Drugi športi

Dobovec v napetem finalu do pokalne lovorike

Podčetrtek, 08. 05. 2021 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Dobovca, ki so se v tej sezoni uvrstili v končnico laskave Lige prvakov in izpadli proti kasnejšemu zmagovalcu Barceloni, so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia v futsalu. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0. Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti.

Kristjan Čujec
Kristjan Čujec FOTO: Drago Perko/futsal.si

Prvi polčas ni dal golov, je pa ponudil številne priložnosti. Igralci Dobovca so imeli terensko premoč, niso je materializirali. Litija je grozila redkeje, a takrat konkretno. 

S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu. Rekorder z devetimi lovorikami je Litija, po trikrat pa sta bila prvaka Oplast Kobarid in Puntar. Pred finalom sta bili podeljeni nagradi najboljšima posameznikoma sezone. Zlati žogi sta prejela Kristjan Čujec (Dobovec) in Vanja Tanšek (Celje).

Prvič je po prodoru po desni strani pomeril Teo Turk, na drugi strani je v 3. minuti z enako mero vrnil Jonhn Lennon. Vmes sta trenerja že opravila prve menjave, trener Dobovca je v igro poslal hrvaški dvojec Luka Perić-Tihomir Novak, trener Litije Senudin Džafić je trojki na parketu dodal takisto Hrvata Josipa Jurića. Prav Perić je v 5. minuti izvrstno meril z obrata, a je bil Igor Bratić na mesto, poizkusil je tudi Vedran Matošević, v deveti še Kristjan Čujec. V 10. minuti je dobro streljal Rok Mordej, a nekoliko prek gola Litije. V 13. minuti prva prva prilika Litije: Matej Fideršek se je otresel Matoševića, prebil po desni strani, golman Damir Puškar je žogo odbil. V 15. minuti so bili igralci Dobovca korak do vodstva: Matošević se je znašel sam pred Bratićem, a je slabše zadel žogo in z lobom prek golmana Litije ni bilo nič. Do konca polčasa beležimo še nevaren strel Jurića in poizkus Arnona. Rok Mordej je po sredi udaril v 19. minuti, Bratić je odbil, tja do nog Lennona, ki je stekel sam v protinapad, a je Puškar močan strel uspel odbiti.

Damir Puškar
Damir Puškar FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju tekme je, kot piše na uradni spletni strani NZS, Dobovec ohranil terensko pobudo, Litija pa še naprej dobro branila. V 25. minuti pa so Litijani nevarno zapretili. Fideršek je bil prehiter za vse na levi strani Dobovca, po podaji proti Juriću pa se je protinapad ustavil. V 29. minuti vnovič dober strel Fiderška. V 34. minuti pa se je prvič zatresla mreža. Litija je na svoji obrambni tretjini začela graditi napad, ob tem pa je Arnonu za hipec popustila zbranost, žogo je prestregel Čujec, akcijo je spremlja Turk, ki je prehitel svojega čuvaja in s plasiranim strelom pospravil žogo v litijsko mrežo, v mrežo kluba, kjer je sam igral pred selitvijo v Dobovec. Trener Litije Džafić je segel po minuti odmora, po kateri je na teren poslal igralca več, v vlogi vratarja igralca pa Josip Jurić. V 36. in 37. minuti so Litijani z akcijo prišli do neoviranega strela, prvič je meril Šturm, v drugo Lennon. Nekaj sekund pred koncem tekme je Fideršek še stresel okvir gola, rezultat se ni menjal. Dobovec je začel s slavjem. "Pričakoval sem težko tekmo. Litija se je pokazala v boljši luči, kot smo pričakovali. A smo prednjačili na terenu, bili smo boljši, imeli smo več priložnosti, na koncu smo zasluženo zmagali," je za spletno stran NZS dejal kapetan Dobovca Rok Mordej. "Držali smo se dogovora, ki smo ga imeli. V tekmo smo šli pogumno, dobro smo igrali v obrambi. Dobovec pa je ekipa, ki zna izkoristiti tako napako, kot smo jo naredili," pa je povedal kapetan Litije Igor Bratić.

Izid, finale pokala:
Litija – Dobovec 0:1 (0:0)
Turk 34.

Naslov državnih prvakinj se je vrnil v Celje
Ekipa ŽNK Celje je novi državni prvak Ženske futsal lige. V četrti tekmi finala so varovanke trenerja Draga Adamiča s 4:2 slavile zmago v Spodnjem Dupleku. To je bila tretja zmaga Celjank v tej finalni seriji in prvi naslov po letu 2015. Celjanke so pri treh naslovih, toliko jih imajo tudi igralke KMN Slovenske gorice, enega pa Beltinčanke.

Izid, finale ženske futsal lige, 4. tekma:
KMN Slovenske gorice – ŽNK Celje 2:4 (1:3)
Krajnc 20., Ulbin 28.; Mavhar 4.,19., Žižek 5./ag, Kos 40.
 

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
08. 05. 2021 21.39
Kej to da ŽNK Celje je državni prvak v futsalu pa ni pomembno?