Nogomet

Diskoteka, steklenica vodke in Arturo Vidal: Čilencu 800.000 evrov kazni

München, 18. 10. 2018 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaš Barcelone Arturo Vidal bo moral plačati kar 800.000 evrov kazni zaradi pretepa, v katerega je bil vpleten pred dvema letoma, ko je še služboval pri münchenskem Bayernu. Osebo je udaril s steklenico vodke po glavi in mu povzročil težjo poškodbo.

Arturo Vidal

Sodišče v Münchnu je kazen naložilo tudi bratu Artura Vidala in tastu, in sicer 17.000 ter 35.000 evrov, saj sta bila prav tako udeležena v pretepu.

Vidal ni bil prisoten na sodišču, saj se trenutno nahaja v rodnem Čilu, njegovi zastopniki pa so pojasnili, da ima "službene obveznosti".

VIDAL

Čilenec se po prestopu v Barcelono (še) ni naigral, španski mediji so se že večkrat razpisali o vedno večjem nezadovoljstvu nogometaša nad potezami trenerja Ernesta Valverdeja, ki ga je že nekajkrat izrazil tudi na družbenih omrežjih.

'Nespoštovanje do soigralcev'
Nedavne izjave generalnega direktorja Barcelone Pepa Segure v dnevniku Sport so zgolj še prilile olje na ogenj.

"Vidalova situacija je zelo jasna. Kot prvo je s svojimi izjavami pokazal, da si zelo želi igrati in služiti FC Barceloni, da si želi prispevati k boju za vse lovorike, tako kot je dejal na predstavitvi," je povedal Segura.

"Negativna plat tega pa je, da ni tako pazljiv, kot bi moral biti profesionalec do trenerja in svojih soigralcev. V tako velikem klubu, kakršen je Barça, s tako velikimi profesionalci, ki zanjo igrajo, se mora Vidal zavedati, da je storil napako, da je pokazal nespoštovanje do soigralcev in prepričan sem, da bo napako popravil."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žogica
19. 10. 2018 07.37
+2
Malo mi čudno, da ga je Barcelona sloh pripeljala v svoje vrste. Malo izstopa.
kapljač1
18. 10. 2018 17.45
+2
Čilenci so kot kosovarji, to se prostih rok ne upa tepst. Vedno morajo imeti nekaj v rokah, če že ne noža pa steklenice. Predvsem pa jih mora v pretepu biti več. To je znak krvoločnosti , predvsem pomanjkanja samozavesti .
Hellsrael
18. 10. 2018 14.45
+2
Po koncu kariere..ali pa ze med njo ...clan narkos kartela definitivno