Drugi športi

Rogličeve težave zaradi padca, a rdeča majica ostaja trdno v njegovi lasti

Toledo, 13. 09. 2019 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi 19. etapa dirke po Španiji se je končala z zmago ubežnika, med etapo pa je bilo kar nekaj napetosti. Tako se je 66 kilometrov pred ciljem v glavnini zgodil množični padec, v katerega je bil vpleten tudi Primož Roglič. Padec sta izkoristila Alejandro Valverde in Nairo Quintana, ki sta tedaj napadla, a sta čez nekaj kilometrov počakala na vrnitev Zasavca. Na koncu je etapno zmago slavil Remi Cavagna, Roglič pa je ohranil prednost v skupnem seštevku dirke.

Več videovsebin
  • Vrhunci 19. etape Vuelte
    01:27
    Vrhunci 19. etape Vuelte
  • Kolesarji tik pred ciljem 19. etape
    00:10
    Kolesarji tik pred ciljem 19. etape
  • Iz 24UR: Nešportna poteza tekmecev
    01:59
    Iz 24UR: Nešportna poteza tekmecev

Glede na napovedi bi morala biti 19. etapa Vuelte od Avile do Toleda vsaj za favorite zatišje pred zadnjim gorskim spopadom, ki je na sporedu v soboto, a zaradi množičnega padca je bilo tudi tokrat kar nekaj drame. Tako se je 66 kilometrov pred ciljem glavnina zaustavila, saj je bilo kar nekaj kolesarjev vpletenih v nesrečo, ki je peloton praktično razpolovila. Med tistimi, ki so zaostali, sta bila tudi Primož Roglič in Miguel Angel Lopez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To so izkoristili njuni najbližji zasledovalci, ki so takoj sprožili napad. Naprej sta se odpeljala Nairo Quintana in Alejandro Valverde, v upanju na vrnitev majice za najboljšega mladega kolesarja pa tudi Tadej Pogačar. Roglič je moral zaostanek, ki je takoj narasel na več kot minuto, loviti sam, saj je ostal brez moštvenih kolegov. Nekaj kilometrov po padcu pa so se strasti le umirile, saj so se ubežniki na čelu z izkušenim Valverdejem v slogu fair-playa odločili, da počakajo na rdečo majico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vendar še ni bilo konec dogajanja, 35 kilometrov do konca so za Rogliča znova nastopile težave, saj je glavnina razpadla zaradi vetra. V prvi skupini so se znašli Valverde, Lopez in Rafal Majka, medtem ko je vodilni v skupnem seštevku zaostal za nekaj sekund. Čez približno osem kilometrov pa se je Rogliču še drugič na etapi uspelo vrniti med najboljše. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Etapno zmago je slavil Remi Cavagna, ki je sam vozil zadnjih 25 kilometrov in zdržal prednost, čeprav so ga zasledovalci lovili. A ga niso ujeli, prvi zasledovalci so prišli v cilj pet sekund za zmagovalcem, Pogačar je bil osmi, Roglič deseti. V skupnem seštevku Vuelte ni spremembe, Roglič je  zadržal vodstvo in rdečo majico, ima dve minuti in 50 sekund prednosti pred Valverdejem, ki je na današnji etapi zasedel peto mesto, tretji je Quintana, ki ima še večji zaostanek, tri minute in 31 sekund.

Izidi 19. etape:
 1. Remi Cavagna (Fra/Deceuninck-QuickStep)                   3:43:34
 2. Sam Bennett (Irs/Bora-Hansgrohe)                          +  0:05
 3. Zdenek Štybar (Češ/Deceuninck-QuickStep)
 4. Philippe Gilbert (Bel/Deceuninck-QuickStep)
 5. Alejandro Valverde (Špa/Movistar)
 6. Tosh Van Der Sande (Bel/Lotto Soudal)
 7. Dylan Teuns (Bel/Bahrain-Merida)
 8. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates)
 9. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana Pro Team)
10. Primož Roglič (Slo/Team Jumbo-Visma)                 vsi isti čas
...
