Drugi športi

Diamantne lige na Kitajskem ne bo, odpadla še druga tekmovanja

Šanghaj, 24. 07. 2020 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko so morali organizatorji v Gatesheadu odpovedati atletski miting diamantne lige, je ista usoda doletela še kitajski Šanghaj in finale tekmovanja, ki bi moral biti prav tako na Kitajskem, poroča francoska agencija AFP. Poleg atletike so morali odpovedati še številna druga tekmovanja, usoda dirke F1 za VN Kitajske pa je še vedno nejasna.

Tina Šutej
Tina Šutej FOTO: Aljoša Kravanja

Na Kitajskem so uvedli nove ukrepe na področju športnih tekmovanj, zaradi česar so odpovedali vse mednarodne dogodke z izjemo nekaterih olimpijskih kvalifikacij.

Na Kitajskem so odpovedali še največji golf turnir z nagradnim skladom slabih devet milijonov evrov, masters v snookerju, vsa mednarodna teniška tekmovanja serije ATP in WTA, neznana pa je še usoda VN Kitajske v formuli 1, ki je uradno še naprej prestavljena za nedoločen čas.

Brez atletskega turnirja ostaja Šanghaj, kjer bi moral biti miting zlate lige 19. septembra, prav tako pa na Kitajskem ne bo finala tega tekmovanja, predvidenega za 17. oktober. Prizorišče ni bilo znano.

Že v četrtek so sprva preložili atletski miting v Gatesheadu, nekaj ur kasneje pa so ga zaradi negotovih razmer v zvezi z epidemijo novega koronavirusa v Angliji dokončno odpovedali.

Doslej so odpovedali že sedem mitingov diamantne lige, pred obema kitajskima prizoriščema in Gatesheadom so odpadla tudi tekmovanja v Parizu, Eugenu, Rabatu in Londonu.

Po programu svetovne atletike se bo diamantna liga pričela 14. avgusta v Monte Carlu. Nato bodo na sporedu še tekme v Stockholmu (23. avgust), Bruslju (4. september), Rimu ali Neaplju (17. september) in Dohi (9. oktober). Ali bo organiziran tradicionalni zaključek tekmovanja, še ni znano.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.