Drugi športi

Dennisu vožnja na čas, Almeidi skupno vodstvo v Kataloniji

Banyoles, 23. 03. 2021 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstralec Rohan Dennis (INEOS Grenadiers) je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Kataloniji. V torek so kolesarji prevozili 18-kilometrsko preizkušnjo na čas v okolici Banyolesa, Avstralec pa je za pet sekund premagal Francoza Remija Cavagno (Deceuninck–Quick-Step).

Dennis (na fotografiji) med nastopom na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas. Za njim Primož Roglič.
Dennis (na fotografiji) med nastopom na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas. Za njim Primož Roglič. FOTO: AP

Tretji čas kronometra je postavil Portugalec Joao Almeida (Deceuninck–QuickStep), ki je za Rohanom Dennisom zaostal 28 sekund, je pa prevzel vodstvo na dirki. Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je bil na ponedeljkovi prvi etapi šesti, je vožnjo na čas končal na 28. mestu, za zmagovalcem je zaostal minuto in 12 sekund.

Za skupno vodilnim Portugalcem je na drugem mestu Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), tretji pa Nizozemec Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma).

V sredo čaka kolesarje na dirki po Kataloniji tretja etapa, 203 kilometrov dolga preizkušnja od olimpijske veslaške proge do Vallterja.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
23. 03. 2021 18.01
+2
Škoda, ker ne vozi Moho na skupno, za Almeido zaostaja le 44 sekund ampak pač ne more biti konkurenčen najboljšim na dolgih klancih. Soliden kronometer danes👍
pojtrarara
23. 03. 2021 19.07
+2
sem ravno gledala razvrstitev in sem enako pomislila... mogoče pa če mu ratajo še dobre etape, pa si premisli ekipa in se podajo v taktiki tudi na skupen rezultat...
uporabnica1
23. 03. 2021 19.14
+3
Brezveze Mateju vozit na skupno 15. ali 20. mesto, njemu to nič ne pomeni. Je enkrat rekel, da če bi vozili zmeren tempo, bi verjetno lahko šel za najboljšimi ampak je odvisno od dolžine vzpona. Matej je sicer dober v klanec ampak ne bi mogel slediti napadom najboljših. Škoda, po drugi strani pa nič hudega, lahko pa zato napada etapne zmage in vozi na GC na kakšni lažji dirki :)