 96. Luka Pibernik (Slo/Bahrain-Merida)                       + 05:52
144. Domen Novak (Slo/Bahrain-Merida)                           15:26

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (110)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
14. 09. 2019 10.03
+6
Upam,da se Tony hitro pozdravi. Res škoda,da ga danes ne bo.
pojtrarara
14. 09. 2019 10.03
+7
lažnivi Movistar se dela lepega v neiskrenem opravičilu, da oni niso vedeli, kaj se dogaja, da je bila njihova taktika že ves čas od začetka etape ravno takrat napasti. A posnetki jih izdajajo, da so se odpeljali mimo padca, da so se jasno pogovarjali po radiih pred pospeševanjem in da so ustavili šele po tem, ko jim je to nekdo po radiu izrecno naročil - ta je bil direktor dirke. da so te njihove umazane poteze stalnica - kaže tudi zgodba iz Gira, ko je imel Primož težave s kolesom, spredaj so bili carapaz in njegovi ter nibali - , ko so izvedeli za primoževe težave, so napadli, to je že takrat govoril Sivakov. pa takrat seveda italijansko vodstvo dirke ni nič odreagiralo, vse za domače konkurente, še ovirali so takrat rogliča,da ni mogel čimhitreje nazaj in mu potem stisnili še kazen zaradi "lepljivega bidona". Tokrat je bilo vodstvo dirke pošteno. Upam,da tako Primož in ekipa kot tudi lopez niso porabili preveč moči in da nažgejo danes te lažnive hinavce nešportne, Pa tadejči naj pride danes do bele majice. Naj rata danes še to do konca, da je primož srečni zmagovalec in Tadejči v belem - če bi le bilo mogoče do čudeža,da bi sklatil Quintano na tretjem in da lopez sklati Valverdeja.... To bi bilo sanjsko. nesšprtnikov ne maram in ne privoščim jim dobrih rezultatov, do katerih bi želeli z podlo igro. Sem že imela pomisleke, zdaj po taktikah umazanih domačega movistarja, jih imam še bolj,da voda iz bazenčka na cesti skupinskega kronometra nekako ni bila slučaj.
abcdefgijklm
14. 09. 2019 09.57
+8
Primož vsa čast za tvoje živce.
Enmajstr
14. 09. 2019 09.45
+8
Upajmo samo, da ni dobil kakšnega resnega udarca in da še danes lahko pokaže predstavo, kakršno kaže že celo sezono. Danmo rogla, dajmo tadej in ostali naši, slovenija je ponosna na vas.
DuhSaSjekirom
14. 09. 2019 09.44
+6
Valverde in *. Fuj in fej. Dobro vedo da zgodovina pomni samo zmagovalce, ne glede na to kako so prišli do zmage.
Uporabnik458403
14. 09. 2019 09.08
+7
Poglejte si malo kateri kolesarji so ze doma zaradi padcev in pol iscite teorije zarot.....Kruijswijk, Uran, Aro, van Garderen, Kiryienka, T. Martin, Mezgec........22 kolesarjev je ze doma zaradi padcev
Zelo123
14. 09. 2019 08.54
+13
Na TV izgleda tako enostavno, zakaj tako, če bi lahko bolje, zakaj ni itd. Zame so tile pravi superjunaki, prevoziti vse te stotine kilometrov, dirkati, se vzpenjati, neverjetno, občudovanja vredno. Bravo naši.
Uporabnik458403
14. 09. 2019 08.49
+7
Ste ze dosadni z temi komentarji, ko drugega ne znate, ko pljuvati po nasprotnikih, celo ekipi Jumbo Vismi. Neprestano iscete neke teorije zarote in podobno....... KOLIKOKRAT JE BIL LOPEZ NA TLEH.....? Tega ne vidite. Koliko jih je ze odslo domov zaradi padcev in tega spet ne vidite.......... A vi eni res mislite, da je katera ekipa zmozna celotne 3 tedne vleci v glavnini...........
uporabnica1
14. 09. 2019 09.28
-2
Uporabnik543728
14. 09. 2019 08.46
+12
Movistar se je uradno ustavil zaradi tega, ker je direktor dirke dovolil, da se skupina s Primožem in Lopezom vozi v zaveterju avtomobilov in ni želel umakniti avtomobilov, kar je sicer standardna praksa po padcih, vendar Movistarju to očitno ni bilo po godu, celo njihov športni direktor jih je spodbujal k napadu in jih zagovarjal po dirki.
apodgra
14. 09. 2019 08.14
+12
Preveč pogosto , se to dogaja ravno Rogliču. Na vsaki način ga poskušajo onemogočiti . Moti me samo to, zakaj se mora voziti ravno v največji gneči in da ekipa Jumba ne poskrbi , da ga pripelje v ospredje , kjer so te možnosti minimalne . Danes bo šlo na polno in bomo videli, kako se bo odrezala ekipa Jumba ali pa se bo sam moral prilepiti na nevarne tekmece in jim slediti. Če bodo zdržali drugi, bo tudi Roglič jim lahko sledil. Prednost je velika in jo ne bi smel zapraviti . Videli ga bomo na odru za zmagovalce v Madridu. Srečno, srečno in še enkrat srečno.
