Drugi športi

'Krim v naslednji sezoni (najmanj) na zaključni turnir'

Ljubljana, 05. 02. 2021 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
2

Vodstvo Krima Mercatorja na čelu s prvo operativko kluba direktorico Dejo Ivanović že vneto razmišlja o jubilejni naslednji sezoni, ko bo minilo dvajset let od prvega naslova evropskih klubskih prvakinj. Prav zato vodilni z Galjevice pospešeno sestavljajo močno igralsko zasedbo v sezoni, ko bodo krimovke odkrito napadale (najmanj) uvrstitev na zaključni turnir. Tudi v tej sezoni niso izgubili vseh možnosti za napredovanje v izločilne boje. V tej smeri mora v Tivoliju v 13. krogu LP pasti ruski prvak.

Več videovsebin
  • Deja Dolar Ivanović o letošnjih ciljih
    01:07
    Deja Dolar Ivanović o letošnjih ciljih
  • Deja Ivanović o ciljih v prihodnje
    00:30
    Deja Ivanović o ciljih v prihodnje
  • Direktorica kluba Deja Ivanović o igralski zasedbi v prihodnje
    02:57
    Direktorica kluba Deja Ivanović o igralski zasedbi v prihodnje
Dragana Cvijić in Andrea Lekić sta pred leti že igrali skupaj v dresu krimovk.
Dragana Cvijić in Andrea Lekić sta pred leti že igrali skupaj v dresu krimovk. FOTO: Damjan Žibert

Igralska zasedba Krima Mercatorja za tekmovalno sezono 2021/22 dobiva natančne obrise. V dresu Galjevičank ostajata nizozemska reprezentantka Harma van Kreij in srednja zunanja Matea Pletikosić

Ljubljančanke bodo v 13. krogu Lige prvakinj v skupini A v Tivoliju gostile Rostov-Don. Pred njimi je težak zalogaj, saj je ruska ekipa vodilna v skupini, Krim pa nujno potrebuje točke v boju za nadaljnje tekmovanje.

Dvojici se bosta pridružili še dve novinki, Brazilka Barbara Arenhart v vratih ter srednja zunanja Srbkinja Andrea Lekić. Četverica bo skupaj s srbsko krožno napadalko Dragano Cvijić in slovensko reprezentantko Tjašo Stanko del ekipe za sezono 2021/22. "Veseli nas, da nam je že tako zgodaj uspelo dodobra popolniti ekipo za prihodnjo sezono. Z nekaterimi smo še v dogovorih in vse kaže, da bomo do konca tega meseca že lahko postregli s kompletnim seznamom igralk. Igralke v Ljubljano prihajajo z navdušenjem nad mestom (predvsem tiste, ki se vračajo ali ostajajo), odličnimi pogoji za delo in njihov razvoj," pravi direktorica Krima Mercatorja Deja Ivanović. 

Ta je tako nova v nizu zvenečih okrepitev ekipe, ki si želi ob 20-letnici prvega evropskega naslova znova poseči na rokometni Olimp, kjer je bila v letih 2001 in 2003. "Zagotovo nas zanima evropski naslov v kratkoročni prihodnosti," v naslednji sezoni pa želim odkrito napadati zaključni turnir," še poudarja Deja Ivanović. Do velikega cilja naj bi prišli tudi s pomočjo še nekaterih okrepitev, v klubu namreč nekaj vrzeli vidijo še na krilnih in katerem od zunanjih položajev.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
05. 02. 2021 13.58
+1
bi nekaj napisal, pa bi me ziher blokirali pa to
semtvojavest
05. 02. 2021 11.26