Drugi športi

Đoković bo igral za Srbijo, Nadala pa ne bo v ekipi Španije

Beograd/Madrid, 15. 08. 2022 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teniški zvezdnik Novak Đoković je potrdil igranje za srbsko reprezentanco v septembrskem skupinskem delu Davisovega pokala, medtem ko je Rafael Nadal odpovedal nastop za Španijo, poročajo tuje tiskovne agencije, med njimi srbski Tanjug in francoska AFP.

Rafael Nadal in Novak Đoković
Rafael Nadal in Novak Đoković FOTO: AP

Srbski kapetan Viktor Troicki je danes objavil spisek igralcev za nastope v skupini B, med njimi pa je tudi Novak Đoković. Zmagovalec letošnjega Wimbledona, skupno pa 21 turnirjev za grand slam sicer zaradi pravil v zvezi z novim koronavirusom v ZDA še naprej čaka na dovoljenje za nastop na zadnjem turnirju velike četverice v New Yorku. Ta se bo začel 29. avgusta. V srbski reprezentanci bodo poleg 35-letnega Beograjčana igrali še Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere in Dušan Lajović. V prvem delu tekmovanja jih v Valencii v skupini B čakajo nastopi proti Kanadi, Južni Koreji in Španiji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V izbrani vrsti slednje ne bo Rafaela Nadala, ki se ta teden po poškodbi trebušne mišice vrača na igrišča na mastersu v Cincinnatiju. Zmagovalec 22 turnirjev velike četverice bo mesto prepustil ostalim in se osredotočil zgolj na nastop na OP ZDA. V španski ekipi bo prvi zvezdnik mladi Carlos Alcaraz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nastop v Hamburgu v skupini C je že pred časom potrdil Nemec Alexander Zverev, danes pa je še uradno pristal na spisku kapetana selektorja Michaela Kohlmanna.

Letošnja izdaja tekmovanja bo razdeljena na dva dela. Prvi s po štirimi ekipami v vsaki skupini bo med 13. in 18. septembrom. V Bologni bodo v skupini A igrale reprezentance Hrvaške, Italije, Argentine in Švedske, v Hamburgu bodo poleg Nemčije dejavne še Francija, Belgija in Avstralija, v Glasgowu pa v okviru skupine D še ZDA, Velika Britanija, Kazahstan in Nizozemska.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaključni del, na katerega se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, bo potekal na izpadanje, na sporedu pa bo v Malagi med 22. in 27. novembrom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenka62
15. 08. 2022 21.38
Bravo nole.!!
ZIPPO
15. 08. 2022 21.17
+2
Ne bomo pogrešali Nadala,je svoje povedal v Avstraliji.
Kiki Kris
15. 08. 2022 21.15
+3
tip se je cepil in zdaj nosi posledice
Nimasmisla
15. 08. 2022 18.35
-7
To je Novaku še ostalo če hoče še malo igrati
Mariborrrrrrrrr
15. 08. 2022 19.30
+6
OlalaKokoĐambo
15. 08. 2022 17.51
+8
Se leto , dve in trio adijo nebo vec igral..zato uzivajmu ob vsakem njihovem igranju...Srecno obema