Drugi športi

Dejan Vinčič: Naš cilj je osvojitev prvega mesta v skupini, potem naj drugi razmišljajo o nas

Ljubljana, 17. 01. 2019 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Znane so skupine letošnjega moškega evropskega prvenstva v odbojki. Slovenska reprezentanca, ki bo igrala v skupini v Ljubljani, je imela ugoden žreb, kar so potrdili tudi slovenski reprezentanti, ki so po komentirali razplet žreba.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Znane so skupine moškega evropskega prvenstva v odbojki
    02:14
    Iz 24UR: Znane so skupine moškega evropskega prvenstva v odbojki
  • Izjava Dejana Vinčiča o žrebu za EP
    00:42
    Izjava Dejana Vinčiča o žrebu za EP
  • Izjava Alena Pajenka o žrebu za EP
    00:32
    Izjava Alena Pajenka o žrebu za EP

Slovenski odbojkarji bodo igrali v skupini C, v Stožicah bo igralo šest reprezentanc, poleg Slovencev še Rusi, Finci, Turki, Makedonci in Belorusi. O razpletu žreba so iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) poslali nekaj odzivov slovenskih reprezentantov:

Alen Pajenk: "V primerjavi z zadnjimi velikimi tekmovanji, ko smo na žrebih dobivali res težke skupine, sem tokrat zelo zadovoljen. Odlična je sicer reprezentanca Rusije, toda tudi njo smo že premagali, in ne vem, zakaj ne bi bilo tako tudi septembra v Stožicah. Resda na največjih prvenstvih ni slabih ekip, kar smo videli lani na SP v Italiji, ko smo začeli slabo s slabšimi na papirju. Predvsem se veselim spektakla v Ljubljani in upam na polno dvorano v Stožicah, da nas torej navijači kot sedmi igralec popeljejo čim dlje na prvenstvu."

Dejan Vinčič: "Naša skupina je odlična. Na prvi pogled so res vsa moštva premagljiva, vsekakor pa so Rusi favoriti skupine. Ostali tekmeci so realno v tem trenutku vendarle slabši od nas. A glede na to, da imamo prvenstvo na domačih tleh, so tudi aktualni evropski prvaki Rusi premagljivi. Naš cilj je osvojitev prvega mesta v skupini C, potem pa naj drugi tekmeci razmišljajo o nas in naši igri, sam se namreč z nikomer ne obremenjujem."

Dejan Vinčič
Dejan Vinčič FOTO: Aljoša Kravanja
Grega Ropret: "Na EP sicer ni lahkih tekmecev, a vseeno sem z žrebom zadovoljen. Ciljamo najmanj na 2. mesto v skupini, a nikakor niti Rusija ni nepremagljiva. Pomembno bo, da gremo v drugi del tekmovanja na izpadanje z najvišjim mogočim izhodiščem, saj se križamo z zelo težko skupino. Za uvrstitev v četrtfinale bo treba premagati eno od res močnih ekip. Zelo se veselimo prvenstva, ki bo doma. Morda bi nekateri od fantov že zaključili z reprezentančno kariero, če EP ne bi bilo v Sloveniji, tako da je to dodaten motiv za vse nas, najbrž gre res za zadnjo zgodbo te odlične generacije. In to moramo izkoristiti."

Klemen Čebulj: "Žreb je ugoden, skupina je odlična. Vse tekmece, ki smo jih dobili včeraj v Bruslju, smo že premagovali, tako Rusijo pred leti kot Finsko v svetovni ligi, Belorusijo v evropski ligi, Makedonijo v kvalifikacijah... V drugi del moramo iti z najboljšim izhodiščem, četudi je potem v tekmah na izpadanje vse mogoče in odvisno od dnevne forme in sreče. Izkoristiti moramo domač teren, podporo s tribun, in vse ekipe bodo premagljive. Fantje komaj čakamo na september."

Jani Kovačič: "Favorit skupine je nedvomno Rusija, druge reprezentance so realno malce slabše, toda na prvenstvu se moramo osredotočiti na vsakega tekmeca posebej in postopoma graditi pot proti uspehu. Prepričan sem, da smo lahko glede na našo kakovost prvi ali drugi v skupini in s tem pridobimo nekaj lažje izhodišče za tekme na izpadanje. Predvsem pa se moramo zavedati prednosti domačih navijačev in okolice, ki nas bo zagotovo ponesla do uspeha."

Slovenski odbojkarji bodo igrali v Stožicah.
Slovenski odbojkarji bodo igrali v Stožicah. FOTO: FIVB

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.