Drugi športi

DeChambeau vodi na OP ZDA s tremi udarci prednostmi

New York, 16. 06. 2024 08.55 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bryson DeChambeau je s petimi "birdiji" na 10 luknjah prevzel vodstvo po tretjem dnevu 124. odprtega prvenstva ZDA v golfu. V Pinehurstu je na tretjem majorju sezone po 54 luknjah ostalo samo osem igralcev pod parom igrišča.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bryson DeChambeau je pri 203 udarcih. S tremi več (206) mu sledijo rojak Patrick Cantlay, Matthieu Pavon, ki poskuša postati prvi Francoz z zmago na majorju po letu 1907, in Rory McIlroy iz Severne Irske. Slednji, štirikratni zmagovalec majorja, se trudi prekiniti desetletno sušo zmag na velikih turnirjih. Po 208 udarcev sta doslej potrebovala Japonec Hideki Matsuyama in Šved Ludvig Aberg, vodilni po drugem dnevu.

"Neverjetno. Naredil sem veliko odličnih udarcev. Večinoma sem zadovoljen s tem, kako sem zadel. Malo sem moral delati na tem, da se sedaj počutim precej bolj samozavestnega pri začetnih udarcih," je dejal 30-letni DeChambeau, zmagovalec OP ZDA leta 2020 in prejšnji mesec drugouvrščeni na prvenstvu PGA.

Zelo dolge razdalje s kupolasto dvignjenimi zelenice z odpadnimi površinami plevela so terjale davek med številnimi golfisti. "Poskušam igrati dolgočasen golf, priti čim prej na veliko zelenico in od tam nato zadeti, občasno pa si privoščim nekaj udarcev za lepši videz," je dodal DeChambeau.

Prvi igralec sveta Američan Scottie Scheffler je pred zadnjim krogom z 216 udarci izenačen le na 42. mestu. Oseminštiridesetletni ameriški zvezdnik Tiger Woods je bil že po dveh dneh predčasno izločen.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.