Drugi športi

'Smo na pravi poti, naše mlade moči vse bolj opozarjajo nase'

Ljubljana, 12. 11. 2020 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanja dolgoletna rokometna reprezentantka in tudi članica šampionske ekipe Krima Mercatorja, Deja Doler Ivanović, je v zadnjih letih direktorica serijskih slovenskih prvakinj. Krimovke, ki so v svoji zgodovini kar dvakrat osvojile evropski naslov, obakrat z Dejo Doler Ivanović v glavnih vlogah, želijo v letošnji sezoni narediti korak naprej v rezultatih, zato je eden od primarnih ciljev sezone uvrstitev v izločilne boje v Ligi prvakinj. Vodstvo kluba je z dozdajšnjim delom sezone zadovoljno.

Ljubljančanke so bile pred dnevi v Stožicah, na svoji šesti tekmi letošnje sezone rokometne Lige prvakinj, četrtič poražene in ostajajo predzadnje v skupini A z osvojenimi tremi točkami. Igralke iz Bukarešte, ki s petimi zmagami vodijo na lestvici, bodo v vlogi favoritinj tudi na sobotni tekmi v romunski prestolnici. Vendar pa tabor krimovk nikakor ne izgublja upanja. Ljubljančanke so v Stožicah zelo namučile ugledne gostje, ki so vsak polčas dobile le z enim golom razlike. Ljubljančanke napovedujejo dober odpor tudi na vročem gostovanju v Bukarešti. Odkrito bodo napadale kakšno točko, s katero bi se približale želenemu cilju – uvrstitvi v izločilne boje, kar je glavni cilj sezone, ki ga je postavilo tudi vodstvo kluba na čelu z dolgoletno direktorico Krima Mercatorja Dejo Doler Ivanović. "Le na tekmi proti francoskemu Metzu nismo bili v igri za zmago, takrat so nas tekmice nadigrale in smo zasluženo izgubili. Na vseh drugih tekmah smo bili v igri za pozitiven rezultat. Dokazali smo, da se lahko kosamo prav z vsakim v Evropi. Med drugim nam je uspelo osvojiti tudi veliko točko na zahtevnem gostovanju v Rusiji," je v pogovoru za 24ur.com med drugim povedala direktorica kluba iz slovenske prestolnice, ki upa, da bo na prihodnjih tekmah ekipa znala pripeljati tekmo v svoj pristan in se ne bodo dogajale (pre)velike oscilacije v igri, zaradi katerih, predvsem v končnicah, prehitro popustijo in je zato na računu tudi kakšna točka manj. 

Deja Doler Ivanović
Deja Doler Ivanović FOTO: Damjan Žibert

"V ključnih trenutkih se pozna, da imajo nasprotne ekipe v svojih vrstah več izkušenih posameznic, ki znajo tekmo pripeljati do konca. Večina ekip ima večjo širino kakovostnih igralk, mi se zanašamo na našo mladost in nadarjenost. To je v ključnih trenutkih posameznih tekem tudi dvorezen meč, a gotovo naša naložba za naprej. Ekipa raste iz tekme v tekmo, odlično se trenira in lahko smo optimisti," je za našo spletno stran še dejala nekdanja dvakratna evropska klubska prvakinja s krimovkami, ki verjame, da so letošnji cilji, ki so postavljeni nekaj višje kot v preteklih sezonah, ulovljivi. "Želimo v četrtfinale in vse je še odprto. Za takšen cilj bomo morali še naprej zbirati točke, tu in tam tudi presenetiti kakšne favoritinje. Če potegnemo črto nad prvim delom evropske sezone, lahko rečemo, da smo v okvirih pričakovanj. Želeli bi si kakšno točko več, a smo vseeno na dobri poti k uresničitvi ciljev." Direktorica kluba je zadovoljna z napredkom ekipe. "Naše mlade moči prevzemajo vse večjo odgovornost. To je lepo videti. Treba je vedeti, da veliko število naših igralk Lige prvakinj igra prvič, kar ni mačji kašelj. Mislim, da smo na pravi poti in da tisto najboljše šele prihaja."  

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

U4
12. 11. 2020 21.57
Najprej zamenjajte tega trenerja, kateri sploh ne ve kaj bi delal.
BETONSKI
12. 11. 2020 18.52
+3
LUŠNE SLOVENKE SE VSE POROČIJO S TISTIMI NA IĆ.
SlobodaNE
12. 11. 2020 19.38
Jules33
12. 11. 2020 16.00
+0
Se spomnim ko sem redno spremljal tekme Krimovk, še posebej pa Dejo : ) V 2020 je moja izjava seksitična in žaljiva, v normalnih časih je bil to kompliment. A je ona kriva če je atraktivna in luštna. Ali sem kriv jaz, ker imam dober okus??