Drugi športi

Đoković gladko v polfinale Pariza, Medvedjev končal Gastonovo pravljico

Pariz, 05. 11. 2021 21.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
3

Srbski teniški igralec Novak Đoković je v četrtfinalu ATP mastersa v Parizu upravičil vlogo favorita in z 2:0 v nizih izločil nepostavljenega Američana Taylorja Fritza (6:4, 6:3). Drugi nosilec turnirja, Danil Medvedjev, pa je razžalostil domače gledalce, saj je zaključil pravljico Huga Gastona (7:6, 6:4).

Vsega 74 minut je potreboval Novak Đoković za zmago nad ameriškim predstavnikom Taylorjem Fritzem. Prvi igralec sveta, ki se je na turnejo vrnil po bolečem porazu na US Opnu proti Danilu Medvedjevu, je bil s predstavo v četrtfinalu zadovoljen. 24-letni Fritz se je predvsem v prvem nizu izkazal za žilavega nasprotnika, kar dvakrat je odvzel servis Noletu, toda ob serviranju v deseti igri se mu je zatresla roka, Đoković je izkoristil drugo set žogico in se veselil osvojenega prvega niza. Drugega je nato začel slabo, Američan se je nemudoma dokopal do 'breaka', toda Srb mu je hitro vrnil milo za drago in izenačil na 1:1. Ključni odvzem servisa se je zgodil v šesti igri, ko je Đoković izkoristil drugo 'break' žogico za odvzem servisa in povedel s 4:2. 

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

Za Đokovića je bila sicer to šele druga tekma po finalu US Opna, saj je Gaël Monfils dvoboj osmine finala zaradi poškodbe predal še pred pričetkom. "Dva meseca sem bil odsoten s turneje. Zadnji tekmovalni obračun je bil finale US Opna, ostali fantje so pred Parizom odigrali vsaj en turnir ali celo dva. Vedel sem, da moram začeti dobro in intenzivno in da moram precej trenirati," je po tekmi razlagal Đoković, prvi igralec sveta. Ta se bo v polfinalu srečal s Poljakom Hubertom Hurkaczem, ki je v četrtfinalu ugnal Avstralca Jamesa Duckwortha.

Statistika dvoboja Đoković – Fritz
Statistika dvoboja Đoković – Fritz FOTO: Sofascore.com

Drugi nosilec turnirja in zmagovalec zadnjega grand slama, Danil Medvedjev, je vroč tudi v Parizu. To je dokazal z novo zmago, ko je v dveh (sicer tesnih) nizih ugnal domačega ljubljenca Huga Gastona. Ta je imel v Parizu sanjski turnir, prebil se je med osem najboljših, na zadnji tekmi s Carlosom Alcarazom pa mu je uspel redko viden preobrat, ko je v drugem nizu s sedmimi zaporednimi osvojenimi igrami nadoknadil zaostanek z 0:5. Tokrat je bil ruski predstavnik, ki že vrsto let živi v Franciji oz. Monaku, preprosto premočen v ključnih trenutkih dvoboja. V prvem nizu je Gaston celo serviral za osvojitev niza, vodil s 40:0, a se je Medvedjev čudežno vrnil in izenačil na 5:5. Odločila je podaljšana igra, v kateri je Rus slavil z 9:7.

V drugem nizu je Medvedjev proti 103. igralcu sveta povedel že s 4:0, toda žilavi Gaston se ni predal in uspelo mu je znižati na 3:4, nato pa Medvedjev ni več izpustil začetnega udarca iz rok in se po uri in 45 minutah veselil napredovanja v polfinale. Tam se bo udaril z Nemcem ruskih korenin Alexandrom Zverevom. Ta je v četrtfinalu v dveh nizih izločil norveškega predstavnika Casperja Ruuda.   

ATP Pariz, četrtfinale: 
Novak Đoković  (Srb/1) – Taylor Fritz (ZDA) 6:4, 6:3
Hubert Hurkacz (Pol/7) – James Duckworth (Avs) 6:2, 6:7 (4), 7:5

Danil Medvedjev (Rus/2) – Hugo Gaston (Fra) 7:6 (7), 6:4
Alexander (Nem/4) – Casper Ruud (Nor/6) 7:5, 6:4 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andrej Volaj
06. 11. 2021 09.02
-2
lažjih žrebov, kot jih ima letos Džokovic, že dolgo ni imel noben
Generacija56
06. 11. 2021 09.19
+2
Res je, lažjega žreba, kot letos v Parizu, že dolgo ni imel... Na US Open je pred njim stal na terenu ves vrh tenisa, zato v finalu ni več zmogel...
Generacija56
06. 11. 2021 08.07
+4
Je kdo spremljal dvoboj Gaston - Alcaraz? To ni bil teniški dvoboj. To je bilo urnebesno navijanje, kot na nogometni tekmi. 19-letni Alcaraz se je zlomil. Medvedev pa ni nezrel najstnik, ni podlegel.