uporabnica1
14. 09. 2019 09.29
+7
Včeraj je bila cela TJV na tleh, nekateri so celo salto naredili in so huje odnesli od Rogle, zato ne krititirajte Jumbo Visme. Pri TJV sta na nogah ostala samo dva, ona pa sra sla naprej in sta bila z Roglicem
pojtrarara
14. 09. 2019 10.14
+3
kakor sem jaz videla so vozili spredaj, tako,da ne vem zakaj jim to očitate za včerajšnji padec. Pač hudno nesrečno naključje, da se je padec zgodil ravno pred njimi na levi strani ceste - tudi astana je cela nabasala nanj. Movistar so bili nekoliko zadaj in so imeli srečo in so se lepo odpeljali samo mimo po desni strani. Mokra cesta in tisti nekoliko spust in velika glavnina in hitro kdo pade in ne moreš nič. Tukaj ni nič TJV za očitati.
pojtrarara
14. 09. 2019 10.26
+2
vapodgra - poglej posnetek padca na twitterju... uporabnik david guenel ima na svojem twitter računu objavljen posnetek padca od spredaj, ko se najprej pripeljejo motoristi organizatorja in potem prvi kolesarji glavnine - jasno se vidi,da je nekdo med temi prvimi padel nekje na sredini do levi strani ceste in takoj na tega je naletela celotna JV ekipa, ki so bili spredaj in bolj na tem delu. Movistar je bil zadaj očitno.
uporabnica1
14. 09. 2019 10.57
+2
Movistar se izgovarja, kao da niso videli padca, v posnetku se pa lepo vidi, kako so padec videli, ko so šli mimo
Portolonca
14. 09. 2019 07.27
+23
To ni več slučajnost. Gremo Rogla VUELTA je letos umazana.
Firnk
14. 09. 2019 07.17
+24
na vsak način mu hočejo preprečit zmmagoslavje. a roglič se ne da zdrži in zmagaj
gekados
13. 09. 2019 21.58
-15
Je pa res, rogla vozi prevec defenzivno, upam samo, da se mu izide, bodo pa morali vsi skupaj pri jumbo vismi prestudirati kako naprej, ugotoviti kje ga kiksajo, s takim nacinom ni sans, da zmaga tour, giro se mogoce, torej vso sreco roga jutri, drzim pesti, na zalost ne morem gledati, ker delam, ceprav bo po mojem misljenju jutri najbolj zanimiva etapa na letosnji vuelti med vsemi.
gekados
13. 09. 2019 21.58
-3
The Dude
14. 09. 2019 07.22
+1
apodgra
14. 09. 2019 08.20
+3
gekados Kdo od vodilnih klesarjev pa vozi ofenzivno. Vsi so v zavetrju svoje ekipa ali drugih ekip. Ne vem katero dirko ti gledaš ali pa spiš pred televizijo . Bolje da ne boš gledal dirke , ker tako in tako vidiš vse drugo ali si zamenjal nevede za drugega kolesarja .
gekados
14. 09. 2019 08.56
-1
Pises ravno o tem kar sam/a, pac vsake oci imajo svojega malarja, bojim se, da bo ravno danes zgubil red majico.
gekados
14. 09. 2019 09.08
+0
Ne bi rekel dude, vsi drugi napadajo, iscejo kako sekundo tu pa zopet drugje roglicu odscipniti, roglic pa defenzivno, danes se bo pokazalo kdo je imel prav, a imam filing, da bosta qintana in tudi valverde podivjala, lahko da tudi lopez. Se dobro, da smo pri koncu dirke, drugace bi lahko samo sanjali o mokri majici, ko je bil qintana dobesdo ze iz igre je vstal kot feniks in na eni etapi skoraj prepolovil zaostanek za roglo, kaj bi bilo sele vceraj, ce ga ne bi pocakali, tako, da prosim ne nabijat. Roglo ima samo to sreco, da je qintana precej nestabilen, nikoli ne ves, a bo etapo zmagal, naredil razliko, ali pa se bo komaj privlekel v cilj....
gekados
14. 09. 2019 09.10
+0
poper00
14. 09. 2019 10.15
-1
Gekados si v rdeči majci po pisanju neumnosti.
gekados
14. 09. 2019 10.59
+1
Bomo videli poper, se bolj in bolj se ponalja giro, Vas e se bolj strah kaj se bo zgodilo danes, kot mene.
