Drugi športi

Del Potro zaradi poškodbe kolena predčasno končal sezono

Pariz, 15. 10. 2018 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro še naprej nima sreče s poškodbami. Na turnirju v Šanghaju si je zlomil pogačico, zaradi česar je najbrž že končal sezono, v kateri je največja uspeha dosegel z zmago na turnirju v Indian Wellsu in uvrstitvijo v finale Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

"Preživljam težke trenutke, zelo sem žalosten. Počutim se popolnoma nemočno, težko mi je samo pomisliti, da me čaka nova rehabilitacija. Tega res nisem pričakoval," je slabe volje Argentinec, četrti igralec sveta, ki se je poškodoval pri padcu v dvoboju osmine finala turnirja v Šanghaju proti Hrvatu Borni Ćoriću.

30-letni Juan Martin del Potro skoraj zagotovo ne bo pripravljen do 11. novembra, ko bo v Londonu zaključni turnir najboljših osmih igralcev.

Juan Martin del Potro nima sreče s poškodbami.
Juan Martin del Potro nima sreče s poškodbami. FOTO: AP

Argentinec je imel v svoji karieri ogromno zdravstvenih težav. Po zmagi na OP ZDA leta 2009 se mu je neprestano ponavljala poškodba zapestja, ki so mu ga kar štirikrat operirali. Ob koncu leta 2015 je na lestvici ATP padel na 581. mesto, izpustil je deset zaporednih turnirjev za grand slam. A leta 2016 se je nato začela njegova vrnitev na vrh, z Argentino je leta 2016 zmagal v Davisovem pokalu, letos je v finalu Indian Wellsa ugnal Rogerja Federerja.

Avgusta je igralec, ki ima od tistih, ki nikoli niso bili najboljši na svetovni lestvici, največ zmag proti številkam ena svetovnega tenisa, najboljše na lestvici ATP je premagal desetkrat, prišel do tretjega mesta na računalniški lestvici, kar je njegova najboljša uvrstitev.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
15. 10. 2018 09.05
+3
ta pa res nima sreče.če ga ne bi pestile poškodbe celo karijero bi bil zagotovo par sezon prvi:)