Drugi športi

Španci o šovu Pogačarja in Rogliča: Ta Slovenca sta Nezemljana

Bilbao, 07. 04. 2021 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dvojna slovenska zmaga v tretji etapi kolesarske dirke po Baskiji je vnovič poskrbela za celo kopico odzivov med kolesarskimi navdušenci doma in po svetu. Nič drugače ni bilo v Španiji, kjer si manejo roke, saj bo zvezdniški obračun za končno zmago po pričakovanjih napet do samega konca.

Tadej Pogačar (na fotografiji v sredini) med nastopom na letošnji dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.
Tadej Pogačar (na fotografiji v sredini) med nastopom na letošnji dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. FOTO: AP

Dnevnik MARCA je na svoji spletni strani zapisal, da je Tadej Pogačar z zmago v tretji etapi "prilil olje na ogenj", Mikel Landa pa da ni mogel držati koraka s "slovenskima Nezemljanoma".

"Na baskovski dirki ne mine dan brez razburjenj," so dodali o 167,7-kilometrski preizkušnji od Amurria do končnega vzpona na Ermualde. Pogačar je bil s Primožem Rogličem premočan za vse tekmece, na koncu pa v cilj prišel tik pred rojakom, ki se mu je v skupnem seštevku približal na 20 sekund. Tretji je Brandon McNulty, ki je bil v sredo od najboljših počasnejši za 18 sekund, skupno pa zaostaja za pol minute.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Landa najboljši med smrtniki'
"Ostalo je še 10 kilometrov do konca in razplet ni bil niti malo gotov. Landa, najboljši med smrtniki, je poskušal odpreti plin na spustu, kjer je preizkušal živce tekmecev. (Michael) Woods je na tem spustu padel in delo ekipe Israel, ki je bilo ves dan veličastno, je bilo zaman," je zapisala MARCA in dodala: "Nekaj manj kot dva kilometra pred koncem sta se Roglič in Pogačar prebila naprej. (Richard) Carapaz je poskušal izkoristiti njuno previdnost s samostojnim pobegom, a mu nista dovolila. Nato je krenil Landa, v nizki preži, kot je všeč njegovim navijačem, a ni imel sreče. (Alejandro) Valverde (5. v skupnem seštevku), ki je bil z najboljšimi, je hitro spoznal, da v zaključku ne bo mogel sodelovati v slovenskem dvoboju. Pogačar je dvignil roki pred svojim rojakom, ki ostaja vodilni."

AS: Spektakularen spopad
Drugi madridski športni dnevnik, AS, je opozoril, da se dvoboji med Pogačarjem in Rogličem z lanskega Toura nadaljujejo.

"Slovenska moč. Spektakularen spopad, ki se je prenesel na baskovske ceste. Zmagovalec Grand Boucla je kot termit, ki se nikoli ne zadovolji," so zapisali o Pogačarju, ki korak za korakom znižuje zaostanek v skupnem seštevku, njegovo zmago pa so označili za "avtoritativno".  

"Prvi in drugi. Težko ju bo kdo vrgel iz tira do konca," je dodal AS.

'Na srečo imamo v ekipi veliko Baskov'
Pogačar je po prihodu v cilj dejal, da je bila to "super pomembna" zmaga, a poudaril, da je razlika ob le treh etapah do konca dirke še "precej velika". 

"Tudi ostali imajo dobre noge in te bodo pomembne do konca dirke, paziti moramo na vse. A to je bila super pomembna zmaga in bomo videli, kaj se bo zgodilo v naslednjih treh dneh," je dejal Pogačar. "Razlika med mano in Primožem se zdaj počasi manjša, čeprav je še vedno precej velika za tri etape. Preprosto moral se bom še naprej boriti."

Zmagovalec lanskega Toura je tudi razkril, da je bil pri njegovi sredini zmagi ključen tudi jutranji ogled trase oziroma informacije številnih Baskov v ekipi UAE Team Emirates. Dirrektor ekipe je seveda ravno tako Bask Joxean Fernandez Matxin, ki je v cilju proslavljal skupaj s slovenskim asom.

"Na srečo imamo v ekipi veliko Baskov in zjutraj smo si šli pogledat cilj. Če ne bi poznal cilja, potem ne bi zmagal," je še povedal Pogačar. "Etapa je bila zelo živčna, samo malce je bila sproščena čisto na začetku, a ko so enkrat začeli bežati, je postalo zelo stresno. Cilj je bil tudi res zelo eksploziven, čeprav sem bil zelo zadovoljen s svojim dirkanjem in zdaj lahko se lahko veselim naslednjih nekaj dni."