gekados
14. 09. 2019 11.01
+1
Vse bolj in bolj se ponavlja giro, da bi izgubil majico vas je dosti bolj strah kot mene
pojtrarara
13. 09. 2019 21.25
+28
danes nisem bila pred tv,da bi spremljala celo etapo - pa vklopim ravno v trenutku, ko komentatorja komentirata trenutni virtualni vrstni red,da je valverde pridobil minuto do rogliča In potem poslušam naprej in vidim kaj se je zgodilo. Samo to bom rekla, ko sem zadnjič napisala komentar,da mi je Valverde nepošten bil že s komentiranjem dirkanja na sredini etapi, me je nekdo napadel, da kje pa da on je pošten in vse... danes se je pokazalo kaj in kako so v tej ekipi - domačini bi zmagali za vsako ceno, pa četudi so ostali sotekmovalci polomljeni. Pravilno,da jih je danes direktor dirke ustavil pa kako so se pritoževali vsi movistarjevci. Grdo res grdo. Se je že zadnjič po sredinih komentarjih videlo,da ne bodo izbirali sredstev,da bi prišli do zmage - in to je tisto kar je zamen nedopustno. Velik športnik je Primož. Poklon. Še jutri zvozi na polno in se ne daj in verjamem,da je letos zmaga tvoja!
Lock Down
13. 09. 2019 21.54
+29
Se mi pa dopade, da je karakter in se ne pusti sprovocirat. Nikoli še nisem slišal, da bi kritiziral druge kolesarje, čeprav bi si kdaj pa kdaj posamezni provokatorji, kot je bil Nibali na Giru in zdaj Valverde, tudi zaslužili, da jim napove nekaj krepkih.
Marjan Curic
13. 09. 2019 21.04
+31
komedija,da mora zmagat njihov,preveč naključih :)
Militos
13. 09. 2019 20.49
-8
Res je, malo preveč je na tleh.
Lock Down
13. 09. 2019 21.47
+21
Pismo, če pa je bil skupinski padec, na to pa res ne more vplivat. Saj ni padel sam od sebe, temveč zaradi drugih, kako tega eni ne razumete?
poserjemsenavas
13. 09. 2019 20.42
-14
ampak da roglič vedno pade je pa že višek
Ribežn
13. 09. 2019 21.23
+19
Ja, nalašč zgrmijo pred njim.. Ste pa res eni primitivni. Kaj ma to veze z njim. Vsak kolesar na dirki, sploh tri tedenski je lahko večkrat na tleh. Se pa vedno pobere in gre naprej. Enim tega ne uspe, če bi gledal po vaše. Go Rogla, GO..
Capo dei Capi - novi profil
13. 09. 2019 20.14
-77
Slovenci, še v tem "športu" vas vsi driblajo. Komedija. :)
Apostol1
13. 09. 2019 20.37
+71
Capo dei capi ........ Ker nisi Slovenec je še najbolje ,da greš nazaj v rodno deželo po domače U.P.M.
pojokov
13. 09. 2019 20.49
+12
asdfghjklč
13. 09. 2019 21.20
+13
Res nas vsi driblajo ja, ko pa je roglič prvi. :)
gekados
13. 09. 2019 19.49
+21
kot lišim, lepa gesta tekmecev.
gekados
13. 09. 2019 19.49
+7
gekados
13. 09. 2019 19.51
+22
kdorkoli je že naročil, da ga počakajo, vseeno, vzelo mu je dosti moči.
Uporabnik458403
13. 09. 2019 19.43
-38
Eni ste pa res pravi navijaci...... Pljuvali ste po Niballiju, sedaj pljuvate po prakticno celotni ekipi Movistar............. Se posevej veliko ste pljuvali po ekipi Jumbo Visma na Giru......... A NE ZNATE DRUGO KOT PLJUVATI.......
Lock Down
14. 09. 2019 08.11
+7
Preberi komentarje še na kakšnem tujem portalu, posebej izjavo Lopeza, da boš dobil malo boljšo sliko, kaj se je dogajalo, potem pa pametuj, kekec.
Uporabnik458403
14. 09. 2019 08.53
-2
Xtreme500..........provokacije nasprotnikov so del sporta, kjer tekmujejo eden ob drugemu......... A v nogometu ni provokacij......? Se bistveno vecje so......
Uporabnik458403
14. 09. 2019 09.47
-2
Xtreme........... Kar se tice Lopeza... On je pred dirko mislil, da bo dobil vuelto ali pa bo vsaj med 3...... Sedaj je 4 in se Pogacar ga ogroza zato je zelo nezadovoljen in zato taki njegovi komentari.... On je na 4 mestu in to zaradi Movistarja, ker so kot ekipa premocni za Astano, sam pa kaj dosti ne more proti njim.........
Lock Down
14. 09. 2019 11.54
Govorim o tvojih neupravičenih očitkih uporabnikom tega portala. Tuji komentatorji in mediji so bili vsi po vrsti kritični do zahrbtnega napada Movistarja na rdečo majico, v času ko je Primož padel v pelotonu, zato tudi zgražanje večine na tem portalu. Podobno je bilo z Nibalijem in italijanskimi mediji, ki so se odkrito lotili Rogliča na Giru, z namenom da ga dekoncentrirajo.