z Majorke je ob povratku na peščena igrišča v torek zmagal, danes pa je moral priznati premoč četrtemu nosilcu.

Rafael Nadal se je tekmovalno na peščena igrišča vrnil po 681 dneh, po tem, ko je leta 2022 osvojil Roland Garros, v torek pa v prvem krogu domačega turnirja ugnal Italijana Flavia Cobollija.

Tokrat na polnem osrednjem igrišču, ki je poimenovano prav po njem, ni bil kos 25-letnemu Avstralcu. Ta je imel tudi v prvem nizu večino časa pobudo, vodil z "breakom" prednosti, naposled pa ga je dobil s 7:5, po tem, ko je v 11. igri prišel do drugega odvzema servisa v nizu. V drugem je hitro pobegnil 14-kratnemu zmagovalcu Rolanda Garrosa in po uri in 52 minutah potrdil uvrstitev v osmino finala.

Nadal, ki se spogleduje s koncem kariere, je leto 2024 začel z nastopom na turnirju v Brisbanu, a nato zaradi poškodbe odpovedal nastop na OP Avstralije.

Rafael Nadal v Barceloni
Rafael Nadal v Barceloni FOTO: AP

Zmagovalec 20 grand slamov je bil kasneje odsoten zaradi težav s trebušno mišico in kolkom. Večkrat je skušal priti nazaj na turnejo, a je zaradi ponavljajočih se težav in neustrezne pripravljenosti po vrsti odpovedal vse nastope v februarju in marcu ter v Monte Carlu prejšnji teden. Po treh mesecih in pol se je nato le vrnil na turnejo v Barceloni, kjer je doslej zmagal 12-krat.

Sedemintridesetletni zvezdnik tenisa, ki na lestvici zaradi težav v zadnjem letu in pol zaseda šele 644. mesto in na turnirjih igra z zaščitenim rankingom, si je za cilj v morebiti zadnji sezoni v karavani postavil uspešna nastopa na igriščih Rolanda Garrosa v Parizu. Najprej na OP Francije konec maja ter nato še na olimpijskih igrah konec avgusta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bossanoga
17. 04. 2024 20.04
+3
Ko niti kemija več ne pomaga,
zmerni pesimist
17. 04. 2024 20.01
+2
zmerni pesimist
17. 04. 2024 20.00
+3
Nafal.priznaj da je konec