V četrtek bo na sporedu nova razgibana etapa od Vitorie do Hondarribie (189,2 km). V zadnjem delu etape kolesarje čakata dva vzpona, drugi na Erlaitz pa bo pred zadnjimi 23 kilometri resna preizkušnja tudi za slovenska asa (4,1 km/10,4-odstotni naklon).

Prihod slovenskih junakov v cilj:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (100)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MMIRKO
08. 04. 2021 10.42
-1
ČESTITARE gremo Slovenci !"!!
pepi bolcev
08. 04. 2021 10.26
+2
Sem bral vceraj motorist in vidim, da si koncno dojel za kako zoprno in tecno b@bo gre.
pojtrarara
08. 04. 2021 10.31
-2
tvoji komentarji non stop zaganjanja vame dokazujejo kdo je tecen.
pepi bolcev
08. 04. 2021 10.57
+2
lojtra. Ti se ves cas zaganjas v vse. Ti nisi sposobna enega normalnega komentarja. Ves cas nekaj poucujes in pametujes. Pa nimas nobenega pojma o kolesarstvu ali kateremkoli sportu. Tipicna kavc princeska, brez morale in etike.
pepi bolcev
08. 04. 2021 10.25
+2
Tecna lojtra in njeno sportno navijanje. Fuj in fej!
pojtrarara
08. 04. 2021 10.30
-2
ti bos sodil koga poglej kako si ani privoscil da ji odvzamejo zasluzeno drugo mesto... jaz samo pisem kar sem res slisala... pogi na tt posnerku sam govori o tem kaksna je bila kljucna taktika, tak da ne vem zakaj za medije spet napleta o nastudurani trasi, saj si ne pogleda edini trase... to zdej tak izgleda kot da ostali iz ekip na pamet vozijo in ne vedo kaksna bo trasa, pa vemo, da to ni res.
pepi bolcev
08. 04. 2021 10.53
+2
lojtra to seveda ni res. Ani in vse ostalim sportnikim privoscim dobre rezultate. Navijam za njih. Itd. Ti pa si neko nesportno derisce, ki nimas pojma kaj je to sportni duh itd. Ti si se po tem, ko je nasa reprezentanca ze priznala dotik, se kar trdila da dotika ni bilo in zmerjala mene in ostale, ki smo trdili, da je dotik bil. Zanimivo, da v izjavah Ane pa ne najdes neprestanega izgovarjanja na vse in vsakogar. Zanimivo, da te pri Ani ne moti, da samo o sebi govori, ter da Eve nikoli ne pohvali ali ji javno cestita. Pa sta v isti ekipi. Tecna zakompleksana oseba si, ki skozi navijanje pro sporti zdravi svoje komplekse, namesto da bi uzivala v sportu in navijanju.
pojtrarara
08. 04. 2021 11.05
-2
tvoji komentarji povedo kako ji nisi privoscil drugega mesta in si govoril, da je jriva za padec in da je orav da ji ga odvzamejo... pa ni bilo prav... tako da raje utihni in sebe glej... mene pa ne komentiraj vec... ce sem ti tecna ok, in najhujse na celem svetu, v redu me ne gane kaj si ti mislis o meni, pusti me na miru in se ukvarjaj s tistimi, ki so to cool... tukaj konentiramo sport ne pa mene... ocitno SAMO tebi to ni jasno. ZDEJ PA AD ACTA
pepi bolcev
08. 04. 2021 14.48
+2
lojtra. To seveda ni res. Zakaj spet lazes. Najdi prosim komentar kjer ji jaz nisem priviscil drugega mesta. Ni mi pa vsec njeno sprenevedanje in napadi na fis. Itd. Se danes trdim, da je bila opraviceno kaznovana. To, da isce probleme ves cas izven sebe pa se bo se pokazalo. Brez skrbi. Vsekakor te bom se komentiral. Ker ti ne komentiras sporta ampak izzivljas svoje travme.
Build NEK2
08. 04. 2021 10.14
+2
Končno ena tema, ki združi ljudstvo. Zadnje cajte smo vsi ločeni na levo in desno.
MMIRKO
08. 04. 2021 10.41
+1
Ločeni ste tisti kateri vas je politika oprala . Žal in sreča da še ni prepozno za nekatere. Upam da spregledate da so vsi na vrhu isto gov..n o
pojtrarara
08. 04. 2021 10.04
