Drugi športi

Diack priznal jemanje podkupnin in upočasnjevanje disciplinskih postopkov proti Rusom

Pariz, 11. 06. 2020 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
5

Nekdanji prvi mož svetovne atletike Lamine Diack je priznal, da je namerno zavlačeval z disciplinskimi postopki proti ruskim športnikom, ki so bili osumljeni dopinških prekrškov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lamine Diack je priznal zavlačevanje z postopki proti ruskim športnikom.
Lamine Diack je priznal zavlačevanje z postopki proti ruskim športnikom. FOTO: AP

Sedeminosemdesetletni Senegalec je obtožen, da je sprejel za 1,5 milijona dolarjev (1,32 milijona evrov) podkupnin iz Rusije, s čimer je s sostorilci prikril pozitivne ruske dopinške teste. Obenem je obtožen, da je želel pridobiti 3,45 milijona evrov s podkupninami v zameno za čisto ime atletov in atletinj ob dopinških prekrških ter njihovo nadaljnje nastopanje na mednarodnih tekmovanjih.

Na današnjem zaslišanju je Diack dejal, da je upočasnjeval disciplinske postopke v želji, da bi nekdanjo mednarodno atletsko zvezo (IAAF) rešil pred finančnim zlomom. Diack pa ni jasno razkril neposredne povezave med ruskimi dopinškimi primeri ter številnimi visokimi zneski, s katerimi je leta 2012 financiral volilne kampanje v svoji domovini.

"Nujno je bilo, da finančno rešimo IAAF, in sam sem bil pripravljen sprejeti ta kompromis," Diacka navaja AFP. Proces proti nekdanjemu prvemu možu svetovne atletike se bo predvidoma nadaljeval do 18. junija, končna odločitev pa bo sprejeta kasneje.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
12. 06. 2020 15.54
Ta gonja proti ruskim športnikom res ni fer. Večinoma so čisti, pa vseeno ne morejo nastopati za svojo državo. Ukradli ste jim sanje, mladost, veselje. Naj testirajo še enkrat vse, tisti ki je čist naj zastopa svojo državo, tisti ki pade pa pač ne. Ne pa kr vse v isti koš zarad parih glav ki so goljufali.
Walter Pravicek
11. 06. 2020 18.58
+5
NAJBOLJ SMEŠNE VESTI SO:UJET,RAZKRINKAN,SUSPENS ZA 2-43 leta,NATO BOMBA:OMILITEV KAZNI ,ŽE TRENIRA,POTEM PA ETO TI GA NA DRUGIH MEDNARODNIH PRIREDITVAH-GOVORIM O AMERIKANCIH,KANADČANIH,IZ EU,TER DRUGIH"POMEMBNIH"VELESIL ATLETIKE,KOLESARSTVA(ODVZEM KRVI TER PRED DIRKO,LASTNO KRI NAZAJ V TELO KOLESARJA,GRE PA TUDI ZA DRUGE ŠPORTNIKE)-RUSI PA SO VSI DROGIRANI?POVEJTE TAKO:BOJIMO SE NJIHOVE MOĆI,KOLAJNA BODO NJIHOVE!ALI ZA VEDNO ODSTRANITI IZ TRENERSKIH POSLOV,DRUGIH,KI SO IMELI ALI IMAJO KARKOLI POLEG ,KO GRE ZA MAMILA!ZA VEDNO!IN OBJAVA KDO TO JE!NE LE RUSI!TUDI MED SLOVENCI SE NAJDEJO TAKŠNI "PRVAKI",KI ALI JIH ODKRIJEJO,ALI SE POSLOVIJO IZ ŠPORTA,PRED TO SRAMOTO!KOT JE EN STARI GOSPOD REKU:NEKOČ ZA KRANJSKO,KOKTO,DANES ZA DENAR.ČE NISI PRVI JE SLAB ZASLUŽEK!!!
šoferkabusa
11. 06. 2020 18.44
-1
Danes se je spovedal, jutri ga ne bo več. Je pa lepo živel z tem denarjem.
Pan1
11. 06. 2020 18.28
+1
Pustite ga na miru. Bodo protesti.
Fichte
11. 06. 2020 18.21
+4
Lepo prosim novinarje na 24ur, da začnejo pravilno uporabljati predloge S in Z. Je že kar moteče.