Drugi športi

'Dokazale smo, da lahko igramo s čisto vsako ekipo'

Ljubljana, 14. 11. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.F., Ž.K.
Komentarji
1

Slovenske rokometašice so po izvrstni predstavi proti Hrvaticam imele na voljo tri dni za počitek in pripravo. V nadaljevanju glavnega dela tekmovanja v Ljubljani jih čakata še dve zahtevni tekmi: drevi se bodo pomerile s favoriziranimi Norvežankami, dva dni kasneje pa jih čaka še obračun z Madžarkami. Po besedah Barbare Lazović so rokometašice na prihajajoče izzive pripravljene.

Več videovsebin
  • Valentina Klemenčič pred tekmo z Norveško
    02:11
    Valentina Klemenčič pred tekmo z Norveško
  • Tija Gomilar Zuckero
    03:31
    Tija Gomilar Zuckero

 

"Tekma z Norveško je za biti ali ne biti, dobro se pripravljamo nanje. Moramo zadržati svojo atmosfero, to je, mislim, da glavni recept, da igramo še naprej to našo močno obrambo, da ostanemo povezane in da pokažemo predvsem to svojo energijo. Dokazale smo, da lahko igramo s čisto vsako ekipo," nam je pred tekmo zaupala dolgoletna reprezentantka Barbara Lazović.

Norvežanke, ki so prava svetovna velesila v ženskem rokometu in se lahko pohvalijo z dvema naslovoma olimpijskih prvakinj (2008, 2012), štirimi naslovi svetovnih prvakinj (1999, 2011, 2015, 2021) in kar osmimi naslovi evropskih prvakinj (1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014, 2016 in 2020), bodo v obračunu s Slovenkami nesporne favoritinje.  Varovanke Thorirja Hergeirssona so tudi na tem turnirju prepričljivo zmagale prav vse dosedanje tekme in bodo želele nadaljevati pohod na deveto evropsko zvezdico. 

A Lazovićeva, ki se je letos po osmih letih vrnila v ljubljanski Krim Mercator, vseeno poudarja, da lahko slovenska ekipa konkurira čisto vsem: "Verjamemo, da lahko igramo z njimi. V tekmo gremo pozitivno in dale bomo vse od sebe. Krasi nas ta kolektivni duh, pomagamo si med sabo, tudi ko katera pade v obrambi, naredi kakšno tehnično napako, gremo naprej, ne razmišljamo o napakah, ampak razmišljamo pozitivno in res mislim, da smo dokazale, da lahko igramo z vsakim."

Dekleta so se zadnjič merile v četrtek s Hrvaško, tako da so imele na voljo tri dni časa za počitek in pripravo. "Prav nam je prišlo, da smo imele nekaj dni odmora in da smo lahko napolnile baterije. Pripravljamo se vsakodnevno in mislim, da bomo do jutri fizično, psihično in taktično pripravljene," je o zadnjih treh dneh zaupala desna zunanja igralka, ki si sobo deli z Elizabeth Omoregie, ki nam je prav tako namenila nekaj dragocenih minut.

A kot pravi Lazovićeva, trenutno nimata veliko časa za razpravljanje o temah, ki niso povezane z rokometom: "Elizabeth je moja prijateljica, dolgo let sva igrali skupaj v Romuniji, seveda se ne pogovarjava samo o rokometu, ampak trenutno je fokus res samo na prvenstvu in na naslednji tekmi z Norveško." Osredotočenost na turnir je  34-letnica še posebej poudarila: "Seveda se znamo tudi sprostiti, ampak kot sem dejala, sedaj smo res sfokusirane samo na prvenstvo."

Barbara Lazović na tekmi proti Hrvaški
Barbara Lazović na tekmi proti Hrvaški FOTO: Luka Kotnik

Potek drugega dela turnirja

V drugi del tekmovanja so se uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vseh štirih skupin, križali pa sta se skupini A in B , ki sedaj tvorita skupino I, ter C in D, ki tvorita skupino II. Glavni del tekmovanja poteka v ljubljanski dvorani Stožice, kjer nastopajo reprezentance iz skupine A in B, ter skopski dvorani Boris Trajkovski, kjer tekmujejo izbrane vrste iz skupin C in D. Prvi dve mesti iz skupin I in II vodita neposredno v polfinale, tretje mesto pa v tekmo za peto mesto. Obe polfinalni tekmi ter tekme za peto, tretje in prvo mesto bodo med 18. in 20. novembrom potekale v Ljubljani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
14. 11. 2022 09.32
Težka bo vendar se splača poskusiti