+0
Meni pa je v oci padlo kako je Primož spet spprtno cestital Pogiju za zmago....v ponedeljek nikjer nisem zaskedila Pogijeve izjave s cestitko Primožu
Šac81
08. 04. 2021 09.34
+2
In potem en 24 urni nesposobni analitik Maksuti pljuva po Rogliču.
Apostol1
08. 04. 2021 09.30
+6
Kapo dol pred obema in še dolgo naj traja ta zgodba.
Uporabnik1576861
08. 04. 2021 10.42
+2
delomrznež
08. 04. 2021 09.24
-1
Je Pogi lepo povedal, da ce ne bi poznal cilja bi se zahebal..... Pomeni, da ima Rogla popolnoma nesposobnega DS, ki bi moral poznati v saj zakljucek, da bi Rogla prisel prvi v spust..
Josip_L
08. 04. 2021 09.28
-1
Rogla je to etapo že zmagal, koliko se spomnim. Torej je poznal prihod v cilj.
pojtrarara
08. 04. 2021 09.57
+0
eh jaz tud tem besedam pogija ne verjamem, stalno ko zmaga govori neki o tem kako je vse dobro prestudiral... jaz mislim da je zmsgal zato, ker je primoz napadel prvi in se mu je vozil v zaveterju in tam v sprintu kjer se je cesta malo dol spustila je bil zato lahko hitrejsi, malo je mel srece, da je slo tisto malo navzdol in ga je iz zaveterja lahko prehitel.... tidi samega pogija sem na enem twiter posnetku slišala govorit o tem s clanom ekipe... torej bistvo je bilo ne napast, da napade primoz in se mu potem vozi v zaveterju.... sam je to govoril ko je bil po tekmi na biciklu... tako da za medije ne vem kaj brezveze neki bluzi o nastudirani cesti.
pojtrarara
08. 04. 2021 10.01
-2
josip ne vem ce je bil to ta cilj tudi... tagotovo pa je cilj 6 zadnje etape primoz ze prevozil lani, ko je zmagal prvo etapo Vuelte... tisti oa je isti vzpon... za tega vceraj ne vem ce so fa kdaj ze vozili... pa tudi ni bilo kljucno poznavanje ceste za pogijevo zmago... kljucno je bilo to, da se je Primožu vozil v zaveterju in je zato zmagal in to tudi je sam povedal po dirki v pogovoru s clanom ekipe na razrgrevanju na biciklu, tako da ne vem kaj za novinarje nekaj bluzi drugace.
pepi bolcev
08. 04. 2021 10.28
+1
Lojtra. Ha ha ha ha. Vceraj si cisto drugace govorila. Ha ha ha. Jao jao. Neverjetno kako si ti zatezena in nesportna. Si se vprasala, ce morda ti Primozu nesreco prinasas?
pojtrarara
08. 04. 2021 10.36
-2
spet si nekaj namisljujes in se tecno zaganjas vame, jaz tebe pustim pri miru, ti pa se non stop vtikujes vame. ce ti grem na zivce ok, me pač pusti na miru... to normalni naredijo, ce jim gre kdo na zivce... ti ps non stop tecnaris se vzigas in vtikujes vame... me ne preneses , ok, spostujem to nic ti nocem, mi niti ni mar, ker smo itak neznanci v virtuali ampak, daj ce me niti tune preneses, potem bi blo logicno, da mi das mir in me pustis na miru in se ne zaganjas vame.
CIGU MIGU
08. 04. 2021 09.19
+4
pogi in rogi,kolesarja iz risank,ki jih težko primerjaš v realnem svetu
snupy1
08. 04. 2021 09.01
-1
Roglič bi počasi lahko nehal popuščati Pogačarju in mu prepuščati zmage. Tudi "šlepanje" Pogačarja s strani Rogliča.
Josip_L
08. 04. 2021 09.30
-3
Veš kdaj se prepušča zmage? Tedaj, ko je nekdo očnejši.
hotchilipoper
08. 04. 2021 08.26
+3
Ta dva dobesedno tekmujeta sama s sabo,ostalih kot da ni hahaha,res sta iz drugega sveta
apodgra
08. 04. 2021 08.16
+3
Če bi bil zaključek klanca nekoliko bolj strm , bi Roglič po mojem imel veliko več možnosti za zmago. Po mojem je nekoliko prehitro skočil v pobeg. Pustit bi moral pobud Pogačarju in se iz ozadja pripravljati na naskok. Tudi tako je lahko zadovoljen in če se v tem temu nadaljuje ,bo na koncu lahko zadovoljen .
delomrznež
08. 04. 2021 09.25
+0
Ja, samo bi moral DS Jumbo Roglica opozorit kak je zakljucek, da ne sme priti 2 v spust...
Kozorog123
07. 04. 2021 21.56
+10
Lahko rečem, da samo čelado dol za Roglo in Pogija...
SenecaLucius
07. 04. 2021 21.54
+13
Ukraden najbolj realen komentar o zaključku etape: Da poskusimo razčistiti. 650 metrov do cilja je Primož naredil svoj bom rekel že kar pričakovani napad. Moramo se zavedati da je 650 metrov dolga razdalja za šprint, še posebej če ni čisto raven. Za njim se zaženeta le Pogačar in Valverde, ki zelo hitro odvije stran saj ga zmanjka. Primož se usede, pogleda nazaj, opazi Tadeja in gre še enkrat v stoje da se ga končno otrese. Na zadnjo špičko Tadej najprej hoče mimo po desni a ker Primož "zapre" tisto stran ceste gre Tadej mimo po levi. Na spustu nato Tadej z težjim prenosom krene mimo Primoža in pritisne kakor gre. Sklepam da je Primoža od prejšnjega skoka malo speklo v nogah in ni mogel mimo. Moramo vedeti da je Primož začel šprint in bil posledično dlje časa na vetru. Po navadi se mu ne zgodi na nekdo preživi njegov napad zato je morda danes izgledal drugačen kot na Nici kjer je bil v takih zaključkih neuničljiv. Sezona bo še zelo zanimiva :)
VAREN
07. 04. 2021 20.59
-14
Tudi Armstrong je bil nezemljan. Ta dva mu dobro sledita.
Michael Jordan
07. 04. 2021 21.01
+8
Glede na izjave tud ti ne zgledaš najbolj "čedn"!!
VAREN
07. 04. 2021 21.06
-5
Glede na tvoj nik imaš zelo slabo samopodobo. Sicer me pa tvoje blebetanje ne zanima.
Michael Jordan
07. 04. 2021 21.13
-3
Tudi vseh nas tvoje ne, pa glih tak še vedno serješ tu gor!!
VAREN
07. 04. 2021 21.15
-4
CIGU MIGU
08. 04. 2021 09.25
+3
nevaren,ti sovražiš samega sebe in taki ne sodijo na ta inteligentni del sveta
Apostol1
08. 04. 2021 09.29
+3
VAREN........Namigovanje z Armstrongom na doping brez dokaza je obrekovanje , zato je tale tvoj komentar še eden , ki je tipično imenovan brezmožganski in zato daj pojdi na kakšen pregled , ti bo samo morda koristilo, čeprav smo tule na 24 ur glede tega , da bo od tega kakšna korist zelo v dvomih.
Michael Jordan
07. 04. 2021 20.56
-2
Ne vem zakaj mu je Rogla na koncu pustil zmago, sploh zaradi bonifikacij! Niti se ne trudil na koncu!
Kozorog123
07. 04. 2021 21.55
+3
Roglo poznam od njegovih prvih kolesarskih kilometrov... Je kot pravijo za Kolpo "ljudina"... Želi vsako dirko zmagati, ampak ne bo šel niti na nož... Še posebej dober je pa do prijateljev... In me ne čudi, da se ni na polno boril do cilja... Vsekakor pa zmago ni "prepustil".
Josip_L
08. 04. 2021 09.33
+0
Ko je videl, da je Tadej močnejši je edino pametno, da mu "prepusti" zmago, ker bi tudi, če bi šel na polno bil rezultat enak.
VAREN
07. 04. 2021 20.26
-14
Že v tem športu se dogovarjajo kdo bo zmagal. Poden od podna.
puspan
07. 04. 2021 21.54
+6
Varen, se nikakor ne morem strinjati s teboj. Kolesarstvo ni fuzbal.
TistoPravo
07. 04. 2021 20.17
+5
V kolesarstvu smo priča prizorom...kot so bli šumijevi časi v formuli...never ever again. Z slovensko zastavo in himno, bravo
Urbekistan
07. 04. 2021 20.12
+12
Državno prvenstvo.
bik123
07. 04. 2021 20.06
-17
javite mi ko bo rogla pred zadnjo etapo pogrnil oz. zaostal na kronometru pol ure...
Michael Jordan
07. 04. 2021 20.57
+8
Kronometer je že bil in ga je zmagal...tak za take neuke kot si sam, ki se nekaj oglaša, zraven pa nima pojma o pojmu!!